You are here
Home > Uncategorized > Korbankan Burung

17,434,514 total views, 2,179 views today

Korbankan Burung

Credit to UmnoJeli.
Credit to UmnoJeli.

Tinggal beberapa hari sahaja lagi untuk kita menyambut Hari Raya Korban @ Aidil ‘Adha

Semoga perayaan tahun ini, tiada sesiapa yang terkorban jiwa dan raga. Cukup sekadar kita korbankan lembu, kerbau dan kambing di pagi 11, 12 & 13 zulhijjah.

Bagi mereka yang mengorbankan “burung” di musim percutian ini. Jangan la meraung atau berlarik pusing kampung @ bandar.

Tunjuk la kejantanan korang. Ala sakit sikit je. Cam kne gigit semut je he..23x Yang pasti “burung” korang x hilang la.

Takat jantan nak merempit or menyamsengkan diri di sekolah baik xpayah.

Bagi wanita yang ingin berkhawin, elok rasanya korang mengetahui kisah sejarah bakal si suami korang. Mana tahu, time nak khatan dulu meraung2 ke or jd usain bolt versi malaysia ke (lari dari tok mudim) he..23x sekurang2nya korang tahu kejantanan bakal suami korang semasa kecil dulu.

Di sini ade sedikit info untuk u’ll

Khatan bermakna memotong lebihan kulit di bahagian alat sulit samaada bagi wanita (kelentit) mahupun lelaki (kulup). Khatan atau “bersunat” merupakan salah satu cara membersihkan alat sulit kerana zakar dan faraj merupakan tempat dimana pembiakan kuman-kuman yang boleh memudaratkan.

Menurut Imam Shafie, Imam Malik dan al-Auzai serta lain-lain berkhatan atau bersunat ini merupakan wajib bagi seseorang yang bergelar Muslim. Kebanyakan ulama berpendapat bahawa khatan wajib dilakukan ketika si anak hampir cukup umur atau akil baligh.

p/s- ada orang kata, if nk khatan anak lelaki elok khatankan semasa kanak2 baru nk membesar (9-12 tahun) jangan terlalu muda (takut burung xmatang lagi). Dah besar nanti xcukup besar la pulak.

Masa berkhatan, lagi banyak darah keluar lagi baik (coz time tue je la darah kotor boleh dialirkan keluar dari badan) tapi jangan la terlampau banyak. Itu namanya pendarahan he..23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

19 thoughts on “Korbankan Burung

  1. hehe…gbr tu bkn utk takutkan orgkan!!!
    tp my pren convert islam pastu 1wk ddk spital..
    dia kat ok jek….lain org lain pgalamannyer kan..
    now my pren tu dah meniggal dunia..semoga rohnye dcucuri rahmat..amin

    al-fatihah buat arwah…..

  2. musim korban burung pun dah sampai ek.. adik2 sume tu, ni la masa nak jadi anak jantan.. 😛

    he…23x hope ramai la yg menjadi anak jantan nnt ek..jgn jd jantan kampung je… or jantan patah he…23x

  3. adik nad berkhatan umur 7thn..hebat bukan~~
    masatu burung nye dah leh di khatankan.~
    hahaha…

    ade je yg berkahtan awal… tp kne tgk saiz badan n burungnye la.. klu kecik sgt dah khatan… hsil xnmpk sekrg..akan dtg la baru ternampak kesannya he…23x

  4. seram tgk gmbq tue~
    hikhikhik

    tue la bro,
    adik pooh yg pling kecik nie pon dh nk kena sunat.
    yg best nyer die leh tya kat mama pooh “kna potong jugak ker, xpotong xleh?”

    he…23x ish die nie..cam tue la kami laki2 rase tau he…23x

    xperlu takut ape2.. potong je la… potong3x 9ade bunyi kompang sekali

  5. bro dulu dgr citer menangis 4ari 4mlm bila nak berkhatan,kekekekeke.

    peh mulut die xde insuran betul la…. mase bile bro ngis 4hari 4 malam nie ek

    bro dulu mase khatan siap tgk dokktor khatankan bro.. yg xtahn nurse leh ckp yg bro punye besar.. (ayat bodek bg bro xtakut kot)

  6. aduh terkejut betoi tengok gambo kat atas tu bila page dh hbis view -__-”

    aiyak..

    maaf kan bro ek.. xberniat nk letak gambar yg mengerikan di dalam blog..tp itu la kejadian di mana setiap lelaki lalui…tp dalam gamabr tue cam lelaki yg dah tua je

    1. baru lihat mcm tu pon kejut doh kalu nampak hok yng sudah sunat tu baru lah lelih Air liur…nok pegang..

  7. huhu kali untuk lelaki yang dh bergelar kekasih, tunangan, suami, ayah n datuk kepada seseorang kalo di sunatkan lagi sekali bagus kan?

    oh tidak.. if di sunatkan lagi laju…ade baik gaknya kan

    1. wakpe nok sunat 2-3 kali sekali pon cukupdoh kalu sunat 2-2 kali tu mana ada kulit nok potong kene potong kepala kalu potong pale dok sedaplah pulok..

  8. berkhatan atu sunat bukan sekadar untuk kebersihan dan mengelak daripada tanggungan najis itu sahaja berkhatan atau sunat juga boleh memberi munafaat ke pada zakar supaya kelihatan comil dan cantik pada betuk zakar boleh memberikan zakar cepat besar menambahkan nafsu sek memberi rangsang kepada faraj bemberi kepuassan kepada wanita dan juga zakar boleh tegang dengan kuat beh kawal pada masa nok pancut dan boleh mengambangkan kepala zakar bila ada dalam faraj masa melakukan hobongansek..

Leave a Reply

Top