You are here
Home > Uncategorized > Bro Kena Saman

17,438,861 total views, 2,716 views today

Bro Kena Saman

Assalamualaikum wbt & Salam Jangan Menyaman

Bro semalam disaman. Bukan saman malu mahupun saman politik

Panasnya rasa hati ini, tak pernah di saman, tau2 je dah disaman. Maybe salah bro kan. Nak wat cam mana, selamat tak kne masuk mahkamah or masuk paper he..23x (xde maknaya)

Ops ini bukan saman kerna berblog ek (bro mengamalkan entry bersih, tiada membuat propaganda menjatuhkan mana2 pihak secara direct)

Semalam, di facebook  rakan sekolah bro pun di saman sama.

Nak buat cam mna. Kami park kereta sebelah2 time tue. Sejak bila la Majlis daerah nie rajin bebeno menyaman nie. Tau2 la gaji government bulan nie masuk awal (kasihan la kami yang makan pun nk mengais)

Anyway, pastikan anda parking di tempat sepatutnya. Jangan lupa letak kupon parking even korang tahu harga kupon tue xde la mahal mane berbanding minyak korang yang digunakan untuk pusing2 cari parking.

p/s- Sila sediakan tempat parking yang mencukupi sebelum menyaman.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

15 thoughts on “Bro Kena Saman

  1. byk kali kene saman dek majlis daerah
    tp tak bayar pun
    haha

    tapi yg fobia kene saman dek pengawal kat uni
    siap clamp tayar
    dah tak boleh lari dah…

    he…23x bro mase zaman u, pengawal dah cam mbe2 dh… so xriso park mane2 huhuhu…. silap bro dgn majlis daerah xrapat je he..23x

  2. hohoho..moral of the storynye adlh….jgn parking ikut suke..hhehee

    he…23x mne de bro parking ikut suka hati… parking kat tempat parking cuma xbuh kupon je

  3. Huhu..Bro aku pun ade 2 saman parking tak bayar lagi..aduhai yg satu tu kupon hilang la..camner nak wat?

    he…23x saman kne berape ek…. bro tgu gaji je baru byr… if bayar time tue je…just kne rm10 je…

    bro kupon penuh je dlm kereta tue…cuma xpakai je if parking kat situ…coz xpernah dorg wat rondaan kat situ..cuma…. xpe la… dah bukan rezeki bro kan

  4. ckp psl saman..
    smlm kat shah alam..dkat ngan plaza alam sentral..
    polis wat serbuan saman kat situ..
    berpuluh2 kete n moto kena saman sbb parking kat tmpt yg x septt nya…tepi jln..
    luckily la me n BF ternampak warning letter kat satu moto ni kena rantai..ape lg cabut la kitorg..
    last2 parking kat basement jerk..
    lg selamat..ekeke.. 😀
    yg pelik, sblum ni xpenah2 polis wat serbuan saman kat situ..

    moral of da story: jgn parking kat tepi jln..
    ekeke.. 🙂

    he…23x nk wat cam mne… bayar je la kan huhuhu…tp dorg nie betu2l menghabiskan kertas je kuar saman tue kan

  5. betul..kat tempat peanut kene masukkan wet syiling kat dalam menda alah tu..

    peanut asekan owang yang saman2 kerjenya tu kan..mesti berfikiran negatif kan..
    mesti nak saman semua owang je koja

    xjugak…mybe dorg tgh kumpul duit raya kot he…23x nk wat open house majlis daerah…. cam tempat bro xde wat buh syiling..tp buh kupon

  6. hehe, pernah juga kena saman bab parking ni.. masa tu mana la nak tahu kena bayar guna kupon sume.. kat tempat saya, bayarnya masuk dalam mesin yang ada kat tempat parking.. hehe~

    tengok tempat gak huhuhuhu ade tempat tue… even xbyr aman pun xde pe2

  7. ari tu penah kena saman coz guna cupon recycle, melayang macam tu je rm50….sedih..huhuhuhuh:((

    awat pakai kupon recycle ek… nmpk sgt terikut2 kempen kerajaan gunakan barang kitar semula ek

    1. tau xpe…hehehehe…kempen suruh rycle, dah recycle saman org pulak…huhuhu….
      xda la, ari tu kupon abis dah…xnak kena saman xletak kupon, pakai la kupon recycle…alih2 guna kupon recycle lagi mahal saman dari xletak kupon..kalu tau baik xyah letak…huhuhu

      out of topic:
      1)hahahahaha….bro, ni kan blog baru…xramai yang tau..kat blog lama tu yang konfom2 nak zara la…kipas-susah-mati MU…hehehehehe
      tunggu bro kawin la t saya bagi kat bro…insya Allah…hehehehe
      2)bro…kalu nak jersey kena bagi size la…p xkan bro pun minat MU gak?

      he…23x tue la niat xmenghalalkan cara… jgn la buh kupon recycle… tp pakai je kertas kosng (pastikan tertulis, sy single..if nk berkenalan contct no nie…asalkan xsaman saya) he…23x

  8. haha..padan muka bro..ingatkan kena saman trafik tadi ;p
    ayah nad polis so kalau bro kena saman,report sama nad ek ;p

    he…23x ayah nad polis ek… nnt dh bgtau nad, nk wat pe ek…upkan lg saman tue ke

Leave a Reply

Top