You are here
Home > Uncategorized > Hawa Diciptakan Dari Tulang Rusuk Adam

17,438,860 total views, 2,715 views today

Hawa Diciptakan Dari Tulang Rusuk Adam

‘Hawa’ dciptakan dari tulang rusuk ‘Adam’

Bukan dari kepala untuk djadikan atasannya,

Bukan dari kaki untuk djadikan alasannya,

Melainkan dari sisinya untuk dijadikan teman hidupnya. Dekat pada lengan untuk dlindungi & dekat di hati utk dicintai

[Tambahan dari bro]

Dekat dengan perut untuk dipenuhi he..23x Tue pasal ramai yang perut boroi senang hati

Fikir-fikirkan dan selamat beramal

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

28 thoughts on “Hawa Diciptakan Dari Tulang Rusuk Adam

  1. maknanya kalau yg kawen dua tiga tu,tulang rusuk dia di jadikan dr byk ppuan la ye hehehe

    gurau ye bro….

    p/s: bro…sy dh promo contest bro kat blog sy… 😉

    “klik mickey utk bro.. ;)”

    1. he…23x ade betulnye kot

      tulang rusuk bro pun cam short banyak nie… mne tahu zella salah sorngnye he..23x [gurau je]

      tp xjugak… setiap manusia or binatang dijadikan berpasang-pasangan.. cuma pasangan mybe mati awal ke ape ke kan.. kita mane tahu

      sebab tue digalakkan lelaki kahwin lebih dari satu… ianya untuk dipertanggungjawabkan mana2 tulang rusuk yang tidak menjumpai tuan asalnya

      dalam masa yang sama meneruskan tggjawab keatas tulang rusuk yang diamahkan secara tidak langsung oleh pasangan mereka yang telah tiada…

      sebab tue mane2 isteri yang membenarkan si suaminya mengahwini wanita lain atas sebab tertentu akan mendapat payung emas di akhirat kelak..

      panjang pulak tazkirah bro nie

    1. he…23x terima kasih setuju dengan rapu rapan bro ek huhuu….

      if perempuan xpandai masak xpe.. asalkan mampu wat si suami berselera hari-hari he..23x

      dan jgn salahkan si suami jika dok makan luar.. mybe anda bukan tulang rusuk yang dimaksudkan untuk dirinya

    1. knpe nfahk….

      story pada bro leh… xmau la sedih2… susah2 bro bag tazkirah hari jumaat…

      untuk perdoman bukan untuk sodih2.. nk tisu x

    1. selamat solat jumaat jaz..

      tapi xramai lelaki yang faham konsep ini… just tahu nk khwin banyak je…

      isteri kat rumah dipukul-pukul… belai2 sudah.. betul belainye insya’lah leh bukak cawangan he..23x

      p/s- ape yang aku merapu nie jaz

    1. lawak ek he..23x besa la bro suka merapau rapan… tp semuanya ada benarnya kan huhu

      lagipun ianya sekadar tazkirah biasa yang bro selalu berikan pada hari jumaat

      if dapat bini xreti memasak xpe… asalkan hari2 dia buat si suami berselera.. xde la suami makan luar he..23x

    1. he..23x yup same.. kite serupa he…23x

      nampak sangat amik dari en google… ke pn yahoo nie huhuhu

      kisah pak belalang yang mne ek

    1. Yup… bukan ramai lelaki leh boroi…

      yang boroi pun sebab makan rasuah or minum arak je..

      hope kita bukan dari golongan ini

    1. ops… eh boroi ke..??

      mane de la… nie pe kes terjah2 bro nie he..23x noty la epal nie

Leave a Reply

Top