You are here
Home > Uncategorized > Tolong Suapkan

17,278,074 total views, 6,454 views today

Tolong Suapkan

Suapkan
Entry yang berbau kemesraan, kemalasan, kerasuahan, kesubsidian

Suap menyuap…
Kenapa menyuap
Dan Kenapa disuap

Perlukah suapan
perlukah ternganga2 tiap kali disuap

Ingat kita mencari sesuap nasi
Bukan suapan haram untuk dijadikan sebati didalam darah…

Perlukah sentiasa disuap
Perlukah merayu disuap
Perlukah menyalak bial tidak disuap

Cetusan Kritikan Bro Framestone

Gambar kredit to :- pbase.

Dah lame xde selingan di dalam blog bro….
Berbuka bicara,

Gurl :- Nak makan nie, jom la sekali
Boy :- Boleh, tolong suapkan boleh
Gurl :- X de maknenye….. Kita ini perlu hidup berdikari, Cuba berdikari sendiri boleh x? Jangan nak disuap je….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

18 thoughts on “Tolong Suapkan

  1. Macam2 tafsiran leh buat ni dr suap menyuap ni..
    kalo..suap2 manje tu..bleh pe,kalo suami isteri..
    kalo..”suap” tuk dpt kan sesuatu tu..salah tu

    he..23x xtau cam manela bro leh dapat byk tafsirand ari suap menyuap nie….

  2. hahahaha……..
    bro,
    otak tepu xleh nak piker benda lain ni…
    ingat subject banyak nak kena hafal je…
    huhuhuhuh

    xpe la… maaf la ek entry bro lately nie sume berat2 n memerlukan daya pemikiran yg tgi… sian kamu nk study kan..leh ilang sume ilmu lepas bace blog bro

  3. awak nak saya suap dengan kaki?
    Makan sendiri!

    …itu mungkin akan berlaku kalau tiada lagi jalinan kasih sayang selepas lama bersama~ Hehehe~

    suap dengan kaki ek he…23x

    tunggu la tiem dah tiada jalinan kasih sayang nnt

  4. sangat tak reti nak suapkn org..
    nie suap ape sebenar nie??
    huhu

    ye ke xreti supakn…meh bro suapkan nk x?? he…23x entry bro tue agak berbau politik sikit la..so mmg byk mknenye

  5. hahaha
    suap2
    suap bg anak mkn
    jgn suap anak duitt sudah
    kang bongkak anak tuh
    hihihih

    rasa2nya sebab suap anak dgn duit la… ramai anak yg jd mata duitan..sikit2 nk duit kan huhuuh… xrti nk carik duit sendiri

  6. suap menyuap utk erat kan silaturahim tak salah kn?

    yup leh eratkan..terutama tang ibu suapkan si anak la kan… if si bos suapkan perkerja..dah jd len..lg len if S/U yg suapkan si bos he..23x

  7. aish.. macam ada benda tersembunyi je dalam entri ni kan.. ramai je yang suka makan bersuap ni.. barang baik orang kata.. -_-”

    tersembunyi.. he…23x tersirat je he..23x baru nk mnje2 dah di sound cam tue he…23x

Leave a Reply

Top