You are here
Home > Uncategorized > 4 Hari Tanpa Streamyx

17,452,113 total views, 4,582 views today

4 Hari Tanpa Streamyx

4 Hari tanpa streamyx [Bro tidak akan mengunakan berukban]

Assalamualaikum wbt & salam berkerja buat mereka yang berkerja

Hari ini, hari pertama bro mula berkerja setelah bercuti selama 4 hari.

Kejadian bermula pada khamis petang selepas bro pulang dari koje. Time tue ok lagi, kemudian bro ke Pasaraya terbesar di Batang Padang [Tolong jangan Google or Yahoo kan perkara ini].

Time malam tue, bro try online, tapi tidak boleh. Ops apa kes nie, mula2 power supply prob. Bro dah syak kne sambar kilat kot.. Tapi masa kejadian, bro dah cabut sume plug n soket.

Bro cuba alternative lain [besa la bro, ade je idea untuk diguna pakai], ok prob power supply dah settle… cuma ethernet pulak yang prob. Wifi je boleh diguna pakai.

Oh tidak….

Nampak gaya bro kne gak g ke TM Point. If ada WiFi tp komp bro nie just pakai network card tanpa wireless memang useless la jadinya.

So cuti semalam, bro guna sebaik mungkin pergi ke TM point, masalah selesai. Dapat modem baru… Tapi…

Ish ade tapi pulak….

Modem bro yang baru ada prob. Dia xboleh nak connectkan bro dengan server [what the hell] Tak kisah lah.. Mybe hari ini atau esok techniction dorag akan datang rumah tengok.

Masa sembang dengan opperator TM, die pun pening kepala pasal kes bro nie, sebab die try setting dari tempat die pun masih tidak dapat di connectkan.

Dalam sembang2 tue, boleh pulak bro tercakap “ini la belasan curi line ternet zaman memuda dulu” Dia pun cakap, “Ala besa la tue, nama pun student” & dia pun ada gak wat dulu.

Bro masih tidak berkesempatan nak siapkan novel.. Erm tunggu betul2 free bro nak terus siapkan 3-4 bab…

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

13 thoughts on “4 Hari Tanpa Streamyx

    1. ala curi besa2 je.. tarik wireless [jiran or syed bistro] then hack password [dorang baik hati bagi password] then share satu rumah huhuu

  1. ooooo….patutlah sepi jer…ingatkan bawa hati yg lara….;p
    bro tulis novel? waaaaa ku teruja!!! nak baca….

    1. nak wat cam mne… sepi ku tanpa internet…

      ops kalau bawa hati yang lara.. internet kne ada gak.. kalau x, rugi bayar service bulan2m huhuhu

      yup.. ala novel besa2 je.. insya’lah.. doakan yang terbaik untuk penulisan bro ek… nnt dah kuar bro bg tau ek

  2. Sosah je kamu ni batu frame. Pindah aje dekat rumah toman.. Free internet.. Satu taman pakai wi-fi dari rumah toman…. sodakah buat semua yg minat berintenet!!!!

    1. Bukan xsudi nak pindah sana… cuma teman pun cam kamu gak.. suke bersedekah…

      cuma hati xtenang bila modem rosak.. dah xleh nakwat amal jariah he..23x

      rumahmu di mana ek

Leave a Reply

Top