You are here
Home > Uncategorized > Peminat Misteri Bro

17,275,991 total views, 4,371 views today

Peminat Misteri Bro

Ops... Cam mana perasaan sekiranya secret admirer adalah sejantina
Ops... Cam mana perasaan sekiranya secret admirer adalah sejantina

Assalamualaikum wbt & salam kontroversi

Bro cuma ingin membuka satu isu yang ingin bro ketengahan di keheningan petang yang agak membosankan tanpa kerja, tanpa matlamat harian, tanpa peneman, tanpa keikhlasan ini.

Just nak tahu la kan,

u’ll pernah x admire dgn sape2..contoh cam admire dgn bro ke

or

u’ll pernah x rasa ade orang admire dgn u’ll… contoh cam bro admire ke

Apa punya soalan la kan….

Cam bro dulu masa sekolah rendah ade je yang admire… sampai la ke sekolah menengah n University. Tapi cam besa la kan, bro nie agak slow n xnampak orang sangat. So dorang wat cam mne pun bro confirm xkan faham.

Sedangkan sebenarnye bro nampak org len je (di mata nie), yang kat sebelah confirm xnampak he..23x

Itu bukan persoalannya,
Cam mana ek sekiranya secret admirer tue la kan, sejantina dengan u’ll (wow, cam gempak je entry kali nie)

Bro nak buka satu cerita, ini cerita betul2… bukan cite tipu2 tau

Masa bro duduk di asrama (time nie dah jd super otai tue). Selepas prep pukul 10, ada je junior2 yang datang bilik bro bg air minuman (amik kat dewan makan) & nasi lemak (ade warden yang jual).

Boleh dikatakan kerap gak. Lepas dorang bagi, dorang tersengih2 blushing gitew.

Bila di tanya, dorang cakap ada akak aspuri yang bagi (sape pulak nie), bila ditanya pada budak aspuri yang bro kenal (adik angkat, awek angkat mahupun skandal) tiada pulak sape2 yang ngaku.

Last dapat gak maklumat, rupanya budak2 junior nie minat dekat bro. So kne basuh la dengan bro, kate abang mithali gitew kan…

Dunia dunia

Bro dulu, if hantar surat kat orang yang bro minat, even note pendek je, bro letak nama bro

Rerimde Terces (ada sape2 yang tahu pe seebnarnye bnde nie)

So turn korang pulak share admire korang ek

Ebook Panduan Cinta Untuk Lelaki

Tuhan pasti menemukan kita dengan pilihan yang salah sebelum menemukan kita dengan ketentuanNya. Banyakkan berdoa dan beramal, InsyaAllah dipermudahkan olehNya.

Dalam bertawaqal perlu juga berusaha. Jangan terlalu berserah 100% kepadaNya tanpa kita sendiri berusaha. Mungkin dari ebook ini dapat memberi sedikit tip yang mungkin membantu usaha anda mencari pasangan hidup.

Seperti yang pernah bro coretkan di blog bro, wanita seperti persamaan kimia. Ianya mudah berubah mengikut perubahan disekelilingnya dan mungkin juga dari tindak tanduk anda. Kata orang dulu-dulu, masakan pokok bergoyang jika tiada angin.

Setiap aspek dikupas sepenuhnya oleh penulis untuk membantu anda dari segi luaran dan dalaman anda. Diharap isi kandungan ebook ini dapat membantu anda mencari cinta sejati. Jangan anda menjadi hamba cinta dan ingatlah cinta agung hanya untukNya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

28 thoughts on “Peminat Misteri Bro

  1. Tak de sape pon admire kat nazz kot..nazz admire org ade ar..ramai lak tu..just tgk dr jauh je..tak nah la plak nak bg surat ke..coklat ke..huhuhu..tak kan ku buat keje cam tu..

    Biasa la kan..kehidupan campus..kt jauh dr family..ade rase sunyi kengkadang..terjadi la kes admire2 ni..

    Ade sorang ni nazz masih smpai sekrang..mane dia tah..suka tgk muka dia..teringat la kisah2 lampau dicampus…

  2. kalau pasal admire orang nie zaman sekolah menegah time tengah single..minat abg senior la, minat budak class la.lepas dah couple dah x admire orang len da..hehe

  3. rerimda terces seperti gua selalu guna dulu kot o my sista o wateva…lame woo xdgr ayat tu… =D

    ingt time skolah rendah…2org junior ngeee~~ tp syg dorg ber2 cam adik saja n yup dorg sejantina ngan atie =D

    n lagi satu kes sorg senior =D~~ mase nk bgtau die mint atie cam nk perpose jadi awek…=D n yes die juga sejantina…

    nek skolah menengah gua xlayan soal2 hati
    nek form6 dah len jantina plak =D

  4. Sesama jantina…

    k zan dulupun suka minat sesama jantina… wupppsss… bukan minat apa. suka tengok yg elok-elok aje…. jadikan dia idola. kwn k zan lg best terlalu minat sangat sampai setiap inch semua mesti serupa ngan idola…. idola kami yang sama. dan si Idola pun mmg tahu kami minat sesangat kat dia. memang kami sayang sangat ngan si Idola ini…. apa pun suka ambil yang baik-baik aje…..

    kdg2 imaginasi tak serupa ngan realiti…. jgn terpedaya dengan imaginasi..

    yup kak…saya pun xsuke berimaginasi…. lagi satu mmg xsuke org tiru gaya saya or saya tiru gaya org len

  5. secret admire masa form 4 dulu ada la.. mamat form 5 ni bila senyum aduss… memikat kalbu.. hehhe.. even dia nih x la sehemsem my hubby rite now but on that time… senyuman manis dan kulit hitam manis dia tu mmg gila arr.. sanggup me masuk persatuan yg sama ngan mamat nih..

    last2.. mamat nih abih SPM .. me pun langsung lupa dah.. x admire lagi dah kat dia..

    kite pun senyuman manis gak… sekali senyum (peh leh nmpk kekuningan gigi ini) la sampai tahap cam tue ek… admirer sikit2 sudah..awat xayat je mamat tue ek

  6. minat kt fahrin ahmad….chentaku padanya chenta sejati ahaha…
    lama x dtg blog bro neh..

    he…23x yup lame sih xdtg blog bro… xkisah la..asalkan dtg kan… eh xminat dkt bro ke… kan bro ade iras2 jugak dgn fahrin tue


  7. salam bro.. lama x masuk sini. sihat ke.. salam Aidilfitri dari fik. sori lambat. baru ni dapat on9.


    wah!! ada secret admire ghupenye bro ni.. bertuah bro if dia perempuan. (kenalkan la kat fik ya) hehe.. if laki, errkkk… no komen la. hahaha..

    he…23x bukan bertuah namanya…malang dah nie.. coz yg admirernye lelaki… nk berkenalan jugak ke

  8. erm..aku mudah jatuh hati.. (pengakuan terbuka ni!) so, bila tengok jek lelaki yg agak2 kacak, mula le aku suka kat orang tu dan sedaya upaya carik peluang utk tengok beliau wlupun dari jauh..huhu..

    pengalaman paling best..? bile aku dapat tahu org yang aku minat tu pun meminati aku jugak..haha.. πŸ™‚ tp malangnye masa tu aku dah tak minat die dah.. (kejadian berlaku lepas aku SPM)

    pengalaman paling TAK best..? bile lelaki yg aku minat tu rupa2nye suka kt kawan baik aku..frust gila masa tu! (kejadian berlaku masa aku form 4)

    pengalaman jap best, jap tak best..? sekarang ni aku sdg berkawan dgn lelaki yg aku minat sejak 1st year..setelah lebih 3 tahun memendam rasa, baru sekarang brpluang jadi kawan die..jadi best sbb macam tak sangka aku boleh kawan dgn die..mimpi jadi kenyataan tu! πŸ™‚ tp jadi tak best sbb sampai sekarang aku tertunggu2 bile le die nak propose aku jadi makwe die..argh…………..!

    peh sekali komen…wow..!!!

    bro pun nk ngaku bro nie mudah tertarik dgn perempuan… he..23x ops mudah cair gitew…

    syadisnya bila org yg kite minat rupanya minat dgn kawan kite kan he…23x (udah2 teu sume cite lame)

    waduh tgh tgu di propose jd makwe ek…waduh 3tahun tue memendam rase…cam bro senang je… propose kawan baik bro..settle masalah…cincin pun dah tersarung dijarinya… alhamdulillah… lg la..6tahun gitew

  9. ubi admire org adalah..wakaka…org admire ubi xda kot..hahaha

    oh ye ke xde org admirer ubi…meh bro admirer dgn ubi nk x??? admirer je la…makan xleh… bro xleh makan ubi…

  10. Rerimde Terces (ada sape2 yang tahu pe seebnarnye bnde nie) <— nama yg bro sengaja reka / nama pelakon mexico/ pak guard sebelah umah mat tempe ;p

    psstt..nad x penak admirer pun kat org..cume org je yg admirer kat nad! ops ;p

    la nad xtau ke…ala sian die.. bukan nama yg bro saje2 wat tau…tp tue la…ramai yg tahu nama tue…. nad je yg xtau ek…cube bace komen2 rakan2 len he..23x

    cet…meh bro admirer dgn nad leh

  11. maaf lame tidak menyinggah…
    hik3…
    =D

    uish bro
    de gak yg minat….
    xD

    mne la eazy…. exam ke… lame xnmpk dtg blog bro he…23x ops jgn pndang bro cam bro xlaku…klu xde org minat..xde la kak atie dok jd bro je..xnk bg hilang he…23x

Leave a Reply

Top