You are here
Home > Uncategorized > Kan Dah Kena Tazkirah

17,440,845 total views, 56 views today

Kan Dah Kena Tazkirah

Assalamualaikum & salam petang Jumaat

Bersama kita lagi dalam rancangan Al-Hidayah dengan tajuk “Santan Binasa” bersama panel kita untuk petang nie Bro Framestone

Dah berapa jumaat bro termiss nak bagi tazkirah di blog nie. Rasa cam tidak lengakap jika tiada terselit tazkirah dalam seminggu di blog bro

Amboi mukadimahnya ek.. Kalah muka buku (read : facebook)

Petang tadi bro dalam satu YM dari salah seorang rakan dalam list YM bro. tetapi bro tidak merasakan yang berchat dengan bro adalah penguna id YM yang sebenar.

Meh ikuti kisah sebenar yang ingin bro sampaikan (setelah mendapat persetujuan dari MCMC & Finas)

Dia :- tuuttt tuuutt tuutttt (ayat telah ditapis)
Bro :- ???
Dia :- Cam bagus je, muka cam tuuttttt (tapis lagi)
Bro :- Pe pasal pulak nie

Dia :- Muka ko xleh blah.. cam tuuuuttttt
Bro :- Kenapa dengan muka aku
Dia :- Muka cam hara* tuuuuttttt
Bro :- Muka ko bagus sangat ke

Dia :- Muka aku x setuuuttt cam muka ko
Bro :- Xkisah la muka aku cam mane, dah tuhan jadikan cam tue,aku terima je la

Dia :- hahaha dah la muka cam tuuutt.. xsedar diri.. cam bagus je
Bro :- Ko ada masalah ke
Dia :- muka ko tue menyemak pemandangan je

Bro :- Ko kutuk2 pun, Allah swt yang jadikan muka aku cam nie
Dia :- Eh..
Bro :- ko kena ingat Dia juga yang wat muka ko cam tue, anytime je die leh tarik balik kurniannya. Jangan kata muka, dengan sume yang ko ada boleh ditarik balik.

Dia :- Ops, insaf aku… maaf ek.. nie pakai id orang. Dia lupa sign out.
Bro :- Xpe, ok je… awal2 lagi dah tahu orang lain.
Dia :- Awat ko x marah aku kutuk ko
Bro :- Wat apa aku nak marah.. yang ko kutuk pun pemberianNya… Yang Murkah pun, Dia yang menjadikan kau cam nie.

Dia :- Maaf bro, betul2 insaf nie. saje2 je kaco. Xsangka leh kne tazkirah. Pedas pulak tue.

He..23x dah lama oarang xmakan kata2 pedas bro even lembut je.

Bila fikirkan, bro dah lama tidak bersyarah,tidak berdebat or dijemput untuk memberi ucapan mane2 majlis. Mungkin kerna bro dah terlalu fokus pada kerja mahupun menjauhkan diri dari dunia politikus. Semuanya kenangan lama.

*******************************

Today mood bro agak baik coz Pengarah bro, iaitu Prof Dr. Sali Zaleha dok puji hasil kerje bro. Thank Dr.

Walau cam mana pun, next week meeting kat KLIA bro tidak dapat pergi atas sebab-sebab tertentu. Time nie ramai yang besar2 akan terlibat.

*******************************

Di sini bro nak promote 2 campaign, iaitu:

Campaign ini di sokong oleh BroFramestone.Com

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

31 thoughts on “Kan Dah Kena Tazkirah

    1. nak bro balas cam mne ek hhuuh….

      tp mmg die terkedu terus la td.. then terus cakap baik2 dgn bro….

      budak lagi tue.. baru 20tahun… n menganggur

  1. hahaha…
    bwu kena dy kn??
    haha…
    sume nye dtg dr DIA…
    nk kate owg x sesempurna mn…
    yg diri sendr tue sempurna sgt kewr?
    kn kn kn??
    salam jumaat bro…
    lme da x chit chat n borak2 ngan bro…

    sowie la…sy da buang blog sy..
    huuhhuhu

    1. xpe… xde blog pun tp masih setia dgn blog bro kan he..23x

      salam jumaat juga buat kamu… rindu bangat nie huhu…

  2. perghhhh ~ gilerrr mamat nih.
    tabikkk bro, lu penooh kesabaran ..
    kalau kene ngan saya, entah wa pon join kutuk beliau balik .. hahhaha

    ((tetiba, wa pown insaf))

    keh3x

    >>____<<

    1. wat ape nak marah2.. kenal pun idak… kalau marah die balik pun cam la ade kesankan kat die…

      die tetap gak wat…

      so cara terbaik wat cam nie je la… wat ape2 nak marah2.. if kita marah..secara automatik mmg kite tgh dilaga-lagakan oleh setan..

      cam bro, nak aktif berpolitik balik.. xleh terlalu emosi or terikut2.. takut yg binasa tue diri sendiri je..

      besa la, orang nak naik sure maki hamun sume ade kan… yang ludah depan2 pun ada..

      just kne pandai men peranan je la

      thank Frodo coz rajin komen blog bro

    1. yang chat tue mamat.. yg empunya id xlog out tue minah hhuhu

      besa lah, darah muda lagi bro… saje je nk kaco n bikin onar..cuma tersilap org je

    1. he…23x mmg ade pun.. bukan senget ke apa.. cuma nakal n nk usik orang mnggunakan id YM orang lain yang lupa nk log out

  3. 1- ui.. agak kuang hassam la org tu. dh la pkai id org, cari psl lak ngn org. mmg kne ajo tu sbb dia pstinya ‘kurang-di-ajar’. upss! jujur sangat ke? usahkan MCA, MCMC, MCMCA pun ble chrage org tu.

    2- alhamdulillah. ini kali ke berapa baru kte berkesempatan mengikuti tazkirah bersama bro framestone. best gak, tazkirah online ni 🙂

    3- tabik bro ‘xserang ganas’ balik org tu!! cayalah bro!! tahniah3!!

    1. amboi… pakai no nampak huhu

      1- nak wat cam mane.. budak ngnggur cari koje.. nak kata kurang berlajar.. mmg dia xberlajar pun… he…23x

      2- belek2 je entry hari jumaat kat blog bro.. pasti ada terselit tazkirah

      3- wat apa nak serang balik… diplomatk perlu ada juga mahu menjadi pemimpin di masa hadapan

    1. he..23x joe… bro ada baca contest tue… masih mencari idea.. le nie dok usha blog org2 yg join je huhu

    1. Pedas ke ayat die?? bro rasa besa2 je huhuuh…

      perlu la diplomatik Dr Ana oi.. kata nk berpolitik semula kan huhu

      ayat kne susun n beretika kita membahas or menghujah…baru pihak lawan terkedu xterkata

  4. jarang jumpa org yg x mudah melenting mcm kamu…:))

    sy notice satu perkara ttg bro…hehe…(even belum sampai sebulan kita ‘kenal’)…bro suka ‘mempersoalkan’ semula statement org kan…means nak tau lebih detail…..n….benda tu sama dgn sy……hehehe

    1. he..23x xperlu la jumpa orang cam kita nie.. xboleh di bawak bergaduh or bermanja (dengan cara yang kejam)

      alamak?? ada notice la.. hope bukan notice 24jam ek huhuhu “bismillah”

      if xmempersoalkan.. cam mane orang lain nak jawab huhuhu…

Leave a Reply

Top