You are here
Home > Gatsby Deodorant Street Fair 2010 > Bro Frust, Jard Pula Merajuk

17,439,719 total views, 3,574 views today

Bro Frust, Jard Pula Merajuk

Jard & BroFramestone

Kami duta product Gatsby, berbaloi untuk dimiliki dengan hanya menukar kupon. Tak pasal-pasal, hari2 bro bergaya ala Gatsby [tapi cam sama je cam biasa, cuma bau sahaja berubah].

Masih lagi berkisar tentang Gatsby Deodorant Street Fair yang berlangsung di Times Square

Ini salah seorang blogger yang bro terjumpa dengan penuh drama di event itu.

Insan yang bernama Jard – Just Another Regular Dudette

Tika bro tengah runsing mendengar bebelan si dia bro [bro suka membebel tapi xsuka dibebeli]. Tanpa ku sedari, sepasang mata bertemankan lensa [yang dipinjam] merakam gambar aksi terlampau ku

Sekali ku pandang, terbaca lirikan bibirnya yang mengungkap satu perkataan “Bro” sambil berlalu pergi & ianya membuat diriku kejang tidak terkata

“Siapakah itu”, bisikan ku tanpa suara

“Siapakah itu”, rungutan si dia bro sambil jari jemarinya mencari lemak di perut ku untuk dijadikan mangsa cubitan cintanya.

“Entah” ringkas jawapan ku, walaupun padat ianya tidak mampu memuaskan hatiku dan hatimu.

Bingkas kami berdua bangun, mengejar pemilik bayang yang mula hilang di sebalik metropolitan manusia berbaju merah yang tidak sesekali ingin berundur walaupun perintah dikeluarkan oleh Kerajaan Thailand. Ini kerna mereka tahu ianya tidak berkesan ke atas mereka yang berada di Malaysia.

Walaupun rupamu tidak ku kenali, baju mu serupa dengan baju orang sekelilingmu, tudungmu mampu membuat diriku terpaku.

~bersambung~

sambungan boleh di baca di sini.

p/s- sikit2 sudah, bro bukan penulis novel.

Maaf Jard kerna membuat dirimu merajuk, bukan salah bro tidak mengenalimu. Even bertahun kita bersembang di blog. Tidak sesekali pun bro tahu mukamu mahupun muka buku mu.

So cam mna bro nak mengecam mukamu.

Pe2 pun bro ingin meminta maaf diatas ketelanjuran bro mengecewakan mu. Sedangkan dirimu sentiasa memberi ruang kepada bro.

*************************************

Bro masih lagi frust kerna tidak selucky mereka yang mendapat wii, acer ferrari, gps, blackberry etc….

Bro juga frust kerna tidak memenangi contest yang Jard anjurkan dan diserikan dengan hadiah yang gempak-gempak juga.

Bro juga ingin meminta maaf buat rakan-rakan blogger yang bro tidak tegur [takut orang ingat bro nak ngorat] atau tersenyum [bro kekadang bermuka garang]

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

30 thoughts on “Bro Frust, Jard Pula Merajuk

    1. Ops..

      if ade pe2 cam mne… he..23x nk mainkan kompang ke he..23x

      if mu g yang event nuffnang gatsby hari tue… sure mu pun kne pakai baju nie he..23x

    1. terima la.. bro tahu bro yang salah sebab xngorat [eh tegur sarah] he..23x

      xberani nk tegur budak2 comey nie

    1. he…23x xleh luas sgt tanah jajahan.. nnt jd cam melaka… dulu besar..la nie kecik je huhu

      yup best sgt time tue.. if mu turun sure leh spend masa memeriahkan program nie

    1. yanag rapat kita erat2kan.. yang skandal kita cover2kan he..23x

      terbaik la buat Tun…

      w’salam tun

    1. ReD cam bro pun melalui rambutkan.. bukan melalui muka he..23x

      maaf la ReD time hari tue bro hanya cam muka tukang spray body bro je…

      kekdang menyesal gak x bergambar dgn ReD

    2. janji cam jugak 😀

      xpe lah. pas ni, ada event lagi, kalau sama2 pergi, 1st thing to do is, AMIK GAMBAR BERSAMA! hahaha ;p

    3. ok la.. bro bg ReD menang huhuhu… asala bertegur sapa cukup tp xdiabadikan dalam gambar je

      yup nnt kite amik gambar bersama ek

  1. mmg ada tokoh dua-dua orang jadik model gatsby, itu t-shirt kasik ikat di pinggangnya ya 😉

    p/s: boleh bro berikan link si dia bertudung hijau yang menemani bro sampai ke petang, maksu ingat nak mengenali dia di blog gaks 🙂

    1. he..23x tokoh ek… he..23x tue pun pinjam Jard punye.. saya dah nak balik baru redeem bnde nie sume he..23x

      ok saya dah bg link kat blog mak su…

      tp siapa ek yang bertudung hijau… saya dah terlupa nie

    1. he..23x tp semua cerita di atas adalah cerita benar yang berlaku di tempat kejadian

Leave a Reply

Top