Sharingan

16,897,903 total views, 2,114 views today

Sharingan


Image credit to daviddallas.co.nz

Sharingan??
Bukan Sha Ringan tau
Bagi peminat anime or manga Naruto pasti tahu apa itu sharingan.

The Sharingan ( “Copy Wheel Eye”, English manga: “Mirror Wheel Eye”) is a genetic eye technique that naturally occurs in members of the Uchiha clan. It is not immediately present from birth, and first activates in a stressful situation in battle; after this occurrence, the user may utilize the Sharingan freely.

Kes 1
Mbe : Hari ini aku EL
Bro : La kenape..??
Mbe : Mata ku dah jadi mate sharingan

Kes 2
Bro : Pagi2 mata dah merah, baru bangun tido ke
Mbe : Ish ko tengok betul2… nie kan sharingan

Teknik mendapatkan mata Sharingan (yang tiruan, nak ori kne jadi puak Uchiha)

  • Pastikan tidur anda tidak mencukupi (kalau terlebih pun boleh)
  • Buh air sabun pada mata (minyak cap kapak pun boleh)

Kelebihan mata Sharingan (yang tiruan)

  • Boleh dapat MC (2-3 hari pun boleh)
  • Ada alasan untuk tidak berjumpa orang
  • Mampu membuat orang lain tidak berani memandang mata mu
  • Boleh bermurah hati transfer sakit mata pada orang lain.

Tengok….!! dah jadi entry merapu dah kat blog bro nie huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Bro Framestone

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Page with Comments

  1. kuang2..ada tips baru nk MC ni..:p

    he…23x dtg blog bro nk tahu tips baru mintak MC ek… nmpk gaya kne la bro wat entry khas panduan minta MC he..23x

  2. Eh…betul r tu..aku hampir2 dah dapat kuasa sharingan tu lepas dua2 ari tak tido pastu semalam separuh ari bawak kawan p jalan2..malam semalam tengok cahaya lampu pun dah keluar air mata,pedih..terus tido..haha

    he…23x kizz pun dapat ek he…23x tp masih belum sampai tahap sharingan peringkat tertinggi lagi…

    kalau tertinggi die xkuar air..tp kuar darah huhuhu

  3. dh lame x kene sakit mate cam nie…woo seksawooo
    –>>pernah la..jadi Dr cinta…nk sumbat 4-4?..bleh je…

    oh dulu selalu ek menyakitkan mate sendiri ek

    1. xde maknenye nk menyakitkanmate sendiri…
      –>>cinta sendiri pernah ubati x
      cinta sendiri ubat sendiri la….dh lame dh jadi..kmu je xtau

      –>>ohh seorang kawan yg amat baik sekali…=)

      mne la tau kanhuhuhu

  4. hahah..bro,tu bkn mata sharingan dah..tu mata ‘sharishaketkan’ (cari sakit kan)..hehe

    **tersiksa woo mata merah..kalo bangun tdo je menepek taik mata seketoi..

    he…23x xkisah la.. tp nk permudahkan percakapan.. elok di sharingankan je…

    lagi terseksa klu bgun xleh nk bukak mata coz taik mata dah mengeras kat mate huhhu

  5. Kah kah kah.. Sape yg ajar bukan2 ni??? Ish3.. Mmg nak kene injek ni..

    ops sape yang ajar huhuhu entah..!! bro pun xtau huhu… tp ramai je yg praktik kan he…23x

    jgn la injek… sakit huhuhu… nk injek kat punggung ke..???

  6. bgus btol tip yg bro kc tu..boleh berkesan nak mintak mc xnak g class naik sem bru nie..hehe

    >>
    nak buat mcmmne voucher i-setan..kene abiskan kat situ je la..kalo voucher ump boleh la wt byar yuran..huhu

    he…23x hep… tips ini untuk mereka yg nk MC malas koje.. klu malas nk g kelas tue xleh pakai tips nie.. kelas is wajib hhhu

    ade ke voucher UMP..???

  7. berguna jugak tips ni
    boley ponteng clas

    ala bro
    bru je hajat xmo ponteng
    bg petua lak

    haha ;p

    he..23x salahkan bro pulak… bro just bg tips untuk ponteng koje je.. bukan ponteng kelas huhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *