You are here
Home > Uncategorized > Easy Come Easy Go

17,440,340 total views, 4,195 views today

Easy Come Easy Go

Says she’s had enough of me
I’ve had enough of her too
I might as well go on and set her free
She’s already turned me loose

No fault no blame nobody done no
Wrong that’s just the way it sometimes goes
Sometimes two people just don’t get along
And it’s time to hit the road

Goodbye….. farewell…..
so long….. vaya condios……
good luck…. wish you well….
take it slow…..
Easy come girl easy go

Easy come, easy go…………….

Entry ini tiada kene mengena dengan eazy Izzuddin.

Percayakah korang.. selalunya yang mudah dimiliki lagi mudah dilepaskan…

Dalam percintaan

Insan yang mudah memiliki cinta mu, lagi mudah dia menghancurkan cintamu… Nak kata cinta monyet, rasanya dia memonyetkan cintamu.. Xpercaya..?? try la kalau terase nak rasa cintamu dipermudahkan dikecewakan.

Dalam persahabatan

Insan yang mudah kita terima sebagai kawan baik, kekadang menjadi insan yang paling susah nak menemani kamu di masa menghadapai kesukaran

Dalam perlajaran

Ilmu yang mudah diterima, kekadang menjadi tidak berguna dalam kehidupan kita (mungkin lepas terime, kita kan terus melupakan..) terutama lepas exam he..23x) xpercaya… try recall balik ape2 yang kamu ingat di sem lepas.. xpun ape yang korang berlajar masa UPSR dulu

Dalam perkerjaan

Kerje sekadar untuk mendapat gaji hujung bulan tanpa ada keikhlasan di hatinya, hasilnya.. gaji itu seperti tidak mencukupi & mengalir seperti air tanpa disedari.

Dalam berblog

Apa entry kita yang dipermudahkan (dicopy & dipaste tanpa kebenaran si owner penulisan tersebut) tidak mampu mengambarkan kita sebagai seorang blogger yang menghormati blogger yang lain

p/s- bro pernah mengenali beberapa blogger yang disisihkan oleh mayarakat blogger kerna tidak menghormati rakan2 blogger yang lain.

Ada x antara u’ll or rakan kepada rakan u’ll mencari jodoh secara on9 (facebook ke, tagged ke, blogger ke etc)

@

Adakah yang menjadi mangsa untuk memuaskan nafsu melalui kenalan secara on9 seperti yang dinyatakan dalam paper “Terkulai Cinta Monyet”

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

18 thoughts on “Easy Come Easy Go

  1. kadang2 percaya juga.. apa yang kita miliki.. kadang2 tak selalunya milik kita..

    p/s: ada juga rakan sy yg dpt jodoh dlm on9.. smoga mereka bahagia.. insyaAllah.. ngeri juga bila baca terkulai dengan cinta internet.. moga2 dijauhkan seperti itu..

    harap dijauhkan la ek

  2. Kerje sekadar untuk mendapat gaji hujung bulan tanpa ada keikhlasan di hatinya, hasilnya.. gaji itu seperti tidak mencukupi & mengalir seperti air tanpa disedari.

    🙁 betoi la..insap dah nazz

    insap dah ke nazz.. nie mesti kes.. duit gaji mengalir je kan

  3. “Percayakah korang.. selalunya yang mudah dimiliki lagi mudah dilepaskan…”

    sy tak percaya sgt yg ni kot… :p
    dlm sesetengah perkara lah 🙂

    amboi die. bangkang ape yng bro tulis ek… huhuh cube diya ingt balik cam mne die dpt si dia n cam mmane diya melepaskan si dia…

    peh terseksa x??

  4. ade gak rakan2 yg bukan mencari jodoh secara on9 tp mmg dh jodoh kot mereka kenal secara on9 n kahwen…

    yup mmg ade yang cari jodh cara on9… selamat berjumpe dgn org yg betul.. klu jumpe dgn org yg xbetul cam mne la kan

  5. ko dtg nak pegi sesuka ati mu..ooo kejamnya dikau…eikekeek..dah merapu dh ako…kalu jodoh melaui on9 biase bro…ade yg betol2 temu jodoh ade yg kena kencing idup2..kena ati2 n beingat aarr dlm bab nie

    klu kne kencing xpe… ade kes… siap kne pancut lagi… then larik… sian si perempuan tue kne kandung anak laki tue

  6. nk jd ahli kene bayo rm90..pastu kene g dengo taklimat sume2 tu la..hehe..berminat ek?

    kalo teman nk buh iklan kt tempat kome,dikenekan caj ke? kalo caj..(trs pengsan)

    bayo rm90 ek… komisen pulak cam mne ek..?? taklimat pulak di mane huhuhu…..

    kak eya klu nk.. sy bg free 15hari iklan di blog saya.. wokey x

  7. psl komisyen bape idok le sy tau,psl ni abg yg jd ahli. tp setiap pembelian kite dpt sket komisyen..hehe.. try msk web stormreaders.com.

    15ari free,pastu..

    pastu kne bayar kan he…23x

  8. out of topic jap….

    bro,sy manje ngan smua org hehehehh
    jd sy xdpt di sumpah menjadi ape2 pn heheheh

    ops ye ke kamu manje dgn semua orang he…23x baru je nk mintak ibubapa mu sumpah kamu jd kete ferrari

  9. betul tu. saya baru realize yg bkn sume kwn kite boleh kite anggap kwn baik. sbb kdg2 dia penipu. hahaha.

    ex-Bf saya teman chatting di ShielaSonic tp x penah pun chat dgn dia. jumpa di luar baru chat. Jd x semua rakan alam maya tu jht. tp x semua jgk baik. yg amek kesempatan mmg jht.

    he…23x mmg ade kawan yang menipu untuk berkawan… ada gak yang berkawan untuk menipu

    mmg xsemua yang kite kenal di on9 jahat..cam bro kenal yati gak.. bro baik kan (sambil wat aksi ala2 setan buh tanduk sendiri kt kepale)

    tp ingat.. ramai je yg nk amik kesempatan huhuhu

  10. setuju2…mmg byk benda easy come easy go..hakikatnya,kita tak mampu memiliki selamanya..senang nak dapat,nak kekal tu sgt susah

    sebab itu dinamakan ketentuan

  11. hurm..
    yang mudah dapat, mudah hilang..
    biasa dgr yang ni..

    buat kat org?
    ui.. takbek tu..
    tp org pnh wat ade la..
    sob, sob, sob..
    knp sllu jd mgsa..?

    ala sian die huhuuh

  12. Ahaks.. Tetibe eazy izzudin lak.. Hahaha.. ;p

    Bro, saye percaye sume ape yg bro ckap.. Heehee.. Saye pn nak carik jodoh ni.. Tapi dlam dunia maya ni mcm gerun lak.. Hehehe..

    ops eazy agak popular di blog bro..tue pasl ade nama die… nama Dr pun selalu ade gak kat blog bro kan he…23x

    cari je la jodoh di tempat yg sepatutnya.. xperlu nk kemaruk cari secara maya kan

  13. Tambah lagi ye…

    Duit: duit yang senang dapat pun senang juga pergi. Biasanya duit habis tapi kita sendiri tak pasti ke mana duit tu pergi. Tapi duit yang kita perolehi dari hasil usaha selama bertahun2, lebih diberkati. Tul Tak?

Leave a Reply

Top