4 Hari tanpa streamyx [Bro tidak akan mengunakan berukban]

Assalamualaikum wbt & salam berkerja buat mereka yang berkerja

Hari ini, hari pertama bro mula berkerja setelah bercuti selama 4 hari.

Kejadian bermula pada khamis petang selepas bro pulang dari koje. Time tue ok lagi, kemudian bro ke Pasaraya terbesar di Batang Padang [Tolong jangan Google or Yahoo kan perkara ini].

Time malam tue, bro try online, tapi tidak boleh. Ops apa kes nie, mula2 power supply prob. Bro dah syak kne sambar kilat kot.. Tapi masa kejadian, bro dah cabut sume plug n soket.

Bro cuba alternative lain [besa la bro, ade je idea untuk diguna pakai], ok prob power supply dah settle… cuma ethernet pulak yang prob. Wifi je boleh diguna pakai.

Oh tidak….

Nampak gaya bro kne gak g ke TM Point. If ada WiFi tp komp bro nie just pakai network card tanpa wireless memang useless la jadinya.

So cuti semalam, bro guna sebaik mungkin pergi ke TM point, masalah selesai. Dapat modem baru… Tapi…

Ish ade tapi pulak….

Modem bro yang baru ada prob. Dia xboleh nak connectkan bro dengan server [what the hell] Tak kisah lah.. Mybe hari ini atau esok techniction dorag akan datang rumah tengok.

Masa sembang dengan opperator TM, die pun pening kepala pasal kes bro nie, sebab die try setting dari tempat die pun masih tidak dapat di connectkan.

Dalam sembang2 tue, boleh pulak bro tercakap “ini la belasan curi line ternet zaman memuda dulu” Dia pun cakap, “Ala besa la tue, nama pun student” & dia pun ada gak wat dulu.

Bro masih tidak berkesempatan nak siapkan novel.. Erm tunggu betul2 free bro nak terus siapkan 3-4 bab…