You are here
Home > Uncategorized > Anak Maya Disusukan, Anak Dirumah Lembu Susukan

17,417,107 total views, 5,502 views today

Anak Maya Disusukan, Anak Dirumah Lembu Susukan

TagLine : Kera di hutan di susukan, Anak di rumah mati kelaparan.

Terbaca berita di akbar Hmetro [tabloid bikin gempak]

Itu baru anak, cam mne pulak dengan koje ke, tanggungjawab ke, isteri + scandal + gurlfriend boyafriend & gayfriend.

Sikit-sikit tanya “tengah wat ape.?”

Jawapan yang di dengar pula “farmville, cafe world etc”

Kekadang tolong jangan percaya gak ek.

Ada gak yang dok kata tengah berfarmville or bercafe sedangkan tengah menanam ayat-ayat cinta dengan orang lain or tengah dok cafe dengan orang lain.

If nak berskandal or nak spend time dengan memember tak perlu la nak menipu. Jujur je & kalau boleh dah tau die jujur tak perlu la nak marah-marah ke ape..

G je layan farmville, cafe world ke etc. [leh gak kurangkan rasa marah tue]

Kalau korang perasan la kan,

Ramai antara kita (kita-kita je la & yang terbabit) lebih merelakan lembu menyusukan anak-anak dan keluarga mereka termasuk la mak bapak mereka yang dah tua.

Tak tau la pulak kan si laki @ suami menyusu dengan orang lain.

Tapi bro lebih cadangkan minum susu soya [my fav drink]

Bromakan nasi dengan kicap [kan kicap diwat dengan kacang soya gak] tempe [kacang soya gak] & tauhu [kacang soya gak]

Bro nak wat analisis

Ada sesiapa di sini menyatakan Air soya sebagai Air tauhu x??

***** coz ada member bro yang menyatakan Air soya sebagai Air tauhu [hope die xbaca la ek]

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

23 thoughts on “Anak Maya Disusukan, Anak Dirumah Lembu Susukan

  1. macam tau je sape tu yg sebut air soya as air tauhu…ngeh ngeh ngeh~~~
    soya memang bek untuk kesihatan..kulit jadi putih gebu kalao d amalkan dari kecik. tp bro putih gebu ke?..ekekeke

    1. jika tahu… tolong2 la senyap… cuma nak tanya mber2 yang lain.. kot2 ade spesis yang sama

      nak wat cam mne.. die kne minum time ngandung baru anak putih gebu… bukan minum susu snow…

      nnt sume gebu tepu je

    1. Oh ye ke… sape yg ajar zella ek panggil air soya tu air tauhu

      coz bro just nak tahu je…

      oh kita sama2 suka soya ek

  2. soya….
    pooh like soya…
    pooh suka soya mama yang buat…
    abah pooh slalu bawa balik soya kalu blk keja..
    hahahaha

    *saja nk sebok kat sni
    hehehe

    1. ish die nie… die terbalik kan pulak pe yg bro tnye hhuu

      ok gak tue makan tau-fu-fa..

      pastikan jgn pakai guna melaka… klu x anak manis cam gula melaka he..23x

  3. ishhh teruknya la org zaman moden nie…nyawa bukan prioriti lg!! aduhai…
    actually sy kurang setuju jg bg anak2 minum susu lembu…hehehe…tp nak buat mcmana kan…nasib baik ada option…

    sy suka jg air soya n air tauhu…tp suka yg kurang manis jer…:)
    soya n tauhu bukankah dari bahan yg sama…? hehehe

    1. dah kusyuk dok on9 je memanjang.. nk wat cam mne kan huhu

      selalu bg anak susu ape ek….

      soya n tahu dari bahan yang sama la huhuhu bro suka air soya mse kat sekolah dulu.. fresh sgt n xbergula.. tp masih terasa manis soyanya…

    1. ade org cakap air soya tue air tauhu… tue yg bro nk tnye sume tue.. kot2 ade yg cakap cam tue gak

      bro pun suka air kelapa

    1. bro pun xtau… cuma member bro + ahli keluarganya je cakap cam tue…

      tue yg bro nk wat research nie

Leave a Reply

Top