You are here
Home > Uncategorized > Gegaran Dirasai

17,420,244 total views, 2,065 views today

Gegaran Dirasai

Bencana dariNya
Bencana dariNya

Semalam lebih kurang 6.20ptg bro terasa gegaran gempa bumi yang berlaku di kepulauan Sumatera, Indonesia berukuran 7.6 Scale Richer.

Time tue, bro tengah melayan perasaan di dalam kereta (mencari ketenangan seketika).

Tertibe bro terasa cam kereta bro digoncangkan. Bro ingatkan adalah sape2 saje nk ngaco bro (sedangkan time tue tiada sesipa berada di rumah bro)

So bro pandang sekeliling, eh xnampak sape2 pulak. Nie dah bikin suspen gitew, xkan ada benda yang ingin mengaco bro kan (xde keje nak ngaco orang time siang2) coz bro dah biasa dikaco dari kecil lagi.

So hati kecil bro tertanya2 dan akhirnya bro membuat kesimpulan, maybe ada benda yang kurang enak berlaku. Takut benda2 yang tak elok berlaku seprti yang bro tegaskan di entry Firasat.

Mungkin ada hikmah di sebalik kejadian. Bro xnak blame mengenai balasan yang tuhan turunkan angkara saudara seislam kita. (Korang leh fikirkan sendiri).

p/s- Kiamat kecil kerap kita rasai…Erm dah xlame dah tue

DUIT RAYA Buat Anda
Tak kira Umur, Bangsa mahupun agama
Single, Menyingle atau sudah berkahwin…!!
Jika berminat (wat muka xtahu malu hendakan DUIT RAYA), Anda hanya perlu mendownload ebook percuma di sebelah,

Kemudian anda akan diberi link peribadi anda untuk mengutip DUIT RAYA. Apa yang anda perlu buat hanya perlu menyebarkan link tersebut dimana setiap satu download dri link anda akan diberi RM1-RM2 untuk sekali download.

DUIT RAYA ini hanya akan bertahan sehingga 3hb September ini. Apa tunggu lagi… Moh download n kumpul DUIT RAYA berbanyak sambil menyebarkan ebook percuma ini.

Diantara mereka yang merasainya

MizzLuna, VeeLara, pRincEsS N, gaDis,

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

17 thoughts on “Gegaran Dirasai

  1. baca blog huda..

    huda lagi la
    tengah tdo pun leh tau dh gempa bumi

    he…23x nie tido bile nie…petg semalam ke… ok nnt bro linkkan entry huda kat blog bro ek….

  2. adakah sbb gegaran tu line telefon & tenet takde connection semlm?

    he…23x xpasti la sebab gegaran atau x sampai line tepon n internet… entah2 line2 tue bz kot.. tue yg cam ade xde tue….

  3. ati epun xrase pape..pastu tetbe kawn bgtau kelas cancel…xtau la sbb ape cancel..time tuh atie kt luar..tbe2 dak umah bgtau rase gegaran..lg lame n kuat dr time tsunami lu…

    kelas cancel sebab gegaran la kot huhuhu….

  4. area yang dekat dengan kawasan tu boleh la rasa.. yg duk jauh tu tak terasa la.. katanya ada beberapa bangunan di KL yang retak….

    bro dok perak..tp terasa gak..mybe sebab dok atas bukit kot huhuhu…. mmg ade bagunan kat kl yg retak.. rase2nye klcc or kl tower leh rase x gegarannya

  5. ek…
    ya ni pelik sikit…
    pagi tadi baru tau cite ni..
    6.20pm semalam sibukla duk memasak bawal masak 3 rasa. ikan tu jeling2x kat ya ingat tu la petanda ye (tade kaitan langsung)

    heeee.

  6. brooo…
    eikin pown rse jgak ler…
    sila apdate letak name eikin erkkk….

    he…23x nk gak bro update link eikin ek pasal gegaran kat blog bro ek…ok2 menyusul gitew

  7. kenape bella xrase eh??
    kenape huda rase??
    bella x tdo pon time2 tersebut..
    pelik2

    he…23x entah bella berada di alam len or bella xberpeluang menikmati gegaran tue kot huhuhu

  8. kat tempatku tak rasa kot
    sebab ku tak rasa pulak

    😉

    he…23x xterase ek gegarannya…xpe la.. mahu terkaku seketika if tertibe terase suasana sekeliling bergegar huhuhuu

  9. peanut kat uum tak ase pe2..
    cma tahu sebab mak member kol
    tanya sal gempa tu
    terus on9 search kat tenet..
    ingatkan kat amerika je..
    sebab yahoo cakap kat amerika..
    pulau pe entah..
    tengok kat berita harian on9..
    upanya jiran kite je..

Leave a Reply

Top