You are here
Home > Uncategorized > Pilih Sahabat Ku

17,439,841 total views, 3,696 views today

Pilih Sahabat Ku

Belum terubat kelukaan
Telah pun berganti kekasihmu
Andai itu yang kau inginkan
Tak dapat ku halang niat hatimu

Dalam banyak yang engkau temui
Dia pilihanmu.. hoo…
Jika insan lain tak mengapa
Tapi sahabatku… (Full Song)

Bro baru perasan, dalam sebulan dua nie, terasa cam musim mengawan, eh silap musim bercerai berai.

Maaf, bro tahu isu ini memang menyentuh sensitivity mereka yang tengah mengalaminya. Pe2 pun bro doakan mereka banyak bersabar ek.

Mungkin ade hikmah disebalik kejadian… amik masa, renungi diri.. perhatikan kelemahan diri mahupun hubungan yang pernah terjalin…jgn tunding jari pada sesiapa (kerna ianya tidak dapat menyelesaikan apa2)..

Lihat kesilapan diri n perbaikinya untuk seseorang yang mungkin istimewa bagimu di masa depan… mane tahu Tuhan melambatkan jodoh dengan menjumpakan kita dengan yang salah sebelum menjumpai yg terbaik buat diri sendiri

ucapan tulus ikhlas dari BroFramestone.Com

Itu bukan yang ingin bro bicarakan… Ianya berkaitan apa yang dinyatakan di dalam lagu di atas.. Harap u’ll sudi berkongsi cerita mahupun pengalaman or pandangan mengenai isu ini.

Kisah 1 –
A bercinta dengan B,
Bila putus, A bercinta dengan C (kawan si B)

Kisah 2-
A bercinta dengan B
Dalam tempoh bercinta, A skandal dengan C (kawan si B)

Kisah 3-
A bercinta dengan B
Bila putus, B pas A pada C (Kawan si B)
Bila A & C putus, C pas A pada D (kawan si C & mungkin kawan si B)
** leh pas2 la pulak (base on truth story)

Kisah 4-
A bercinta dengan B
C bercinta dengan D

Tau2,
A skandal dengan D
C skandal dengan B
Sedangkan A & C kawan begitu juga D & B pun kawan juga

Susah jika pilihan hati adalah sahabat si dia. Kira ok la tue kan… sahabat, putus sahabat xde pe2 kan. Tapi lagi parah if pilihan hati adalah adik beradik or saudara mara si dia, Mahu putus saudara kalau cam tue (ops bro xnk bicara pasal ini).

Ebook Panduan Cinta Untuk Lelaki

Tuhan pasti menemukan kita dengan pilihan yang salah sebelum menemukan kita dengan ketentuanNya. Banyakkan berdoa dan beramal, InsyaAllah dipermudahkan olehNya.

Dalam bertawaqal perlu juga berusaha. Jangan terlalu berserah 100% kepadaNya tanpa kita sendiri berusaha. Mungkin dari ebook ini dapat memberi sedikit tip yang mungkin membantu usaha anda mencari pasangan hidup.

Seperti yang pernah bro coretkan di blog bro, wanita seperti persamaan kimia. Ianya mudah berubah mengikut perubahan disekelilingnya dan mungkin juga dari tindak tanduk anda. Kata orang dulu-dulu, masakan pokok bergoyang jika tiada angin.

Setiap aspek dikupas sepenuhnya oleh penulis untuk membantu anda dari segi luaran dan dalaman anda. Diharap isi kandungan ebook ini dapat membantu anda mencari cinta sejati. Jangan anda menjadi hamba cinta dan ingatlah cinta agung hanya untukNya.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

11 thoughts on “Pilih Sahabat Ku

  1. insyaallah. try la bro. mn tau bole perform baik. bak kata bro la kan. heee.sakit time mula2x geget je. pastu x dah. ok je.

    mcm tu la jadi kat yaya dulu. yang kisah 2. eh malas nak engat.

    oh pernah jd kat yaya ek…. kisah ke-2 he…23x tue la..cdg nk try la nie…meh la yaya urutkan… bg leh perform balik he..23x

  2. Huhuhu~
    Cam main tukar ganti pula~
    Alahai~

    Tapi betul gak tu~
    Dulu2, ada je kawan2 begini~
    Sekelas lagi~

    he..23x kes2 tukar2 ganti nie dah selalu bro jumpe… sebab tue kekdg jgn percaya pada member sendiri he…23x

  3. Cinta ALLAH itu cinta yg kekal abadi 😉

    yup cinta dengan Allah adalah cinta yg kekal abadi… tetapi cinta antara insan adalah yg dikehendakiNya agak manusia syg menyaygi antara hamba2Nya

    Thank coz sudi komen di blog bro ek…salam kenal dari bro

  4. cerai berai ni..bila dngr2, rasa cm xnk kawin lh plak
    membujang smpai tua..bleh gtu?
    he3
    kes sy ni xde lh dlm kisah2 d atas.kena tmbh “kisah 5” ni..heheh
    🙂

    ops xleh la… klu kisah ade kne mengena dngn bercinta dengan rakan si kekasih leh la…

  5. soal tukar2 pasangan pernah jadi kat my uncle…he & his best friend dah de pasangan then bile kawen bleh plak tukar pasangan..means my uncle kawen ngan his bestfriend’s couple n his bestfriend kawen ngan my uncle ex….=D jdoh terbaik telah ditentukan oleh Allah

    oh ye ke…. asalkan masing2 bahagia kan

  6. adoii..camna la leh bercinta camtu kan..senang2 takyah bercinta…hehehe

    bukan xnk bercinta…tp bercinta dgn oerg yg salah..coz jodoh ada pada teman si kekasih itew he..23x

  7. senangnya cinta bertukar, mcm tukar baju pulak 😀

    he…23x baju pun jrg tukar..kecuali xtau nk pakai baju yg mane satu..try satu persatu..cam tue la mencari cinta

  8. tah la bro, saya pun xpaham la cam ne diaorg leh wat cam tu kan…hope saya xkan la wat cam tu gak…tapi memang ramai la yang saya kenal wat cam…pening lak kalu nak piker….

    he…23x dh nk wat cam mne…mybe jodoh dorg bukan dgn kekasih dorg tetapi kawan kekasih dorg ke

  9. pening la main pas2 ni.. rasa tak serasi, tukar.. mudah macam tu je ek..

    tue lg elok if tukar2 mase couple nie, sekurangnya leh gak cari yg betul2 kne dgn hati sendiri…. asalkan bukan tukar2 pasangan wat sex or tukar suami isteri…lagi parah he..23x

Leave a Reply

Top