You are here
Home > Uncategorized > Wiper Terbang

17,692,717 total views, 6,443 views today

Wiper Terbang


Assalamualaikum wbt & Salam Kesejukan

Just nak berkongsi cerita takkala seluruh negara tengah berdepan dengan musim hujan & banjir di beberapa kawasan kecuali kawasan tinggi.

Just on D way balik td, besala hujan lebat kan.. bro drive agak pelahan dari biasa (tapi meter kereta tetap tunjuk 0 km/j) bertemankan lagu dari Matchbox Twenty.

Dalam keslowan bro itu, ade la pulak satu kereta lagi slow dari bro. So bro nie kan permandu yang berhemah gitew. tertibe ade satu bende melayang ke cermin kereta bro. Sekali tengok cam kenal je

Adakah itu wiper? Tapi milik siapakah wiper itu.

Bila hujan agak slow, bro memotong kereta depan bro. Sesambil tue usha la cermin pandang belakang. Dan ternampk kereta itew sedikit pun tidak mengunakan wiper.

Bila diperhatikan wiper sebelah pemandu dah tercabut he…23x

p/s- pastikan wiper anda dipasang dalam keadaan sempurna di musim hujan ini. Anda mampu mengubahnya.

Buat Duit Dari Mudah.com

Ada bisnes, tapi tak berkembang
Ada barang, tiada sambutan
Ada blog bisnes, tiada pengunjung
Ada Keinginan, cuma tiada tempat untuk mencuba

Meh cuba ubahkan nasib dan rezeki anda dengan Panduan Buat Duit Dari Mudah.Com

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

15 thoughts on “Wiper Terbang

  1. fuh sampai tercabut. dasat tu. tapi betul musim2 hujan camni, kalau wiper buat hal mmg hangin lah 🙂

    pe yg dasyat…. wiper ke or owner wiper itew he…23x elok klu hujan2 cam nie…jgn drive lelaju…

  2. aish.. boleh pulak melayang… nasib baik tiada apa2 yang buruk berlaku…

    sape ckp xde pe2 yg buruk… ade la..xpasal2 je kete tue jd buruk @ cacat coz ade wiper sebelah je

  3. hehe..bleh plak wiper tu melayang2
    mesti gelabah sakan org tu tibe2 je tgk wipernye dh lesap..hehe

    he..23x tgk die besa je even xde wiper…cuma die drive slow je la he….23x

  4. penah alami sendiri…tapi time tu ngan arwah tok n arwah nenek…mase tuh kat taiping…time ujan lebat…teringat lagi time tuh walau dah berbelas tahun berlalu….

    ape yg dialamai ek huhuhuhu

  5. ahah~
    naseb xde pape~
    kalo xmusim ujan cmne bro?

    bro bukak tingkap~
    tbe2 masok dalam kete bro kena btg idong bro~
    ahaha~

    ayoyoy~
    bayangkan!
    ngee~

    he…23x riso gak terpelanting wiper itew masuk kereta bro n tersumbat dalm lubang hidung bro…dah kurang sorg lelaki hensem kat muka bumi nie he…23x

  6. hahahah..
    kelakar giler..
    kalau saye la kete depan tue mst saye dah malu meow2 dah…heheheh…

    he..23x nk malu cam mne..time darurat…hujan tgh menimpa bumi dgn kuantiti yg banyak..xsempat nk malu dah…org pun sume fikir nk balik umah je…. bro je yg berfikir ke tempat len he…23x

  7. bro… ari nih begitu teruja skali la.. percentage BI dor my skul meningkat.. 92 %.. terasa puas sangat…

    ok la tue…result berbudak dah ade perkembangan kan… tahun depan harap lagi bagus

Leave a Reply

Top