You are here
Home > Uncategorized > Warna Rumah Sukan

17,459,078 total views, 2,245 views today

Warna Rumah Sukan

Entry ini dah lama bro nak wat, tetapi x diwat2 jugak.

Rasanya, sekarang ini musim panas (memang panas pun) ops musim sukan sekolah. If xsalah bro la, sana sini blog dok promote sukan kat sekolah deme.

Masih korang ingat x warna rumah sukan korang? Ke tiap2 tahun korang curang n tukar2 rumah? Or korang mmg jenis xmenyumbangkan apa-apa untuk rumah sukan.

Thank buat Nordee, coz wat bro terdetik nak mengongsikan sejarah bro dalam me”sumbang”kan rumah sukan di zaman sekolah dulu.

Sila abaikan gambar di atas. Sila tengok warna & bukan partinya ek.

Masih x korang ingat warna rumah-rumah sukan yang ada kat sekolah korang.

Macam bro:

Sekolah Rendah

  1. Biru
  2. Merah
  3. Kuning

Sekolah Menengah (ada penambahan warna)

  1. Putih
  2. Coklat
  3. Hijau

Dalam kehidupan bro berumah sukan, pasti ada kenangan itam manis pahit bersukan kan

Sekolah Rendah

Entah la apa sumbangan bro ek. Yang pasti point penyertaan mmg full bro berikan untuk rumah bro.

Acara yang bro selalu masuk? Cam biasa la, tidak lain & tidak bukan, isi air dalam botol, cari gula-gula dalam tepung etc

Cam hape je sekolah rendah bro kan. Nak wat cam mana. Bro pun sekolah kampung je, so acara pun pepaham je la ek

Sekolah Menengah

Bro bersekolah di SMK Anderson, Ipoh

Sepanjang berada si sana, Bro berada dalam rumah Sultan (rumah kuning) sampai habis form 5. Sumbangan bro la kan (cam ada je).

Selalu terpilih untuk mewakili rumah sukan dalam beberapa acara. Tetapi setiap kali time saingan (hanya top 8 je bertanding masa hari sukan) bro mesti xdpt datang coz ada tournament daerah.

Disebabkan patern tiap2 tahun cam tue, ketua guru rumah sukan bro paksa bro ajar budak2 untuk mewakili rumah sukan.

Cuma sekali, bro dapat gak beraksi di acara final. Tetapi bro terpaksa melepaskan 2 acara coz nak bagi ketua rumah bro untuk jadi atlet terbaik dengan 7 pinggat emas.

Jadilah kan… pe2 pun banyak gak pinggat daerah or negeri dalam koleksi bro. Cuma masih tiada pinggat untuk peringkat kebangsaan.

Masuk U, lagilah bro xaktif dalam sukan coz bz dengan dunia kepimpinan.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Warna Rumah Sukan

    1. oh ye ke.. dari bile sampai bila dok rumah biru nie ek… ade sumbang apa2 x

      thank coz rexpect bro yang cam hape2 je.. pe2 pun thank ek cik akma yag comey

    1. amboi.. pe la yang mu wat time sekolah menengah ek… ke wakil rumah warne nie tp dok kat rumah warne len

  1. sek rendah – umah biru – selalu menang dlm acara kelas…ahakz.. biru juara beb

    sek menengah – umah kuning – wakil kawad, wakil lontar peluru n tarik tali – jadi bendahari.

    form 6 – umah merah – wakil??? time ni cuci mate je….ahakz…satu umah ngan dot dot dot 😉

    1. mase sekolah rendah menang acara ape ek??? acara lari masuk guni xmuat ek he…23x

      oh tue ek die wat masa form 6.. xmembantu perkembangan sukan malaysia tul la… dok menjana perkembangan lemak je huhu

  2. mase seko lah rendah mcm2 acara ade, lari dlm guni ade, jalan guna tempurung kelapa ade, masuk air dlm botol ade, sume menang tau..hahaha

    ohh time tu la paling menyeronokkan…die berlari menentang kamu… hahahah

    1. teman pun xaktif sangat balapan.. just aktif silat, memanah n boling padnag je.. sume negeri n skuad negeri…

      balapan takat sekolah je.. dah terpilih..tp xdpt g tournament coz ade tournament len huhu

  3. cak!
    salam pagi semua..
    oh..kalu suri masa sekolah rendah dulu rumah merah. aktif sukan pula bola jaring lee..

    masa Sekolah Menegah Keb Rahmat, Melaka rumah hijau.sebab suri ni pecinta alam semulajadi.. suri lebih kepada larian 4ribu meter, rentas desa, bola jaring..so far oklah dapat tempat kedua.. mungkin daku ni kecik je tu yang senang lari di bawa oleh sang angin bayu..hik3..

    sebab kecik jugaklah orang susuh nak amik bola di tagan ku..wahoo!!

    1. men cak2 pulak dengan bro ek… salam pagi juga buat suri huhuhu

      dulu rumah merah sebab suri pencinta ape ek? he…23x huhuhu

      amboi die ek.. kecik2 comey n cergas xpe… cute gitew

  4. mengimbau kenangan nie…best! :))

    masa sek ren..sy rumah kuning dr thn 1-6…coz x boleh tukar2…huhu…n sy terpaksa mengaku yg sy adalah antara heroin yg selalu memberi kemenangan kpd rumah kuning…(hahahaha…walaupun ada unsur riak..tp itu adalah hakikat…weeee~~)…bola jaring n bola baling jadi centre, olahraga jadi yg tukang pecut, badminton, chess….aktif jg wakil sekolah…

    masa sek men…terus bersara…ntah la..mungkin sbb sy x stay in hostel..so x terpilih utk menayang bakat…n sepanjang sek men…x pernah ada sukan tahunan sekolah…itu yg sy pelik n hairan…

    1. sekolah mane la tue ek?? story sikit huhu

      kira ok la tue.. lg parah jd heroin yang sellau memberi kemenangan kepada bukan rumah kita he..23x

      nmpk sgt sumbangkan pinggat pada rumah len

  5. sy sek men under JAIM…tp utk perlawanan antara sekolah2 ada pulak tu…kami dulu mentimun…takut nak bersuara..atas alasan menghormati guru…hehe

Leave a Reply

Top