You are here
Home > Uncategorized > Cross Finger

17,692,721 total views, 6,447 views today

Cross Finger


To cross one’s fingers is a hand gesture used to superstitiously wish for good luck or to nullify a promise. The supposed loophole of crossing one’s fingers whilst making a promise.

Ade orang bermain-main cross finger dengan bro

Bro :- Enjoy la puas2 hari ini, esok no more facebook… study je tau
Dia :- Ok, Promise!! (sambil wat cross finger)
Bro :- Nampak sgt xleh percaya

Bro :- Xleh jawab exam mgu nie, no more duit belanje
Dia :- Ala….

p/s- dengar cerita ade budak Thai baru praktikal di office he..23x bro nk chop dulu ek

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

13 thoughts on “Cross Finger

    1. yup wat lek lok..seperti selalu..xde yg xelok…tulisan sume cantik..kertas sume bersih…lecture tanda pun senang je..wakakaka

      bagus…menyenangkan kerja… tp mase nk key-in tue je… lecture fikir 20-30x nk bg lebih ke kurang nie

    2. la lecture trus bag la markah yg die nk bg..lagi2 bile nmapak number matrik..sah2 anak murid kesayangan..kompom full mark…wakakaka

      ye je anak murid kesayangan nie huhuhu

    1. bro yang dak thai tu lelaki ke pompuan..
      kalau lelaki dan dia kacak, tulun copkan untuk peanut k
      hehehe

      xdpt la bro nk nolong…dah bro cakap bro chop dulu…so mesti la perempuan.. xkan la bro nk chop laki pulak kan

  1. aduii…skrg ni sll xleh nk tngkp blog kamu berbicara psl ape..hehe
    adekh sy sudah lampi?? :p

    ops skrg ermpunya blog tgh brfikiran terlampau kritikal….

    sekarang berbicara mengenai cross finger…
    budaya or tindak tanduk dari barat yg bermaksud tidak seratus peratus berniat akan menunaikan jnji semasa janji dilafazkan

  2. dengan yang dah chop…. baru nak chop… mana satu…

    k zan dah puas mengecop…. asal org datang chop… asal posmen datang – chop…. bilalah boss nak ambik satu “resepsionis”…

    pe lag chop je la kan he..23x sebelum org len chop he..23x

    kak zan…request la kat bos sorg…kerje die mengecop je……

Leave a Reply

Top