You are here
Home > Uncategorized > Ex-GirlFriend BestFriend ForEver

17,432,386 total views, 51 views today

Ex-GirlFriend BestFriend ForEver

Time sekolahAssalamualaikum wbt & salam Open House buat semua rakan2

Sedar xsedar kita sudah berada di pertengahan Bulan Syawal. Cepatnya masa berlalu. Sedar xsedar, minggu depan PMR (betul ke…kalau salah sila perbetulkan bro ek)

He…23x semalam entah apa mimpi bro terbaca salah satu blog teman seUniversiti bro. Tertarik dengan tajuk Dah Jd Ex-Bf la Plak (Vee Lara).

Berkenaan dengan kisah cinta temannya sepanjang pembelajaran di University. Pasangan yang agak romantik, nampak padan n serasi walaupun banyak dugaan. Cuma akhir ini, terdengar humor yang mengatakan mereka dah xjadi couple dah, eh xkan la putus cam tue je kan.

Waduh, tertanya2 juga bro siapalah teman die tue kan. Bermain2 gak di fikiran bro mengenai memember masa berlajar dulu.

Last2 cite tue sebenranya ditujukan kepada diri bro (Terkena juga aku) Akan aku ingat cite ko tue wahai Vee Lara.

Dari BestFriend ke Boyfriend (bukan boyafriend tau)
Dari Boyfriend ke Ex-Boyfriend
Eh Ex-Boyfriend ek

Bila jadi Ex-Boyfriend
Dah malas nak rujuk2 atau merajuk
Biarkan saja ianya berlalu
Asalkan masing2 tidak menunjuk

Masing menanti pertunjuk
Harap tiada yang ajuk

Dulu Kawan
Kemudian Teman
Dijadikan Sahabat

Sahabat disisi
Melekat di hati
Selami diri
Ternyata diri ku bukan sendiri

Sendirian
Berdua, mungkin ber3 ber4
Sesama keluarga mahupun teman

Teman mengenali
family mengenali
SaudaraMara mengenali
Ikatan direstui

Kenapa perlu menyediri
Sedangkan ada insan di sisi
Jangan di tunggu lagi
Asalkan kebahagian dirasai

Peh bermadah bro ek…. Sekadar meringkaskan sesuatu yang complex

Dulu Kau Sahabat Dikau Teman
Tika ini, Kau Ikatan Dikau tanggungjwab ku
Selamanya, Kau Di sisiku Dikau menyeri hidup ku

p/s- di atas adalah gambar si bro dengan si dia selepas exam paper fizik (STPM)

Ebook Panduan Cinta Untuk Lelaki

Tuhan pasti menemukan kita dengan pilihan yang salah sebelum menemukan kita dengan ketentuanNya. Banyakkan berdoa dan beramal, InsyaAllah dipermudahkan olehNya.

Dalam bertawaqal perlu juga berusaha. Jangan terlalu berserah 100% kepadaNya tanpa kita sendiri berusaha. Mungkin dari ebook ini dapat memberi sedikit tip yang mungkin membantu usaha anda mencari pasangan hidup.

Seperti yang pernah bro coretkan di blog bro, wanita seperti persamaan kimia. Ianya mudah berubah mengikut perubahan disekelilingnya dan mungkin juga dari tindak tanduk anda. Kata orang dulu-dulu, masakan pokok bergoyang jika tiada angin.

Setiap aspek dikupas sepenuhnya oleh penulis untuk membantu anda dari segi luaran dan dalaman anda. Diharap isi kandungan ebook ini dapat membantu anda mencari cinta sejati. Jangan anda menjadi hamba cinta dan ingatlah cinta agung hanya untukNya.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

22 thoughts on “Ex-GirlFriend BestFriend ForEver

  1. wow…yg paling best tu dari bestfren kepada boyfren hehehehe, semoga bro kekal bersamanya ok..jgn la lupa jemput2 nanti hehehehe

    insya’lah… buat masa skrg ok la… tgu je la kad ek… tp xtau la postmen nk hntr bile ek

  2. wah2 bro nie
    makin jiwang lak yer
    sejak da merisik buah hati
    hehehe

    percepatkan lah bro
    hahaha

    he…23x bukan selalu jiwang pun…esok lusa dah xjd jiwang dah….

  3. waa.. so sweet.. bro x berpisah atau terpisah atau dipisahkan ekk.. elok la camtu sejak skola.

    me ngan hubby sama skola n kelas masa skola menengah sampai la form 3.. then terpisah oleh keadaan dan masa.. 15 tahun jumpa balik.. tp x leyh jugak nk dikatakan bestfren or wat ever.. just school mate je..

    anyhow bro moga berkekalan hingga ke anak cucu aminn

    Thank ayu he…23x sape cakap

    pernah je berpisah atau terpisah atau dipisahkan…. berpisah kerna laluan tidak sama… terpisah disebalik kesibukan duniawi… dipisahkan kerna bukan muhrim he…23x

    cam kami..mmg dari dulu rapat… suke bersembang xde la jiwang2 pun..berkongsi cerita… berkongsi pengalamn.. berkongsi impian huhuhu

  4. wah bentuk badan berbeza. dulu lain skrg lain ye bro + kakak ?

    tang tu berubah tape.
    tang hati doa jgn berubah sampai mati.
    aminnnn.

    Tang hati pun sentiasa berubah gak… xleh same je… status pun len gak he…23x

  5. framestone,

    waaa…. tu lar lama2 sangat tunggu… jd ex lar puler…

    kalau jadi a b c d ke y z… ada ke…
    apa pun semoga bahagia…. hehehe…

    thank kak he….23x

  6. kecik2 da seb0k nk kapel..
    dulu2 mesti slalu dating blakang kelas ni…

    pe barang dating belakang kelas… budak2 ye la.. dah sekolah sume laki nk wat cam mne kan

  7. aku pernah bercinta ngan bff sendiri tapi ntha dimana silapnya aku pon tak tahu… mungkin jauh kot… sedih memang sedih… tapi cam ayat ko la beb..

    Bila jadi Ex-Boyfriend
    Dah malas nak rujuk2 atau merajuk
    Biarkan saja ianya berlalu
    Asalkan masing2 tidak menunjuk

    Masing menanti pertunjuk
    Harap tiada yang ajuk

    skang aku tak mengharap aper2 cume bial teringat sedih sangat…. aku gembira sebab korang akhirnya bersatu gak… tahniah beb

    cet ko… mengopy direct philosophy aku he…23x

  8. putus masa cinta masih ok
    jgn putus selepas kawen sudah la kan…

    tibe2 teringat kisah2 cinta dulu..
    eh eh…

    he..23x jgn riso… clash pun time nie… tue pun sebab cincin dah tersarung di jari manis die…xmanis pulak ngaku die as awek kan he…23x

  9. hensem plak bro tem remaja ye,hehehehe

    he..23x jgn la puji lelebih…mane de hensem pun zaman memuda dulu… klu nk tgk bro hensem..tgu la tiem bro menduda he..23x

  10. daripada normal friend, to bestfriend, to boyfriend, then ex-boyfriend then no more friend… perkara biasa yg dilalui sesetgh pihak… sm la mcm elle 4 my first time couple ms form 4… skrg dia pn dh hilang… wlaupn kdg2 dia muncul tp dia msh mghrpkn hubungan gf-bf antara kami… 2 yg menyebabkn elle pn hilang dr hidup dia…

    sabo ek elle….mybe bukan jodoh elle time tue… hope elle ketemu ek…klu leh biar yg rendah dari bro…xleh dah elle knekan bro he…23x

    1. eeiii… smpai ati doakn yg cm2… jht sungguh la mulut tu…. huk3…

      bukan doa la… yg mengusik elle je… elle comey pe tgi cam tue..ade gaya cam model gitew

  11. wah gamba zmn mude2 bro la..
    nmpak hensem gitu..
    kire dah lame la bro dgn die eh..
    jelesnyer..

    1st love bella waktu zmn sekolah xmenjadi..
    tahan 1 tahun 11 bulan 1 minggu jew..
    pas tu tanpe sebab bella di clashkan..
    amek mase 1 tahun jugak nak lupekan die..
    sekarang dah jd kawan..not bestfriend..
    susah nak jadi bestfriend takut tersuke die balik..
    huhu

    xde la lame… bro mase sekolah just bestfrend gitew…lagi2 la bro time sekolah agak playboy gitew huhuhu awek sane sinie… si die bro je tahu sume cite he..23x

  12. wah wah wah…
    amboooiiii….n3 skung nie cite yg menarik tue jewr…
    hurm owg ngah bahagia…
    xpe xpe xpe…
    sy still doakn bro k…
    hopefully relationship tue akn berkekalan smp ble2….
    pic tue cute ler…
    same pdan n sme comey…
    heheheh 😀

    he…23x tgh ade idea…tue yg leh je merapu jiwang2 nie huhuhu…. pic tue mmmg la cute…tp tgh fikir sape la yg tgkap gmbr tue kan…. time tue masih lg bestfrnd gitew huhuhu

    oh comey ek..hensem x ke

  13. klo bestfren jd boipren pastu putus pasti xley nk brckp dh 🙂

    he…23x tp cam bro mmg dari bestfren jd boifren…then jd ex…… leh je bercakap bermanje2 syg2 menyayangi he…23x (dah cincin tersemat dijari…masih dalam status couple ke…kate org dah masuk club len kan he..23x)

  14. Bro..bila nak wat open hse ni??
    hehhee…
    dah la wit raye takj bagi…waaaa…..

    open house?? eh bro ade janji nk wat ke…eh mane ade la.. memandai je die ek…. oh duit raya dah selamat diberikan kepada blogger2 yg memenuhi syarat2 yg bro telah tetapkan he…23x

Leave a Reply

Top