17,169,047 total views, 2,567 views today

Sharingan

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)


Image credit to daviddallas.co.nz

Sharingan??
Bukan Sha Ringan tau
Bagi peminat anime or manga Naruto pasti tahu apa itu sharingan.

The Sharingan ( “Copy Wheel Eye”, English manga: “Mirror Wheel Eye”) is a genetic eye technique that naturally occurs in members of the Uchiha clan. It is not immediately present from birth, and first activates in a stressful situation in battle; after this occurrence, the user may utilize the Sharingan freely.

Kes 1
Mbe : Hari ini aku EL
Bro : La kenape..??
Mbe : Mata ku dah jadi mate sharingan

Kes 2
Bro : Pagi2 mata dah merah, baru bangun tido ke
Mbe : Ish ko tengok betul2… nie kan sharingan

Teknik mendapatkan mata Sharingan (yang tiruan, nak ori kne jadi puak Uchiha)

  • Pastikan tidur anda tidak mencukupi (kalau terlebih pun boleh)
  • Buh air sabun pada mata (minyak cap kapak pun boleh)

Kelebihan mata Sharingan (yang tiruan)

  • Boleh dapat MC (2-3 hari pun boleh)
  • Ada alasan untuk tidak berjumpa orang
  • Mampu membuat orang lain tidak berani memandang mata mu
  • Boleh bermurah hati transfer sakit mata pada orang lain.

Tengok….!! dah jadi entry merapu dah kat blog bro nie huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 thoughts on “Sharingan

  1. baru je nak perasan jadik ringan..

    ha3..eh..nanti kal0 mata merah 0rg xm0 kwn ngn kita…

    tp ade je yg nk berkawan dgn si mata merah.. leh la berMC beramai2 huhuhu

  2. hehehe…
    mata sasuke!

    minat sasuke ek… jom mensharingankan mate kite

  3. kuang2..ada tips baru nk MC ni..:p

    he…23x dtg blog bro nk tahu tips baru mintak MC ek… nmpk gaya kne la bro wat entry khas panduan minta MC he..23x

  4. Eh…betul r tu..aku hampir2 dah dapat kuasa sharingan tu lepas dua2 ari tak tido pastu semalam separuh ari bawak kawan p jalan2..malam semalam tengok cahaya lampu pun dah keluar air mata,pedih..terus tido..haha

    he…23x kizz pun dapat ek he…23x tp masih belum sampai tahap sharingan peringkat tertinggi lagi…

    kalau tertinggi die xkuar air..tp kuar darah huhuhu

  5. hahaa.. ada2 je FS nie..

    cam la xkenal Fs nie cam mne kan huhuhuhu

  6. dh lame x kene sakit mate cam nie…woo seksawooo
    –>>pernah la..jadi Dr cinta…nk sumbat 4-4?..bleh je…

    oh dulu selalu ek menyakitkan mate sendiri ek

    1. xde maknenye nk menyakitkanmate sendiri…
      –>>cinta sendiri pernah ubati x
      cinta sendiri ubat sendiri la….dh lame dh jadi..kmu je xtau

      –>>ohh seorang kawan yg amat baik sekali…=)

      mne la tau kanhuhuhu

  7. hahah..bro,tu bkn mata sharingan dah..tu mata ‘sharishaketkan’ (cari sakit kan)..hehe

    **tersiksa woo mata merah..kalo bangun tdo je menepek taik mata seketoi..

    he…23x xkisah la.. tp nk permudahkan percakapan.. elok di sharingankan je…

    lagi terseksa klu bgun xleh nk bukak mata coz taik mata dah mengeras kat mate huhhu

  8. teknik yg berjaya nie..akak kat opis nazz aritu dapt mc 2 hari..

    he…23x Nazz xnk try ke bermata sharingan huhu.. leh gak cuti lame sikit huhuhu

  9. bro….
    sy nk minta izin link blog bro kay…
    =)

    boleh je… xde pe2 masalah huhhu……

  10. Kah kah kah.. Sape yg ajar bukan2 ni??? Ish3.. Mmg nak kene injek ni..

    ops sape yang ajar huhuhu entah..!! bro pun xtau huhu… tp ramai je yg praktik kan he…23x

    jgn la injek… sakit huhuhu… nk injek kat punggung ke..???

  11. Mata merah tu dah lain da tu … Takotttt!

    dah lain ape ek.. he…23x mata merah ku adalah mata sharingan huhhu

  12. wahaha…
    mate merah sbb tertelan buah berangan kot.. :PP

    he..23x xde mknenye mata merah sebab tertelan buah berangan huhuhu.. ish ade2 je kamu nie kan

  13. org tua2 kate sakit montot..bukan sakit mate..hoho smpai skang tatau apekah maksudnyeh..

    1. sbb xnk jangkit..kene ckp cam tu…=)

      jangkit ape he…23x if xnak g dok jauh2 huhuhu

  14. ape maksudnyaa,..
    adik beradik ketumbit ke

  15. bgus btol tip yg bro kc tu..boleh berkesan nak mintak mc xnak g class naik sem bru nie..hehe

    >>
    nak buat mcmmne voucher i-setan..kene abiskan kat situ je la..kalo voucher ump boleh la wt byar yuran..huhu

    he…23x hep… tips ini untuk mereka yg nk MC malas koje.. klu malas nk g kelas tue xleh pakai tips nie.. kelas is wajib hhhu

    ade ke voucher UMP..???

  16. berguna jugak tips ni
    boley ponteng clas

    ala bro
    bru je hajat xmo ponteng
    bg petua lak

    haha ;p

    he..23x salahkan bro pulak… bro just bg tips untuk ponteng koje je.. bukan ponteng kelas huhuhu

  17. hahaha….nape pulak yg nk ponteng class xboleh gune..xadil nie

    mne ade la..ish die nie

    say no to ponteng kelas….

  18. haha .. yeaah!

    skrg dah ada tektik baru untuk tidak dtg ke tmpt kerja .. 😀

    akan di praktikan ! haha

  19. ajaran salah ni..=P

    mne de salah la.. betul je.. xpercaya try la

  20. ajaran salah ni.. =P

    mne de salah la.. betul je.. xpercaya try la

Leave a Comment