You are here
Home > Uncategorized > Aku Dan Si Dia

17,434,418 total views, 2,083 views today

Aku Dan Si Dia

Aku dan si dia

Andai ada dusta,  biarla bukan antara kita
Andai ada salah, biar ada yang beralah
Andai ada Masa, biarla kita sahaja yang rasa
Andai ada cinta, biar kita berdua cipta

Tiada apa yang ingin bro coretkan… Cukup sekadar kenangan & fantasy yang dicipta menafikan kerealitian dunia.

Ungkapan mu……. menyedarkan ku…

“Egokah aku memilikimu…Walau kutahu kau tak memilihku…Kuharap tuhan cabut nyawamu…Agar tak ada yang milikimu”

Mungkin tidak dijadikan aku untuk mu
Tetapi diri mu dijadikan dari rusuk ku…

Percayalah… Jika dirimu datang dariku…
Hanya aku sahaja yang rasa kesakitan tanpa mu..

Tetapi jika kamu yang sentiasa menyakiti aku
Maknanya kamu bukan dicipta dari rusuk kiri ku

Jika di takdirkan aku bukan milik mu
Pasti ianya telah dimaktubkan dalam karmamu
Aku hanya kuning… bukan si hijau

p/s- Ianya bukan dicipta.. Cuma diluah dari hati & dijiwai untuk mengerti satu ketentuan yang cuba ditidakbenarkan oleh kedua hati..

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

17 thoughts on “Aku Dan Si Dia

  1. andai kamu jadi hijau, pasti kamu jadi hulk apabila marah…
    bia lah kamu kekal kuning kerna mengajar diriku
    untuk lebih prihatin

    –>>ohh sebab ramai yg memuja bulan..jadi jawapn perlu menjaga hati..sang matahari punye kuasa sendiri…xperlu fikir ape akan terjadi

    knpe perlu kuning huhuhu

  2. nie mesti tgah layan blues di kala hujan renyai2 nie..tak gitu bro?hehe

    layan blues….?? oh tidak epol… sekadar meluahkan sesuatu yang susah nk ditelan je… lagipun bro nei bukan jiwang orangnya

  3. naper eak???
    u olls nie len mcm sgt…berpuitis2…munge2…
    adooiiii fening pale ler bce ayat2 cinta anda ber2…hehehe apewr2 pown semoge anda akn tros hepi slalow……
    amiiinnnnn…..

    maaf bukan ayat cinta.. cuma luahan yang tidak terluah sahaja….

  4. kenapa ngan ko ni? 😛 tetibe jer bermadah lela di hujung tahun .. baru join kelab jiwa luka ke? :p

    kenpa dengan aku??? aku sedang memuahkan sesuatu yang tidak sanggup ku telan…. maaf aku bukan seorang yang jiwang huhuhu

  5. first time baca entri bro yg bermadah2 camni
    hehe

    ^_~

    huhuhu ala first time ek… cube selak blog2 bro yang terdahulu confirm leh terjumpe madah2 bro…. bro xsuke sangat bermadah… coz xnmpk kemerapu rapanan bro he…23x

  6. wah.. sungguh taksub membace post bro kali ni.. hohoho.. jiwang jgk bro ni ek.. ekekeke

    taksub knpe nie nuyui huhuhu….. ops jiwang ek… kekadang je la.. xleh jiwang selalu… nnt ade yang tidak menghargainya

  7. ewahhhhhhhhhhhhhhh.

    terasa diawangan2 gitew. ecewah. AGAGAG.

    tak tahu buah berangan. buah cempedak tahu laa. ngeee.

    sape yang terada di awangan nie ek… bro ke lolly huhuu….. baru sikit je nie…. klu kuar lebih.. lolly pun cair huhuhu

    he..23x sian huhu… buah cempedak pun sodap gak he…23x buah berangan nie sejenis buahan hutan…

  8. Hmmmm.. Kdang2 sukar nak carik kata2 yg boleh gambarkan ape sebenar dlam hati kita.. Kan bro? Heehee.. 😉

    ~ Bro, nak wat novel ek? Try laa mane tau ade rezeki.. Tak cube tak tau.. Kan? Heee..

    he…23x tau pun.. bro hanya mampu luahkan ape yang tidak mampu ditelan he..23x tp sekali terluah tue… peh…!!! korang baca korang je la yang leh judge kan

    mmg nk wat novel pun.. baru rangka je nie…tp entah la.. bro BM fail mase trial Spm huhuu… bro xde basic… klu wat panduan or ape2 tue reti la…

  9. HuhUhukk…huhuk…>>>>khayal ako seketika bro dengan kata2 yg dtulis..tapi bila terpandang rupa mu trus ako tersentak..huhuhukkk…adioss bro

    awat tersentak… slah org yg dikhayalkan ke

  10. nak baju tuuuu!!!

    nak baju nie ke… la nie mesti termiss nk order hari tue kan… bro cdg nk wat t-shirt untuk blogger…tp mybe tahun depan kot… xpasti cam mne.. klu ade idea.. bgtau bro la ek

Leave a Reply

Top