Kadangkala, luaran tidak mampu mengambarkan kematangan

Assalamualaikum wbt & salam usia

Kadangkala, luaran tidak mampu mengambarkan kematangan. Tapi bro bukan nk story pasal kematangan, cuma menceritakan keTipOan luaran sahaja.

Kata orang, usia seseorang digambarkan dgn nombor. Tetapi seseorang itu nampak berusia sekiranya dah nampak petanda2 satu persatu nikmat di tarik olehNya.

Jom layan cite yang bro ingin kongsikan,

Laki :- Dah lama, saya perhatikan awak, boleh berkenalan
Gurl :- Boleh je, pe salahnya.
Laki :- Saya Man..Erm, sape nama, dari mana nak ke mana
Gurl :- Saya Leha, dari tempat koje nk g kelas

Laki :- Oh berlajar lagi ek
Gurl :- Yup, wat part time master
Laki :- Eh dah wat master ke, umur berapa ek
Gurl :- 27 hujung tahun nie
Laki :- la..!! dah 27 ke, sy ingtkan baru 23.

He..23x kes cam nie mmg banyak kite jumpe.. Perempuan pandai menjaga penampilan mereka.. umur 30 pun nampak cam 20-an gitew.

Ok, next story pulak

Gurl 1 :- Hensem la budak baru tue
Gurl 2 :- Ye la, muke pun matured gitew, dah berempunya belum ek
Gurl 1 :- Entah la, try la tanya kot2 dapat kat kita yang nak jd Andatu
Gurl 2 :- Ko jangan entah2 suami orang

Gurl 1 :- Awak.. awak budak baru sinie kan
NBoy :- Yup kak, kenapa kak??
Gurl 1 :- Xpayah la panggil akak
NBoy :- Eh perlu kak, saya masih muda lagi
Gurl 1 :- Muda ke? xcaya ka
NBoy :- Muda kak, saya baru je habis STPM nie pun kerje kontrak je kat sinie

(Gurl 1 & 2 telan liur same2)

He..23x ade jugak kes2 cam nie…. bro dulu selalu kne he..23x ala besa la tue.. laki nampak matured dari usianya

next story pulak

Laki :- hari tue awak kuar dengan sape la, comey la
Gurl :- yang mane ek, oh yg terserempak dgn u hari teu kan
Laki :- Yup, sape ek… Nak berkenalan leh x?
Gurl :- Itu bakal Mak Mertua U la
Laki :- Ha….

Susah if mak rupa pun muda cam anak die… Laku gitew

Next story, paling panas gitew

Gurl 1:- Ko nie asik keluar terhendap2 je… kahwin la cepat
Gurl 2:- Bukan xnk khwin, bini no 1 die xizinkan
Gurl 1:- La suami orang ke
Gurl 2:- Dah tahu suami orang knpe ko layan je

Gurl 1:- Poket kencang gitew
Gurl 2:- Patut la, mana ko kenal ek, nampak muda je
Gurl 1:- Ala, bapak classmate kite je
Gurl 2:- Bapak Classmate kite…!!! Berapa umur die ha…???
Gurl 1:- 40an je…

He…23x besa la kan… kehidupan lelaki akan bermula pada umur 40an… he..23x so jaga laki2 anda baik2 la ek… If xterkawal, izinkan je la… xde la si suami bergelumang dgn maksiat