You are here
Home > Uncategorized > Dijamin Selamat Dari Virus “Kencing Tikus”

17,432,380 total views, 45 views today

Dijamin Selamat Dari Virus “Kencing Tikus”

Apa itu penyakit Penyakit Kencing Tikus atau Rats Pee (leptospirosis) ?

Penyakit ini disebabkan bakteri leptospira berbentuk spiral yang menyerang hewan dan manusia. Bakteri ini mempunyai ratusan serotipe.

Nama-nama serotipe ini sebagian diambil dari nama penderita atau tempat di Indonesia, seperti, serotipe harjo, mankarso, naam, sarmin, djasiman, sentot, rachmati, paijan, bangkinang, dan binjei.

Kredit to :- Carca Marba Blog by PenyuBiru.

Baru2 ini bro terbaca status di facebook adik bongsu bro (yang wat degree time umur genap 17 tahun).

Shafiq Nor Broframestone

PERHATIAN: Air Tin & kotak di V2A-030 dijamin selamat dari Virus “kencing tikus” hal yang demikian kerana pihak terlibat tlah mencuci bersih air2 tin yg dijual.

So, jgn keberatan tuk membeli. dijamin selamat, insyaAllah…:)

Walaupun perangai dia agak gila-gila, tetapi dia lah ustaz dalam keluarga bro. Berniat sama seperti bro, membuka cawangan.

Buat masa sekarang mempunyai bakal seorang Doktor yang berumur hampir 3tahun lagi tua darinya.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

12 thoughts on “Dijamin Selamat Dari Virus “Kencing Tikus”

  1. wa..kiki..
    luar le bro takan dlm kot..sure klu basuh kat dlm dah tak der rasa lagi..rasa air paip je le..

    klu bro nak basuh juga.blh ..tapi basuh bekas tin kosong je lah..hehhee

    bro byk free ye hari ni..bisa bt suri cemburu..huhu..jom bro ke bloh CC meriahlan diri anda di sana 😉 kiki

    1. boleh je mbasuh yang dlam tue…asalkan lepas dikeluarkan isinya la… then baru basuh

      elok gak basuh bekas tin kosong.. xde la tempat pembiakan nyamuk

      mne de free la suri.. bro kekdang curik masa untuk bebrlog

    1. he..23x kelakar ke.. ala best ape sembg2 cam nie.. xde la formal sangat dalam blog bro..

      amboi..xsabar ek nk kahwin.. nnt antar kad.. leh bro dtg

    1. ala dah besa la kes kne kencing dek orang…

      pe2 pun ade otak fikir… ada akal guna.. ada emosi kawal….

      setan ada di mana2 nak hasut

  2. selalu perkara remeh kita kurang ambik berat… selalulah jaga kesihatan dan kebersihan… fobia skrg ni… penyakit pelik2 banyak sngt ..

Leave a Reply

Top