You are here
Home > Uncategorized > Tika Mata Ku Terpejam

17,457,879 total views, 1,046 views today

Tika Mata Ku Terpejam

Tika mata ku terpejam,
Fikiran ku berfantasi,
Minda ku bermimpi,
Tubuh ku mati,
Roh ku pergi

Moga esok masih ada buat ku

he..23x sekali lagi bro bermadah he…23x nie salah satu yang bro madahkan di facebook malam tadi.

Terfikir gak bro.. if bro melelapkan mata dan ianya merupakan lelapan bro yang terakhir.

Apa yang akan terjadi pada mereka di sekeliling. Mereka yang terhibur dengan rapu rapan bro. Mereka yang menanti bro di sana. Mereka yang mengharapkan bro ada dengan mereka.

Salah satu lirik yang terlintas di fikiran bro pagi ini

Umpama mimpi ku kecap kenangan
Taman permainan masa kecil dulu
Sisip senyum mu
Kemanisan tanpa gula
Meninggalkan seribu keresahan

Lirik penuh di sini.

*****************************************************************

Update terbaru contest bro termasuk list mereka yang berjaya mendapat free 5 undian(maaf terlambat update)

Peserta yang telah menyiapkan entry mereka (buat masa sekarang)

  1. Eazy Izzuddin.
  2. Schult.

Masih sempat lagi untuk menyertai. Moh la agak rerakan yang lain ek.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Tika Mata Ku Terpejam

  1. tiap hari sebelum tidur pasti fikir pasal mati….dat’s y i’ll msg u time nk tido n bgun pg..at least itu membuktikan diri ini masih bernyawa…

    oh ye ke huhuhu msg2 la selalu ek

  2. pandai b’jiwang rpenyaaa

    ops jgn ingt bro xjiwang..tp jiwang sikit2 la..xleh nk tunjuk sgt… nnt ramai yg terpikat huhuhu so tuju pada yg patut je la

  3. sebelum nak tidur, wajib ingat benda ni. macam mana kalau mati dalam tidur?

    tapi berubahnya ttp tidak.huh

    he…23x sure la ingt…tp nk berubahnya tue.. tgu malam esok punya esok dan esok…

  4. Bace entry bro t’igt kat lagu nie..

    ~ Jikaku tak bangun esok pagi- OST Cicakman

    Jika ku tak bangun esok pagi,
    Sayangku kau jagalah diri,
    Sentiasa ingatkan hati,
    Dirimu amat ku cintai.

    Andainya dihimpit kesusahan,
    Sujud dan mohon pada Tuhan,
    Agar diberikan bimbingan,
    Meniti hidup bersendirian.

    Bila terasa sejuk, pejamkan mata,
    Bayangkan dalam dakapanku,
    Bila terasa rindu, pejamkan mata,
    Kita bersua dalam lena.

    Bro nyanyi la kat kak atie..silap2 dia leh nangis tau.

    .he..23x thank untuk lagu tue he..23x klu bro nyanyi…confirm wisma KRU dibanjiri he…23x

    1. wawawa xde maknenye nk nages…gelak lagi ade…dengan salah lirik, salah tone nye…hehehe

      sis tgkap nanges bile bro nyanyi satu lagu je…dari dulu…hehehe xtau bro ingat ke x lagi…

      Lagu ape tue huhuhu

  5. erm..beruntung lh untuk org yg masih punya ‘esok’ dn dia manfaatkn sebaik mungkin..kn? 🙂

    tp klu pnya “esok’ tp terus leka, lalai……ermmmmmmmmmmmmmm

  6. salam..
    andai tiada hari esok untuk kita.. err.. takutnya.. macam lirik lagu opick itu.. bila waktu tlah berakhir.. mungkin kita semua dah terpk akan hari-hari untuk destinasi yang abadi kot..

    he…23x bro xpernah dgr lagu opick lagi.. bro agak kurang melayan lagu.. tetpi kekdg terdengar..tu eyg ade idea nk menulis entry

    out of topic:
    huhuhu.. kumpul fulus cepat2 bro.. tak sabau nak makan nasi minyak bro ngan miss atie itu.. huhuhu..
    boleh aje main tutup.. kita uat dia kan.. huhuhu.. (^__^)

    he…23x tgh kumpul fulus la nie he..23x nasi minyak?? bro wat nasi putih sudah la he…23x

  7. framestone,

    tidur lar anda sebelum anda ditidurkan… eh.. ada kar… ok lar nak tidur da…. tapi x leh pasang lagu… kena dengar org mengaji… tadi jiran sebelah kata subuh2 ank dia cabut lari lintang pukang naik atas rumah… nampak budak kecik kat penjuru….

    he..23x pe kes anak jiran nampak budak kecik kat penjuru tue ek

  8. Ouh.. Lagu taman astakona ek.. Sukeeee.. 😉

    Kdang2 trpikir jugak.. Hmmm.. Sedeynye prasaan tu.. ;(

    yup mmg lagu taman astakona.. wat entry nie pun lepas dgr lagu nie kat hot.fm he..23x

  9. bro. dont go yet..
    bro xkawin g kan
    hehe
    nak g majlis kawen bro
    hoho

    he…23x bro xkan pergi la cik na… bro xkawin lg.. moh la pinang bro eh…leh bro khwin n kamu pun ade dtg majlis tue nt

  10. bro nie memang suke bermadah..huhu
    harap2 esok masih ade lg

    jalan naik kete mane ade effect..
    takat tekan minyak n break n pusing2 stereng..
    memang patut la hilang 6 packs tu

    he..23x bro xtau la knpe bro suka bermadah huhuhu… mybe dah sejiwa dgn bro kot….

    he…23x mmg la jalan naik kete xde efek… tp ok pe.. ade gak 1 pack even xde 6 pack he…23x

  11. pooh klu teringat mati sure trus xleh tdo…
    pastue kena ketuk pintu bilik kawan nk tdo ngan dier coz tkut….

    hehehehhe

    he…23x oh xleh nk tido ek if teringat pasl mati ek… ops jgn ketuk pintu bilik bro sudah ek

Leave a Reply

Top