You are here
Home > Uncategorized > Masih Kisah Adik Bro

17,675,211 total views, 4,221 views today

Masih Kisah Adik Bro

shafiq mohammad norAssalamualikum & salam Open House

Masih lagi kisah tentang adik bro seperti yang bro nyatakan di entry terdahulu.

Semalam bro mendapat khabar dari si adik bro nie, yang berliau dikehendaki menghadiri sesi temuduga Yayasan Sime Darby Undergraduate Scholarship Award for 2009/2010 pada esok hari.

Bro berdoa agar dia dapat scholarship tersebut selepas gagal mendapatkan Tajaan Petronas (coz result SPM tidak memenuhi kateria)

Begini la nasib if nak menuntut ilmu kan. Umur 17tahun dah push diri untuk memiliki Ijazah. Xpe2 bro tahu die nie pandai (lebih bijak & alim dari bro)

Bro berlajar separuh mati mencari duit nk bayar study, kerje sane sini. Wat bisnes itu ini, tapi masih ade tunggakan even bro dah masuk tahun ke-5

Duit boleh dicari, ilmu nak cari kat mne kecuali berlajarkan.

Anyway, bagi mereka yang masih berhutang dengan PTPTN sila la langsaikan la ek.Anda boleh usha status blacklist anda di sini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

19 thoughts on “Masih Kisah Adik Bro

  1. hai adik bro..eh salam adik bro (sopan sket)..semoga berjaye dlm intebiu sok..:)

    he..23x dan2 nk sopan pulak he..23x harapnya cam tue la… sian die.. if ade tajaan ringan sikit kepala otak die tue

  2. memang nampak lebih alim dari abangmya 😀
    moga berjaya dlm interbiu sok.

    arghhh…. yup mmg betul die lebih alim dalam keluarga ini…dah ade sorg imam besar dah dalam adik beradik. So xperlu riso

  3. oh adik bro. eh tetibe jiwang lak kan oh oh bagai. salam adik bro? nak bkenalan buleh? nama awak siapa? umur bape? dah bekpes ke pagi ni? nnt nak p interbiu ngan sape? boleh lolly temankan tak? BAHAHA. yg fenting. dah ada gelpren ke? KAHKAH.

    vernganga bro bace kan =)

    OUT- nape tak kate lol muda dr usia? cancel nak banje kepsi=P

    he..23x dah start menjiwang nmpk he…23x umur die bro dah bgtau kat entry he..23x nama rahsia he..23x klu nk berkenalan leh je add die kat fb..tp kne carik la ek

    kepsi… eh lol nmpk muda la.. leh berkenalan… single ke x?? jom la kepsi… lol belanje (peh ayat bodek xleh belah)

    1. BAHAHA:) wahhh hayat.ngee. berketul2 tu tough ape? kehkeh. kang lolly tpikat. marah bakal nnt. abesssshla lol. ngee:)

      wooo. ade gak ae yg laki suka amik gambo laki. cam gay jerp. upsss.

      out 1- ngee. malu lah nak add. bro tulun add utk lol leyh x? agaga:)

      out 2- wahhhhh. muda bape taun dr umo sbnr? sila nyatakan dgn jelas. baru ley lanje bagai=) keh3

      he…23x ygberketul tue lemak… dah x tough cam dulu… dulu lagi le ketul2 keras gitew he…23x tergoda tgk (perempuan tgk la ek) tp sekarang 🙁

      yup ade je yg suka amik gambar laki… ade gak blog yg bro terjumpe pasal laki2 je.. die men snap2 je… dah la die pun laki… riso gak terselit gmbr bro dlm tue

      out 1–> cam mne nk bro add kan… add dlm fb bro leh la..pe la lol nie…

      out 2–> nampak cam umur 16tahun even dah 22 he..23x (leh x cam nie… nk kepsi he…23x)

  4. Baru 17 dan semakin meniti kejayaan~
    Moga yang terbaik milik dia~

    rezeki die… kite hanya mampu berdoa untuk permudahkan je perjalanan die.. lagipun die dah byk dugaan yg die dpt… rugi xmintak die apply JPA hari tue…tp mybe rezeki die kat UTP kan

  5. huiyoo
    susah tu nak dapat
    sbb kawan ramai yg xley wlpon bijak pandai
    best of luk

    mmg susah pun… pe2 pun dorg berusaha…kite pula hanya mampu mendoakan je… ade teu ade la.. klu xde tue bukan rezeki dorg la kan

  6. keh3.. abg die pon ape la krgnyer… manusia kan di cipta tdk sempurna.. dan ade kelebihan dan kekurangan masing2.. name pon hidup bro.. hehehe.

    erm rjn tol bro wat posting?? hari2 de citer baru… x penat ke??hukhukhuk

    he…23x cam tue la citenye huhhuhu….

    penat..?? entah la… bro dah 3tahun berblog…. hari2 wat entry…ade je bnde yg ingin dikongsikan…

  7. alamak sib baik takda hutang ngan ptptn, kalau tak sangkut susah lah nek terbang gi obersea. Tapi hutang study ngan kerajaan negri, kalau tak bayar agak2 dia tak bagi balik kampong lah kot 😀

    he…23x pakai tajaan kerajaan negeri ek… Perak susah sikit nk dpt huhuhhu….tau la die selalu g oversea he…23x

  8. Semoga adik bro dapat scholarship tuh..pandai ek dia…
    Bro framestone pun pandai gak…hehe..
    Ptptn sib baik dah settle lama dah..
    Beli hosting kat ner ? bayar setahun bape ? best tak guna wp self host?
    🙂

    he…23x harap2nya cam tue… dengar cite susah gak nk dpt… kul 10 nie die baru start interview.. kne lepas 3 peringkat…mybe habis kul 4.30 harap die dapat la ek….

    eh kite xpadnai mane pun…besa2 je.. SPM pun tunggang langang je…die SPM pun gempak je…kite ptptn byr slow2… ade lg 32k nk kne bayar he…23x

    beli hosting kat netKL… setahun rm100 termasuk domain…. ok la pakai wp yg dihost… byk yg leh di edit..tp blogspot lg best la… xkisah la… lgpun nk berblog secara serius gitew… rm100 tue xde pe2..asalkan pe yg kite wat nie xhilang la..rugi sih sekali hosting close n kite xsempat nk wat backup he..23x

  9. uiks..entri ttg adik bro lg ek..sja jek suke cite ttg adik die ek..sja jek suka post pic adik die ek..sja jek nk goncang iman kita ek..hahaha.. :p

    ni ade sket bingkisan utk adik bro..utk ADIK bro tau..bro jgn sebok2 bc plak..huhu..

    kehadapan ADIK bro..
    awk nmpk biru le..eh..
    (punya le gelabah smpi trsasul2)
    awk nmpk comel brbaju biru..ha..baru betol.. 🙂
    sy nk ejas awk, tp bro awk xbg..kejam betol le..sedeh sy.. 🙁
    ape pn, gd lux utk awk ek..mga brjya dlm hdup..di dunia n akhirat..insyaALLAH..
    p/s : try le pujuk2 bro awk spya ejaskn awk utk sy..hoho.. (ayat desperate) :p

    he..23x this week bro rajin nk story pasl adik..bukan selalu bro wat entry pasl die.. cuma ade berita je bro kongsi la…coz ade blogger yang kenal die…

    desperate dah ek….eh bro ade kauta lg…nk x he…23x

  10. eh yang ptptn tu ya dah lama rs nak buat entry. tp ms x izin lagi. nanti2x… busy…
    oh adik 17 ke? dah tunang mcm abang dia lom? hik3x. wwwiiiii~
    insyallah. doakn buat dia.

    bro pun pasl ptptn just selitkan je dlm entry nie..xde pun wat full entry he…23x xde masa gak..lgpun ade byk entry tengah beratur di publishkan….

    adik masih 17tahun lagi..tunang..??? belum lg…tp telah di tempah la…

  11. tulah..kalau pinjam dengan ptptn..nak dapatkan segulung ijazah tu, peanut kena habiskan rm260000…perh..nak bayar balik tu..cakit..

    tapi..alhamdunillah..jpa dah support…leh shopping lagi
    heheheh

    wish him gud luck..
    =)

Leave a Reply

Top