You are here
Home > Uncategorized > Antara Cinta & Seks

17,459,760 total views, 2,927 views today

Antara Cinta & Seks

Just short entry untuk hari nie.

Lelaki memberi cinta kerana inginkan seks

Perempuan memberi seks kerana inginkan cinta

Ops bukan kesemua lelaki @ perempuan cam tew. tapi itu la kenyataan yang dihadapai dalam pencarian cinta yang suci mahupun “bercinta” atas landasan yang spearow terikut2 rentak syaitan.

Cuba tanya pasangan anda, mereka tergerak hati untuk memiliki mu kerna apa. Adakah kerna :-

  1. Sayang (alasan xleh dipercayai 100%)
  2. Peribadi mu (ala.. itu luaran je, dalam xtau kan)
  3. Rupa paras mu (tua2 nie sure berkedut, kepala pun botak)
  4. Susuk tubuh mu (wow tang nie setan sure dah start cucuk jarum)
  5. Kesunyian (Reason yang selalu digunakan mencari skandal)
  6. Lain-lain (bro malas nk fikir dah)

Apa-apa pun, pastikan perasaan anda tidak ditutupi oleh perasaan kasihan yang tidak bertempat. Xpasal2 ade je yang tergadai.

Iklan khidmat masyarakat ini dibawa oleh BroFramestone.Com lebih Rapu rapan dari biasa.

Entry ini dicetuskan oleh Cik Epal yang cute.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

34 thoughts on “Antara Cinta & Seks

  1. memang bahaye kalo cinta bersandarkan nafsu semata2

    tue la… tp zaman skrg ramai yang sanggup bercinta kerana nafsu… tue pasal genting asik full je.. bro nk book pun xleh…

  2. pe hal tu,poan kai tdg amik pic siyum2, x ptt jd tontonan awm..ekekeek..

    lelaki kalo dpt msk syurga,sure dia pilih bidadari. mmg x dpt dinafikan,lelaki xleh idop tnpe wanita..ekekeek

    tp x penah plak tnye my abg..knape dia nak sy..wakakaka

    he…23x yup betul teu Pn Eya he…23x ada je poan yang xsedar pasl nie.. tergedik2 tgkap gambar.. tau2 dah tersebar he..23x

    lelaki mmg xleh hidup tanpa perempuan… sebab perempuan dijadikan dari tulang rusuk lelaki…tp kan Eya.. bro kekurangan 4 tulang rusuk nie..cam mne ek he..23x

    xperlu la tanya jika hubungan yang terjalin tidak terdapat ape2 yang diragui n bahagia selalu… klu x nnt jd kes cam tiger wood…

  3. saya takde pasangan,so taktau nak tnye kt sape.huahuahua..

    waduh jgn la sodeh2…. meh tnye dengan bro je la he…23x

    mane la tahu kot2 akan datang ade ke… baik tnye awal2..sekurang2nya baru tau niat die cam mne.. jgn dah lame baru tau.. nk menyesal la nk itu ini la…

  4. mcm kenal je org dlm gmbo tu…uik pelanduk 2 supe kot..wala wala…

    pintu hatiku tergerak memilih cinta kerana :

    Mana datang cahaya
    Bukanlah tajuk cerita
    Siapa pun kau ku sudi terima
    Biarpun dosa semalam
    Sebesar gunung menembus awan
    Yang penting hatiku dapat kau tawan

    hehehe itu yg penting

    eh kenal ke sape huhu…

    oh patut la… xkisah byk mane dosa ek asal hati ditawan ek.. oh cam tue huhuhu

    1. bukan x kesa dose ke ape..tapi kalo sebelum dgn kite die ade sejarah itam. n die jujur rasenye xsalah kalo kite terime die seadanya..n pd mase yg same kite same2 berubah…

      –>> a’ah stich tinggal kat ipoh..sian die

      if xberubah knpe ek.. cam larik dari topik je….

  5. dah nama pun manusia kan bro…ada nafsu, yg penting jgn jadikan cinta tu sebagai alat pemuas nafsu…kenalah belajar mengawal nafsu dan emosi supaya cinta itu diberkati hehehehe

    ade gak yang mmg niat untuk memuaskan nafsu di sebalik taburan janji2 cinta….

  6. gmbr..xleh obvious lg ke bro??ahaha…
    hurmphh..tatau nk ckp ape.
    pyh kot nk cr yg betol2..

    gambar tue je yg bro jumpe kat google.. xleh nk lebih2… nnt nmpk muke.. blog bro kne saman nnt…

  7. ^_^

    kan bagus kalau semua cinta tu yang dipraktikkan sekarang berasaskan maksud cinta yang sebenar

    bukan nafsu semata…

    he..23x if cinta dgn tuhan pun xde.. cam mne nk praktikkan ianya untuk cinta kepada manusia….. bile setan berbicara.. nafsu berganda2 he..23x

  8. Gambor tu.. Wow.. Seram nengok.. Huhu..
    Pesanan masyarakat dari Farhana.. Jagalan maruah kita wahai wanita.. 😉

    he..23x gambar dari hasil menggogle la Dr. huhuhuh

    ops sempat wat pesanan masyarakat kat blog bro ek… kekadang ade yg xkisah dah pasal maruah asalakn dpt ape yg dorg nk

  9. Cuba tanya pasangan anda, mereka tergerak hati untuk memiliki mu kerna apa. Adakah kerna :-

    7- untuk mengambil kesempatan di atas kebaikan dan ke-lurus-an si gadis

    8- untuk menunjukkan ke-hero-an, mampu memiliki si gadis, atau beberapa orang gadis dalam satu masa

    tak mungkin..kerana sayang…..

    oh..? ini bukan statement kekecewaan tau.

    thank untuk pendapat kamu..tp bro xleh nk buh dlm blog nie coz ianya more fokus pada lelaki je… yang bro maksudkan laki or perempuan juga terlibat sama…

  10. sumi rasa sumi still single sumi takmau terluka lagi.. n mungkin takmau melukakan sesape..

    coz bukan boley main trima jer kan sape2 dalam idup kita nih.. tgh elok2 kawan pastu couple.. bila tak serasi break.. itu yang sumi takutkn sgt.. dah hilang sahabat..aduh…

    sumi muda lagi.. rugi xrase cabaran nie sume.. cabaran la yang mematangkan kita.. bila sumi wat cam nie… rasa sumi cam nk serlahkan kelemahan sumi

    yang penting create hubungan.. xsemestinya jd teman idup atau ape…

    cam bro.. bro dengan kawan baik bro dh 7tahun cam nie.. dulu dari kawan baik, gerak ke satu tahap then satu tahap then ke keadaan bro sekrng nie…. dlm tmpoh 7tahun tue.. bukan sekali 2 terluka or ape.. tp berpuluh2.. tp masih leh bertahan..

    coz bro n si dia bro xnk tunjukan kami lemah.. sume nei dugaan… kami terima ianya sebagai pengukur ikatan yang kami bina….

    tue cerita bro.. tp yang bro nk tekan sini.. jgn putus asa…. if putus n xberani terime sampai bile2 kite loser.. n mungkin yg terbaik buat kite dah jd bukan milik kita

  11. ye la. mostly sbb yg x elok. kalau elok betul dia x wat camtu kot. eh, xtau la. hati org lain2 kan.

    he…23x yup yati.. mostly sume sbb yg xelok… ade gak yang betul2… tp di pertengahan jalan terus xbetul huhuhu

  12. baiklah.nanti saya tanya kepada calon somi jika ada.yang pasti kalau semua tu jawapan confirm reject. 😛

    ‘aku mencintaimu kerana agamamu, jika kau hilagkan agamamu, maka hilanglah cintaku padamu ‘

    peh… nnt tanye la ek… bro pun nk tahu gak ape jawapan bakal suami mu he…23x

  13. Ye la, zaman skrg dah berubah, dunia dah maju, budak2 pun makin advance, makin berani cuba itu ini, sex? tak yah ckp la, budak skolah rendah pun tawuuu syom2 nih, aduh, anak2 kite nnt tak tau jadi lagu mana,

    salam pekenalan broframestone….

    salam perkenalan jugak buat emme.. eh xde blog ke.. jenuh bro mencari sape la gerangan yang komen blog bro nie… last2 jumpe di facebook

    he..23x yup sume dah advance dah.. hope anak2 kita tau pasal nie tp xpraktikal kan.. klu x rosok je sume nnt

  14. cane plak klo y bg/dpt dua2 tuh…hohooho…

    yang bg/dpt dua2 tue kira pakej la… ok la tue… 2-2 dpt n 2-2 mmg nk.. selalunya kes2 cam nie mmg berakhir dgn perkahwinan… coz masing2 memahami kehendak masing2 he..23x

    1. sebab xtahan la, ramai yang kahwin tp xnikah huhuhu

      wat penat je syarikat kondom wat bisnes..tp malu nak guna.. dah ngndung menyusahkan ahli masjid + pihak majlis daerah nak mengutipnya

    1. tapi zaman sekarang nie.. susah nak kahwinkan.. nk itu ini la.. suem bagai…

      alang2 tension, tue yg jd cam nie.. senang mudah n ringkas.. xde pening2.. duit pun xhabis

  15. Cinta kerana Allah akan dapat mengatasi lain-lain cinta yang terdapat di dunia ini..

    Dengan mencintai Allah sepenuh hati akan dapat mengeratkan hubungan dengan pasangan buat selamanya.. Wallahualam..

Leave a Reply

Top