Assalamualaikum & salam petang Jumaat

Bersama kita lagi dalam rancangan Al-Hidayah dengan tajuk “Santan Binasa” bersama panel kita untuk petang nie Bro Framestone

Dah berapa jumaat bro termiss nak bagi tazkirah di blog nie. Rasa cam tidak lengakap jika tiada terselit tazkirah dalam seminggu di blog bro

Amboi mukadimahnya ek.. Kalah muka buku (read : facebook)

Petang tadi bro dalam satu YM dari salah seorang rakan dalam list YM bro. tetapi bro tidak merasakan yang berchat dengan bro adalah penguna id YM yang sebenar.

Meh ikuti kisah sebenar yang ingin bro sampaikan (setelah mendapat persetujuan dari MCMC & Finas)

Dia :- tuuttt tuuutt tuutttt (ayat telah ditapis)
Bro :- ???
Dia :- Cam bagus je, muka cam tuuttttt (tapis lagi)
Bro :- Pe pasal pulak nie

Dia :- Muka ko xleh blah.. cam tuuuuttttt
Bro :- Kenapa dengan muka aku
Dia :- Muka cam hara* tuuuuttttt
Bro :- Muka ko bagus sangat ke

Dia :- Muka aku x setuuuttt cam muka ko
Bro :- Xkisah la muka aku cam mane, dah tuhan jadikan cam tue,aku terima je la

Dia :- hahaha dah la muka cam tuuutt.. xsedar diri.. cam bagus je
Bro :- Ko ada masalah ke
Dia :- muka ko tue menyemak pemandangan je

Bro :- Ko kutuk2 pun, Allah swt yang jadikan muka aku cam nie
Dia :- Eh..
Bro :- ko kena ingat Dia juga yang wat muka ko cam tue, anytime je die leh tarik balik kurniannya. Jangan kata muka, dengan sume yang ko ada boleh ditarik balik.

Dia :- Ops, insaf aku… maaf ek.. nie pakai id orang. Dia lupa sign out.
Bro :- Xpe, ok je… awal2 lagi dah tahu orang lain.
Dia :- Awat ko x marah aku kutuk ko
Bro :- Wat apa aku nak marah.. yang ko kutuk pun pemberianNya… Yang Murkah pun, Dia yang menjadikan kau cam nie.

Dia :- Maaf bro, betul2 insaf nie. saje2 je kaco. Xsangka leh kne tazkirah. Pedas pulak tue.

He..23x dah lama oarang xmakan kata2 pedas bro even lembut je.

Bila fikirkan, bro dah lama tidak bersyarah,tidak berdebat or dijemput untuk memberi ucapan mane2 majlis. Mungkin kerna bro dah terlalu fokus pada kerja mahupun menjauhkan diri dari dunia politikus. Semuanya kenangan lama.

*******************************

Today mood bro agak baik coz Pengarah bro, iaitu Prof Dr. Sali Zaleha dok puji hasil kerje bro. Thank Dr.

Walau cam mana pun, next week meeting kat KLIA bro tidak dapat pergi atas sebab-sebab tertentu. Time nie ramai yang besar2 akan terlibat.

*******************************

Di sini bro nak promote 2 campaign, iaitu:

Campaign ini di sokong oleh BroFramestone.Com