You are here
Home > Uncategorized > Tip O Muda Tua

17,691,114 total views, 4,840 views today

Tip O Muda Tua

Kadangkala, luaran tidak mampu mengambarkan kematangan

Assalamualaikum wbt & salam usia

Kadangkala, luaran tidak mampu mengambarkan kematangan. Tapi bro bukan nk story pasal kematangan, cuma menceritakan keTipOan luaran sahaja.

Kata orang, usia seseorang digambarkan dgn nombor. Tetapi seseorang itu nampak berusia sekiranya dah nampak petanda2 satu persatu nikmat di tarik olehNya.

Jom layan cite yang bro ingin kongsikan,

Laki :- Dah lama, saya perhatikan awak, boleh berkenalan
Gurl :- Boleh je, pe salahnya.
Laki :- Saya Man..Erm, sape nama, dari mana nak ke mana
Gurl :- Saya Leha, dari tempat koje nk g kelas

Laki :- Oh berlajar lagi ek
Gurl :- Yup, wat part time master
Laki :- Eh dah wat master ke, umur berapa ek
Gurl :- 27 hujung tahun nie
Laki :- la..!! dah 27 ke, sy ingtkan baru 23.

He..23x kes cam nie mmg banyak kite jumpe.. Perempuan pandai menjaga penampilan mereka.. umur 30 pun nampak cam 20-an gitew.

Ok, next story pulak

Gurl 1 :- Hensem la budak baru tue
Gurl 2 :- Ye la, muke pun matured gitew, dah berempunya belum ek
Gurl 1 :- Entah la, try la tanya kot2 dapat kat kita yang nak jd Andatu
Gurl 2 :- Ko jangan entah2 suami orang

Gurl 1 :- Awak.. awak budak baru sinie kan
NBoy :- Yup kak, kenapa kak??
Gurl 1 :- Xpayah la panggil akak
NBoy :- Eh perlu kak, saya masih muda lagi
Gurl 1 :- Muda ke? xcaya ka
NBoy :- Muda kak, saya baru je habis STPM nie pun kerje kontrak je kat sinie

(Gurl 1 & 2 telan liur same2)

He..23x ade jugak kes2 cam nie…. bro dulu selalu kne he..23x ala besa la tue.. laki nampak matured dari usianya

next story pulak

Laki :- hari tue awak kuar dengan sape la, comey la
Gurl :- yang mane ek, oh yg terserempak dgn u hari teu kan
Laki :- Yup, sape ek… Nak berkenalan leh x?
Gurl :- Itu bakal Mak Mertua U la
Laki :- Ha….

Susah if mak rupa pun muda cam anak die… Laku gitew

Next story, paling panas gitew

Gurl 1:- Ko nie asik keluar terhendap2 je… kahwin la cepat
Gurl 2:- Bukan xnk khwin, bini no 1 die xizinkan
Gurl 1:- La suami orang ke
Gurl 2:- Dah tahu suami orang knpe ko layan je

Gurl 1:- Poket kencang gitew
Gurl 2:- Patut la, mana ko kenal ek, nampak muda je
Gurl 1:- Ala, bapak classmate kite je
Gurl 2:- Bapak Classmate kite…!!! Berapa umur die ha…???
Gurl 1:- 40an je…

He…23x besa la kan… kehidupan lelaki akan bermula pada umur 40an… he..23x so jaga laki2 anda baik2 la ek… If xterkawal, izinkan je la… xde la si suami bergelumang dgn maksiat

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

18 thoughts on “Tip O Muda Tua

  1. alahai bro~
    yang last tu pernah jadi pada kawan Zara dan roommate dia~
    memang kecewa gila time tu and sampai sekarang ni pun bapak dia masih bercinta dengan roommate dia~

    he…23x mmg ade kes tue… teringin gak nk cam tue…leh ke huhuhu….. eh xkan bercinta je kan… power gak bapak die

  2. hurmm nice issue,,,, act cerita nie aku pon baru nak publish kat blog aku tapi versi lain sikit… hihi.. aper pon aku pon sama cam ko da… selalu dicop muka matang walau baru muda… sedihnya!!!! hihihi

    la ko pun nk wat jugak..wat la aku xkisah pun he..23x eh aku muda lg.. lag2 bile nk masuk 40-an.. lagi muda gitew..ko je dah tua he…23x

  3. Aku lak selalu dicop muda daripada usia sebenar…tu yg ramai tak nak ngorat…ingat belum ‘cukup umur’ kot…hahahaha…selamat aku! Tapi itu cerita sepuluh tahun yang lalu…23x hahaha!

    oh cite 10tahun dulu..habis skrg nie dah ramai yg nk ngorat ek… baik ngaku he…23x

  4. salam bro…
    hak3…bro bese la tuh…aku pon pernah alami gak.. de ke ptt ade makcik tuh kate aku dah de anak 3.. aku kawen pon belum.. kekasih gelap pon tarak lg lorh..hukhuk

    thanks bro kasi komen di falcon blog… trskn tglkn komen ya bro… aku suka baca tulisan kamo bro… rupenyer masih ade insan yg lbh krg same dgn aku.. tp sekurg2 nyer bro da de degree. aku ni pe la sgt tkt spm jep… org da x pndg..

    even ade SPM bukan penghalang… ada mbe bro just SPM je..tp bisnes kencang sane sinie..(ada gak nk disuapkan dalam mulut anak bini)

    cam bro nk dpt degree pun merangkak2..5 tahun baru dpt… klu ikutkan rasa menyesal je spm dulu down n malas jawap.. Kalau x mybe dh jd doktor ke.. jd angkasawan ke xpun jd orang yg terlebih digunai

    tp nk wat cam mne..itu la kehidupan… bro boleh..ko pun boleh.. bro xleh..xsemestinya ko xleh..betul x??

  5. hehe macam mira la nampak muda gitu…hik3/….perasan takpe kan????eheheh

    he..23x nk gak ckp nmpk muda ek..muda berapa tahun ek…nk gak tahu huhuhu… takat 2-3tahun xpe la..klu 10-20 tahun ok la jugak kan peace

  6. teringat iklan bedak silky white, mak lagi mengancam dari anak,hehehehe.

    he..23x mak2 pun penampilan kne jaga…baru la si suami xcarik member anak sendiri he…23x

  7. lolly muda dr usia tak? BAHAHAHA:p. atau tua dr usia? ckp betul2. ugut3

    lol xnmpk muda or tua… cam matured dgn usia lol sekarang he..23x (ayat bodek) tp mane tahu kan…lg 5tahun masih sweet 20 ke

  8. meh nk tny soaln best..
    kamu ade keinginan nk kawin lebih x?haha

    waduh…soalan cepu emas nie…. erm keinginan ade je.. tp bergantung la kan..asal terniat sudah..jika niatnya baik insya’lah ada pahalanya even xbuat pun

  9. gila kentang dowh ngan bapak clasmate sndri..kalu aku kompom cincang lumat dak 2..

    mmg ade kes couple dgn bapak classmate sendiri… xclassmate..kelas sebelah xpun sebelah punya sebelah

  10. hu3….mcm2 hal la..yg tua nmpk muda 0k la..
    yg muda nmpk tua tu cam kesian kn…

    jgn la cakap cam tue..mentang2 la bro nmpk tua he..23x org muda nmpk tua la matured sikit

  11. kes yg teringat tibe2…

    gf bro:: abg, nk mkn ape?
    kwn bro:: bro nie adik ko ke?
    gf bro:: =D

    conclusion:: walaupun umur sebaya, kecomelan menampakkan diri seseorg lebih muda dr usia =D

    tue teknik mengayat la… tnye dulu adik ke x?? klu adik leh la tackle..klu awek..susah la he..23x

  12. bella dah nk masok 20 an pon ade orang ckap bella darjah 6….huhu…adik bella lg matured dr bella..nak nmpak matured kene pakai spek..tp xsuke pakai spek..haha

    bella comey n cute..tue yg nmpk cam baru habis upsr he…23x

  13. hehehe..syok baca ..
    kebanyakkan benda2 nih mmg banyak berlaku macam bro maksudkan semua diatas…
    hehe…

    syok bace ek… ala cite besa2 je…. semalam ade sorg teu bertanya dengan bro masa open house kat sinie.. die tanye bro maksudkan die ke dalam cite di blog bro….

Leave a Reply to atie Cancel reply

Top