You are here
Home > Uncategorized > Ikatan Bertanda

17,441,993 total views, 1,204 views today

Ikatan Bertanda

khaizarien cincinHiaskanlah cincin di jari manisku
Sinarkan bagai gemerlap kencana
Tandakanlah kasih di mercu kalbu
Serikanlah purnama merindu

Sekadar entry susulan dari sesuatu yang tidak dinyatakan.

B4 bro merapu entah ke mana… Elok rayanya bro terus terang dengan u’ll. Bro selamat menandakan (mark) seseorang he…23x (semestinya si dia bro)

Maaf coz xbgtau u’ll mengenai perkara ini, or menyebarkan kisah ini. Rasanya bukan bro sahaja.. Ada lagi beberapa orang dah join kelab ini. Kalau xpercaya, anda boleh usha di Blog Lady B (die wat entry pasal kawan2 yang dah join the club he…23x)

Sekadar nak berkongsi cerita

Beberapa hari sebelum kejadian

Dia : Erm dah beli ke cincin
Bro : Dah,
Dia : Cantik x? Berapa harganya
Bro : Besa2 je. Belah Rotan… Tue je yang termampu

Dia : Tau la belah rotan, Berapa harga dia
Bro : puluh2 je
Dia : Xkan la puluh2 kot. Kate emas
Bro : Memang la emas, RM90 ++ je. Tue je yang termampu, abg kan kerje kontrak je. Nak raya lagi tue

Tue cerita sebelum kejadian, Kat bawah nie pulak cerita selepas kejadian. Perbualan antara si dia dengan mak si dia (bakal mak mertua bro he…23x – dah merenyam la nie)

Mak: Ada tanya x abg, berapa harga cincin tue
Dia : Dah, dia cakap RM90++
Mak: Murahnya, emas betul ke celup tue. Cuma tanggalkan mak nk tengok
(Si dia menangalkan cincin di jari manisnya)

Mak: Emas 916 ke?
Dia : Ye mak, Ada ke emas 916 harga RM90 ++
Mak: Ada kot, xpe mak faham, abg kamu xmampu lagi (Nada kecewa sikit)

He…23x waduh bakal mak mertua dah kecewa nie… Jatuh saham bro he….23x ok bwah nie perbualan selepas seminggu kejadian.

Dia : Abg tahu x?
Bro : X tahu
Dia : Abg nie, babap karang. mak tanya berapa harga cincin nie
Bro : Oh, Then ayg cakap ape
Dia : Cakap la RM90++

Bro : Then mak cakap apa
Dia : Mak faham, dia tahu abg xmampu. Ayg pun tahu abg x mampu. Ala bgtau la ayg berapa harga cincin nie

Bro : Makan ratus2 la, emas tengah mahal dah la 916 punye
Dia : Eh, abg tipu ek hari tue
Bro : Ye la, sejak bila abg xpernah tipu ayg he…23x Mana ada cincin emas 916 harga puluh2.

He..23x jahat x bro menyakat orang he…23x sampai hampir semua orang terkena. Kejam betul bro.. Tue pasal si dia sayang dengan bro. Suka wat sesuatu yang surprise.

Anyway, benda nie x dirancang, 2-3 hari b4 kejadian baru plan. Tp syadunya jatuh pada Raya ke-4 (hari teu bro berkerja)

DUIT RAYA Buat Anda
Tak kira Umur, Bangsa mahupun agama
Single, Menyingle atau sudah berkahwin…!!
Jika berminat (wat muka xtahu malu hendakan DUIT RAYA), Anda hanya perlu mendownload ebook percuma di sebelah,

Kemudian anda akan diberi link peribadi anda untuk mengutip DUIT RAYA. Apa yang anda perlu buat hanya perlu menyebarkan link tersebut dimana setiap satu download dri link anda akan diberi RM1-RM2 untuk sekali download.

DUIT RAYA ini hanya akan bertahan sehingga 3hb September ini. Apa tunggu lagi… Moh download n kumpul DUIT RAYA berbanyak sambil menyebarkan ebook percuma ini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

25 thoughts on “Ikatan Bertanda

  1. hah, baru nak citer… buat orang tertanya2 betul la.. 🙂

    he…23x take time gak la nk cite… nie pun dah cover 3cite yang berkaitan he…23x ok pe kan.. ada ape2 yg nk ditanya lg x he…23x

  2. aku pon tak caya ada cincin emas 916 rega 90+++. kalo ada pun rega cenggitu mau halus mcm sehelai rambut je kot,kekekekekke.

    he…23x mahu sehalus rambut gitew…. emas tgh mahal skrg…menyesal x beli awal2 dulu…

  3. hurm tahniah bro…
    pndai bro ukur jari dy…
    sbb mst ler bro beli tanpa si dy …
    klow bro beli si dy ader skali mst ler si dy tahu brp harga nye kn kn kn….

    what ever tahniah skali lg…semoge bro akn berkekalan…
    klow nk lansong tue jgn lupe invite sy erk…

  4. weeeehuuu tahniah syuk…akhirnya kan…wat simple2 jer, wat per nk membazir kan..ada lana dgr lam radio, bf dia dtg dgn mak ayah dia masa beraya bersama hantaran tuk meminang dia, tapi dia xtau pun, dia kata baju tunang dia ms tu tshirt dan kain batik jer tau, sure saat yang tak boleh dilupakan…lana ni bila laa ntah huhuhu…

    p/s : blog lana dah xprivate dh yer hehehehe

    Kalau ikutkan mmg plan cam tue…dh pakat dgn adik bradik die… silap 3mgu b4 raya, mak terlepas cakap kat die….

    Then saudara mara die pun nk join same…siap mintak MC lg time tue he…23x yg syadhunya…sy pulak yg koje hari tue…erm alahai…anyway selesai sudah kan

  5. hakhakhak…harga x penting la….yg penting ikhlas…saje mengusik…tau harga cincin…tapi siyes…mak memang pandai sejukkan hati anak die…mak x keciwe…sbb mak tak pernah memilih….yg penting anak die bahagia…

    cam mne mak sejukan hati anak die ek…. hati anak die panas ke time tue…panas knpe ek… wat pe mak nk memilih kan… bukan die yg nk wat suami kan

  6. framestone,

    zaman sekarang 1karat je dh berapa …. bila lar harga nak turun……

    wiiii…. x lama lagi akak pulak menyusul …. menanda anak orang … nak kena belajar pulak jadi mak mentua huhu…. (ank kecil x sabar tunggu besar … dah besar pula ….roda kehidupan)

  7. ello bro.. cincin belah rotan 916 ada yg murah punya la.. yg celup pun kenkadang sesetengah kedai jual mahal tau.. tp emas mmg naik harga skang..

    ala.. beli mahal2 pun skang nih watper.. bgtau sidia.. nilai kasih sayang x sama dgn nilai emas tu.. lagi berharga seyh..

    to sidia :- masa nk nikah nanti.. mintak cincin berlian bertatahkan permata ekk.. hehe..biar kopak bro nih..

    1. uhukx…xminat yg bermata2 or berbunga2 or berbatu2..yg simple sudah..asal nmpak cantek…i hates flwers n batu permata =)

  8. congrate bro..dh lalui fasa baru dalam kehidupan sebagai tunangan orang..

    alhamdulillah… buat masa skrg ok la.. belum ada lagi aral atau musibah menimpa dalam ikatan yang baru terjalin ini

  9. hahaha…=p bluekkk

    1.nak tau ke?boleh aje… tp kne senyap2 je lepas bce
    2.boleh aje memujuk dgn kate2 yg sejuk..cume tinge kamu je beku nanti
    3.pndang orang utan
    4.owhhh pe salahnye die potoong line

  10. yang ni ke 23 tu? ishk2 ingat anak 4 da ekau yang. jiwa muda lagi na? Hee.

    congrat2x bro dan kakak…
    doa kekal abadi…

    eh ya pun gah mencari 916 gak ni..
    mata2x kat tomei + habib..
    rambang mata sey…
    suka sgt!
    pmpuan la katakan…

  11. huh tahniah.. tapi kalau cincin 90 hengget.. ak rase beso lidi penyapu je la kot harge skang ni.. kau nih.. ak ingat sampai hati la kau bg kat cik rin macam tu je.. berkawan punyela lame

    xdenye aku sekejam tue bg bnde murah2… wei ko nie… klu puluh2 xdenye aku kering di bulan syawal nie…. lum cover duit minyak g hari tue…

  12. congrats………….gile emas 916 puluh2?? ape haluih benor ke pon jari bakal ko??
    miahahahaha!!!

    p/s: aku nk mintak rantai utk ank aku la kt hubby…..puluh2 je kan?? :p

    he…23x xde mkneny nk bg cincin emas 916 harga puluh2…. skrg emas kan tgh mahal.. mahu ratus2 gak tue kan… xpe jd hubby baik hati kan he…23x

  13. emas 916 mahal lah..
    plak tu time raya,,
    samelah peanut pun beli cincin belah rotan
    cantek..tapi untuk diri sendiri lah..tak de owang nak tulun belikan…
    harga pun cantek…
    ahhahaha

    selamat bertunang kat atie n bro fs..
    semoga berbahagia selalu..

    (dalam kepala dok pk, sebelum kahwin bro fs suka wat entry lucah, lepas kahwin camne lah agaknya kan? hahahah)

  14. bella xsuke la under pressure..
    tensen betol..
    plus tgh ade krisis dgn si die..
    tu yg makin berapi hati..huhu

    ->
    alam lain??
    alam mane tuh??
    xpe2..nti bella fobia pulak rase gegaran tuh..

    ->
    hahaha..
    jgn nak tamak bro..
    jage yg 1 tu elok2 dulu tak payah nak tambah2

    he…23x bella tgh bendera merah ke????

    alam len la…(tido xingt dunia)

    tgh nk lepaskan satu la..then tambah lagi satu n satu n satu he…23x

  15. hahaha bergurau pulak..:P

    tp bukan bro da kwen ke?nampak gambar family n anak2 je?ke bini no 2 nie bro?kui3 😛

    ops oh ye ke… erm anggap je xnmpk ape2 huhuhuu

  16. wah bro..kita pun dah kena risik pada raya ke 4 lepas ;p

    la kne risik jugak ke… la baru cdg nk risik angah he..23x bukan risik hantar cincin…risik hntar CSI he…23x tahniah bro ucapkan

  17. ala comel!~ 🙂

    apsal muka si dia super mysterious? heh, xpuas hatilah ni tak dapat tengok! 😛

    xberniat pun nk sembunyikan rupanya… tetapi apakan daya… ade 6org juru foto yg xpro… so pepaham je la kan… bro nk bising2 pun xleh coz xde kat tempat kejadian

Leave a Reply

Top