You are here
Home > Uncategorized > Seorang & Seekor Maut, Lima Cedera

17,443,278 total views, 2,489 views today

Seorang & Seekor Maut, Lima Cedera

Maut Kerana Lembu-KosmoLima Cedera & Seorang Maut

Jangan lupa juga.. Masih ada seekor yang maut.

Berita selanjutnya anda boleh baca di sini.

Difahamkan, kemalangan itu turut menyebabkan lebuh raya itu mengalami kesesakan luar biasa lebih sejam sebelum tempat kejadian dibersihkan Plus Expressways Berhad (Plus).

Dan buat pemandu-pemandu, amalkan pemanduan yang selamat. Tolong jangan memperlahan kenderaan.

[bikin lagi sesak adalah, xmenolong lansung kecuali tolong tengok & drive slow di tempat kejadian]

Pesanan Bro :
Lorong memecut tidak semestinya kita perlu memecut.

Soalan Quiz tanpa hadiah

Berapakah force di kenakan keatas lembu (100kg) untuk beranjak sejauh 7 meter

The formula for force: force= mass x acceleration

maaf bro dah lupa dh pasal fizik sume [sejak fail paper fizik masa STPM]

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

32 thoughts on “Seorang & Seekor Maut, Lima Cedera

    1. w’salam

      nak wat cam mne..ajal dah sampai…

      bygkan berapa lajunya kereta tue.. tue baru lembu.. belum manusia lagi tue

  1. hehe..
    kembali stlh lame tdk berblog..ahakss

    force yg dikenakan adlh….

    erm..mass ade
    acceleration
    try derive acceleration from velocity

    nk dptkn velocity, distance ade..tp time???
    ahakss..soalan cm x lengkp gtu
    ye ke??? :p

    1. lamenye die xberblog huhuhu

      mmg soalan xlengkap.. dan bro xde maklumat pun

      yang bro leh nyatakan kelajuan kereta BMW tue mampu memforcekan lembu seberat 100kg sejauh 7meter

      if Cik Diya sudi menerangkan lagi bro hargai

  2. sape lah tuan lembu yg berotak lembu yg biarkan lembu2 dia berkeliaran kat jalan raya…

    p/s:xnk jawab soalab bro sbb xde hadiah kui3….
    gurau je bro…xtau jawapn sbnrnyer heheheh

    1. entah.. sape la tuan empunya lembu tue ek…

      oh xnak jawab xpe.. xpaksa pun…

      cuma bro nak tahu berapa laju BMW tue bwak sehingga mampu menerbangkan lembu seberat 100kg sejauh 7 meter

  3. yg bawa BMW tu forsure jd raja jalanan…sampai x nampak lembu melintas…tp time tu 6:30 pg…ntah…benda dah jadi kan…

    ikut cara abah sy ternak lembu…nak lepaskan lembu..dia ikut n jaga lembu2 yg berpuluh2 ekor tu..means abah jd gembala lembu la…so takde la lembu2 nie sesuka hati jer nak lintas jalan tanpa toleh kiri kanan…

    1. nie lembu gadis kot..

      kan besa orang ckap… senang lagi nk jaga lembu sekandang berbanding anak gadis sorg huhuhuhu

    1. Ajal dah sampai kan…

      bro tertibe teringat masa hari raya korban tahun 1991~1993 (antara tahun nie la, dah lupa) sekor lembu terlepas… xtau mane larik.. tau2 kne langar keretapi (komuter time x de plan nk wat lagi)

      jarak temapt ditambat ke jalan keretapi dalam 500m (direct redah semak samun n paya)

      buat dirimu dan diri bro.. berhati-hati la ek

    1. die nak cross jalan.. tp xde jejantas.. nk tunggu lampu merah.. trafic light pun xde huhu

      dh ajalnya.. nk wat cam mne kan

    1. Malang mmg tak berbau…

      coz
      lembu xterberak – xde bau tahi
      lembu terkejut, xsempat nak kentut
      kereta pun xsempat nk break – xde la bau tayar

  4. walaupun dah berpuluh tahun jadi pengguna jalan raya… perkara2 mcm ni fobia… klu bolh x mau lihat… suratkhabar pun sesekali je beli…

    1. amboi kak izan.. dah ade gravatar sendiri huhu

      mmg fobia pun.. sy sendiri pun tiap kali drive mesti risau pasl nie.. hope xnk terlibat

  5. alamak… dia boleh cari itu gravatar ker… patutlar susah nak enter tadi asik kena ulang2. alamak suda pica rasia ooo…. baru nak cuba guna wordpress tp lain punya citer tu…

Leave a Reply

Top