You are here
Home > Uncategorized > Padah Tolak Cinta

17,457,802 total views, 969 views today

Padah Tolak Cinta

Aku berhenti berharap
Dan menunggu datang gelap
Sampai nanti suatu saat
Tak ada cinta kudapat

Sana Sini Situ Siti dok cite pasal tolak cinta je, jadi itu ini ana iti. Mangsa suma perempuan. Cet dasar lelaki low class & pemikiran.

Susah gak jadi perempuan nie ek.

Time single, tiada pulak yang mampu memberi cinta & menemani

Time tak nak pulak (atas alasan dah berempunya or xberkenan) ada sahaja yang nak menguji. Ditolak salah, diterima pun salah.

Bukan xnak terima, tapi kalau perangai cam binatang, panas baran & ikut hawa nafsu. Perempuan mana yang mampu tahan. Ye la, korang sure nak hubungan yang kekal & boleh jamin kebahagiaan di masa depan sehingga ke anak cucu cicit.

Tapi kalau dapat lelaki cam tue. Gamaknya siang malam diperlakukan cam haiwan, menajdi tempat lepas baran & pemuas nafsu sahaja.

Layak ke nak diterima lelaki cam nie as kekasih or Laki. Mati hidup semula pun if perangai sama, pun xde makna gak.

Untuk memilih lelaki as suami, bukan sekadar di nilai pada muka mahupun harta (Tapi ramai pulak yang nilai pada kemachoan or gaya).Ish hancur-sehancurnya

Sekurangnya korang nilai pada:

  1. Pegangan agamanya
  2. Anger management
  3. Responsibility level
  4. Kemampuan untuk bertindak secara waras
  5. Tiada penyakit

Ada x antara korang yang memenuhi kateria seperti yang bro nyatakan? (khas buat lelaki la ek)

If tidak, jangan sesekali terhasut dengan madah-madah setan yang memesongkan akidah mahupun kewarasan. So jangan sesekali melenting jika cinta anda di tolak.

So bagi lelaki-lelaki yang cinta di tolak, mungkin Panduan Cinta Untuk Lelaki mampu membantu anda.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

33 thoughts on “Padah Tolak Cinta

    1. oh satu set ek… sanggup ke dapat suami yang sanggup memadukan kamu he..23x

      Sila Dr Ana menyatakan pendapatnya

    2. madu?.. maaf ye. sy x rela. walau apa pun situasinya. andai sy yg bermasalah. xelok membebankan pasangan. kurela dilepaskan. terima kasih

      bro :: anda tidak memendam rasa sikit pun. suma dah d luahkan. sy berkata2 setelah melihat segala baik buruk bg dri anda sendiri dan bukan sy

      *cet gila formal aku tulis*

    1. xmacho d luar mungkin macho d dalam…uit uit… jgn hina psgn anda. mungkin ada yg d luar sedang lihat kelebihan dan kehebatannya tatkala mata anda melihhat segala kekurangannya

    1. amboi…

      bro panas baran gak.. meh date dengan bro.. tgk bro berani jentik ke x??

      he..23x bila la mahu wat blogger gathering nie huhu

  1. kau, aku sama2 panas baran. kesimpulannya –>> padan muka… huhuhu
    menolak cinta? selalu dalam terpaksa kerana mereka lewat di pertemukan dengan ku ;D

    1. ops… ciri-ciri perempuan ek…

      xperlu la.. kat luar tue terlampau byk perempuan… nk jenis ape sume ade la

      bro just share info untuk kaum lelaki yang nk hampir kepada kepupusan je nie

  2. HuHuHu..
    kpD LeLaki2 ..
    namo Larh beLaku kejaM..
    kaLo k0rg puKul p0n.. k0rg ttaP xdPt meNang aTi d0wg..
    kaLo xsuKe.. nk bueK cmno??
    cari lah Laen..
    byK Lg girL Laen kaN??
    xgentLeman Lah puKul krN sbB cinTa ditolaK..

    1. he..23x betul tue toge

      entah mmg ramai yg xnak kamu.. so cermin2 la diri sendiri… xperlu nak paksa2 jika orang xsudi

      Tertibe teringat satu lagi
      “Jika oarang xsuka, xapa
      la lal la la la (lupa lirik kojab)

  3. errr wanita dah kahwin blh join ker topic nie…hehe

    lelaki perempuan diciptakan utk saling lengkap melengkapi..andai dpt pasangan yg panas baran..jadilah air…jgn jadi angin or api…sebelum kahwin buatlah istikarah..jgn dah kawin baru nak menyesal…then berlaku sesuatu yg halal namun dibenci Allah (TALAK)…

    1. entry yang mane joe…

      bukan ape.. dalam seminggu nie byk kes.. perempuan jadi mangsa amukan laki

      hari nie punya paper.. sebab tolak cinta je.. diculik n dipukul

      kemarin pulak… kne tendang perut sampai pengsan sebab tolak cinta lelaki

      dunia dunia

    1. sape yang kne Nazz… nazz ek..

      bro nak bomohkan Nazz leh??

      tapi bro xmen la bomoh2 nie.. xbest.. kata orang xkasanova or playboy la kan

Leave a Reply

Top