You are here
Home > Uncategorized > Google Friend Comments

17,420,190 total views, 2,011 views today

Google Friend Comments

Shout Box BroFramestone“Bro xde shout box ke” Antara soalan yang selalu ditujukan kepada bro.

Mungkin mereka tidak menyedari bahawa blog bro menyediakan tempat untuk meninggalkan comment sebijik cam shout box (sejak kewujudan blog broframestone.com)

So, kali ini biar bro berbesar hati berkongsi kegunaan bende ala ini ek.

Cara pengunaannya sebijik cam shout box, cuma ianya memerlukan anda me “log-in”ย  akaun gmail or yahoo anda sebelum meninggalkan comments.

Dengan cara ini, bro dapat mengesan id & blog si pengomen. Bagi spamming comments or kaki bisnes yang suka spam shout box orang tidak dapat men”spam” blog bro.

If korang xfollow blog ini (Nak follow pun boleh, xsalah pun) pun masih boleh meninggalkan comments asalkan korang log-in akaun korang.

Google Friend Comments




Bring your site to life by adding the comments gadget to your pages. This gadget enables visitors to post comments and links to videos on your site. Visitors can use the translation feature to read comments in their preferred language.

Google Friend Comments plugin (please login your gmail before use it)

Bro rase untuk blogspot pun boleh pakai plugin ini. If u’ll guna sila kreditkan pada bro ek.

So bro berharap dengan plugin ini tidak menyusahkan mane2 pihak untuk berchat dengan bro. Tetapi bro lebih suka jika u’ll meninggalkan comment pada ruangan komen pada setiap entry.

Other Google Friend Connect Tutorial Video.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

12 thoughts on “Google Friend Comments

  1. Saye pun suke jek tinggalkan komen.. Heehee..

    ~ oh.. baru saye tahu mende tepi tu utk kacau2 bro.. haha..

    cet..tolong jgn kaco bro arghh h tolong kaco bro kalau berani

  2. ngee. komen kat FB pon bolehh haha ๐Ÿ˜€

    he..23x klu komen sume kat fb..xde la org nk datag kat blog..rugi la nuffnang bro

  3. –>> hahahahaah ๐Ÿ˜‰ sejak dh tau behrang tu ape n kat mane.xpernah pun pndang tempat len.cume kadang2 je sekadar nk cuci mate ;p

    –>> cam ne perihal buaya ye?..kene buka ensiklopedia buaya la cma nie..hmm ;p

  4. framestone,

    yg ni akak sukalar nak cuba…. mungkin bila2 free boleh lar godek2 sekali….

    banyaknya tertinggal perkara2 baru…

    .ala besa2 je kak.. xde pe2 yg special.. cuma optional je untuk blogger

Leave a Reply

Top