You are here
Home > Uncategorized > Burung Terkeluar

17,432,438 total views, 103 views today

Burung Terkeluar

Credit to redzlan A. R.
Credit to redzlan A. R.

Siapa sini tahu apa nama burung ini he…23x

Ikut la resam burung

Awal pagi dah keluar…
mencari rezeki,
dan pulang tika senjakala menampak di ufuk barat

Tak cam sesetengah daripada kita, asal matahari terpacak pun belum tentu nak bangun, tapi bro faham golongan cam nie. Dia spesis kelawar, mencari rezeki yang halal di malam hari.

Tetapi cam mana pula dengan spesis yang pagi petang siang malam mmg xberkerja. Berengkor dalam selimut je bertemankan bantal berpeta.

Ok takat itu je la ek.

So cam biasa la kan, setiap entry bro pasti ada rapu rapan dari bro

Dia : Gila apa, kul 5pg nak gerak dah. Burung pun xkuar lagi.

Bro: Memang la burung xkuar lagi, Burung kan masih terpacak kat umah time tue he…23x

Ayat double meaning he..23x, ok mahu wat koje

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

22 thoughts on “Burung Terkeluar

  1. tido atas bantal berpeta memang best,ehehehehe. burung merpati ke? tapi kalo tgk kalernya macam kelicap pun ada.

    bantal kamu berpeta ke..??? he…23x peta apakah itew huhuu… ops bukan… oh salah.. cuba lagi he..23x

    1. bro…bg la clue sket….
      hehehhe

      clue ek.. ermmm cluenye… sejenis burung he…23x kalau zella klik gambar tue.. pasti zella perasan nama gambar tue.. tue la nama burung tue

  2. ni namanya burung merpati spesis dada merah..
    selalu jumpe kt UK, america, asal leh sesat kt malaysia ni..haha
    burung merpati malaysia selalunya wane kelabu full.

    oh.. jawapan kamu tetap salah huhu…. sila cuba sekali lagi he…23x

    kan malaysia merupakat deport persingahan berbagai spesis burung yang selalu berhijrah dari utara ke selatan

  3. burung tu dah keluar utk cari rezeki pasal dah dijanjikan oleh Allah ada rezeki untuknya hari itu….manusia pulak bangun pagi cari senapang nak tembak burung…ada kaitan tak? ngehehe

    ops… xde kaitan he…23x yup mmg xde kaitan…

  4. jgn ikut resam burung time senja….berkumpul ramai2 buat bising…semua nak bercakap…kan dah x dengar azan maghrib…hehe,

    he…23x tue dorg bising sebab time tue baru ade rezeki buat dorg la huhuhu

Leave a Reply

Top