You are here
Home > Uncategorized > Duit tak ada, Tapi hati ingin kawin

17,440,779 total views, 4,634 views today

Duit tak ada, Tapi hati ingin kawin

Duit tak ada
Tapi hati ingin kawin

Di mana ku cari
Mintak pada ayah mintak pada ibu
Pinjam pada abang pinjam pada kawan
Aku malu

Tapi apa daya
Ingin ku meminangnya

[source : FunTube@BroFramestone ]

Sila abaikan rangkap last ek,

Bro dah selamat pun meminang, tapi hati mahu kahwin, walaupun duit tak ada.

Best pulak layan lagu-lagu cam nie lately…

Baru2 nie bro ada sembang dengan family, pasal majlis di sebelah pihak bro. Mak cakap just wat sambut menantu je & wat kenduri doa selamat je (eh betul ke bro dengar nie)

Tak de maknanya cam tue.

Xpe… bro bisa merangka strategy.. Sekurang-kurangnya, majlis sebelah bro pun rancak juga. Berbaloi la juga buat rakan-rakan bro datang [korang nak datang pun bro amat alu-alukan, lagi-lagilah kalau team blogger yang datang]

Pasal pakaian pulak

Ayah bro cakap, pakai je pakaian yang sama cam majlis sebelah pengantin perempuan. Oh, tang nie pun bro dah ada perancangan. Jangan risau.

[Bro nie dah cam pakar penasihat perkahwinan pulak]

Teringat pesanan Ayah,

If ada duit, jangan katakan sorang.. Nak cukupkan kouta pun boleh asalkan amalan & bertanggungjawab.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

23 thoughts on “Duit tak ada, Tapi hati ingin kawin

    1. Nak wat loan mmg boleh..

      Tapi, ada orang cakap la kan.. seeloknya sesuatu perkahwinan itu dipermudahkan

      xperlu la dok pinjam sana sini..takut perkahwinan tidak berjalan lancar..

      kata ustaz pulak.. itu salah satu unsur knpa sesuatu ikatan perkahwinan tidak mampu bertahan lama…

      fikir-fikirkan

    2. salam..suri setuju.buatlah ala kadar je..kwn suri kwin tak sampi 5 ribu pun..releks jer..smua serba sederhana,,bt apa nak tunjuk pada org jika kita tak mmpu utk melaksanakan sesutu benda dgn terlalu gah..

  1. moga dipermudahkan urusan utk cepat2 kawin…nanti boleh la merasa nikmat sebenar alam berumahtangga nie….hehehe

    1. same2 huhuh.. thank juga coz sudi terjah semula blog bro huhu

      insya’lah ada masa bro akan datang huhu

      xcakap pun nak nikah dah huhuhu.. tgh planning je.. coz minang hari tue xplan ape2 pun

      insya’lah… pasti bahtera dapat dikemudi he..23x jangn riso… riso berbahtera 2-3 je huhuhu

    1. ops pertanyaan di tutup.. harap maklum huhu

      xperlu la confius… bro ade 3 lagi kekosongan… harap termaklum he..23x

      pe2 pun insya’lah

    2. Harap cam tue la…

      insya’lah moga yang terbaik buat bro kan

      p/s- ade entry terbaru bro baru publish

    1. Hajat kne besar Suri.. klu hajat kecik…wat xwat pun xde kesan sgt dalam diri.. he..23x

Leave a Reply

Top