You are here
Home > Uncategorized > Are-Last-And

17,457,093 total views, 260 views today

Are-Last-And

Kenapa hidup ini pernuh dengan alasan (are-last-and)

Maafkan diriku kerna mengecewakan mu
Terdapat sesuatu yang aku perlu lakukan setiap hari
Walaupun ku tahu ianya menyakiti mu

Aku berharap ianya tidak berkekalan
Sekurang2nya mampu membuat dirimu gembira
Itu yang aku harap2kan

Bukan diriku mencari alasan
Alasan aku tidak menjadi diri ku
Mungkin alasan untuk memulakan semula
Semestinya bersama kamu

Tidak salah mencari alasan, asalkan alasan more kepada positif dan bukannya negetif

Tetapi perasan x, kita sentiasa mencari 1001 alasan untuk mengelak sesuatu yang kita tidak suka

Seperti kata falsafah Dr BroFramestone (hope akan datang la kan)

Nak seribu daya,
Tak nak, xpayah pun xpe..ramai lagi yang nak

Sorry kerana tidak menjadi yang terbaik di antara yang terbaik di hati mu

malayaOnlineBanner

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

23 thoughts on “Are-Last-And

  1. akak baru jenguk handbeg akak tengok ada apa… macam2 aja… benda yg kecil kadang2 berguna bila diperlukan..

    spt jugak alasan … berguna bila diperlukakan utk melepaskan diri.

    peh sekali kak ina bermadah…peh mendalam tue…ye kak…saya terima madah akak… tue la… tp org ramai xsuke dgr alasan saya….

  2. handbeg aku serbaguna… batery spare pon ada… sumbat semua supaya tak der yang tertinggal… hiihi adakah ini alasan juga k’ina???

    mybe alasan… tp alasan yg positif la ek….. awat xwat bf spare…sekurang2nya xde la terseksa jiwa raga…

  3. ahaaa…
    alasan
    mmg sgt perlu
    lebih2 lg time dri kite kurang, tp still nk tonjolkn dri kite yg terbest 😀

    oohh..tidakkkk
    itu tidak lah bagus 😀

    wow…. perlu ek alasan…tp ramai yg mengunakan alasan untuk menidak iyakan sesuatu…. kekdg ianya dianggap sebagai dusta

  4. alasan digunakan untuk menyempurnakan persoalan dalam diri seseorang.
    pergunakan alasan sebaik mungkin untuk sebarang kemungkinan.
    tak suka bagi alasan dan menerima alasan…. huuu itulah boss k zan. salah tetap salah, jika betul diam….

    alasan bukan setakat menyempurnakan persoalan…bahkan menutup kelemahan diri…. cam bro pun same..xsuka dgr alasan…just yes or no je….

  5. hidup ini x payah la nak banyak2 / cipta alasan..lagi2 alasan malas buat homework dan yang paling x bagus alasan malas bersembahyang/tunai zakat..

    fikir2 kanlah..

    bro selalu je bg alsan if nk kuar g date… arghhh malasnye…. tp if time makan…no more alasan… lepas makan tue….pepaham je la ek

  6. selalu bg alasan kalu nak pegi uma sebelah. makcik tu byk mulut. oh sori. salah type. more kepada jg tepi kain org! tak suka cz i ni kuat berahsia. perlu ke bgtau dia? plz….!! aku kan cipta 1001 alasan utk tidak perlu ke rumah sebelah hahahaha~

    xperlu g rumah sebelah he…23x cukup la di blog ternyata byk rahsai2 terbongkar he…23x

  7. …dan aku membenci alasan~
    bukan apa, kadangkala terlalu banyak alasan mampu merungsingkan~

    ingat org yg mencari alasan tue xmerunsingkan ke…. lebih2 lagi alsan bile punch card merah he..23x

  8. betol2
    terasa jugak kadang2…

    stop giving alasas joe!

    ko tuju pd diri sendiri ke…bro pun nk ikut gak ” stop giving alasan framestone” he..23x kekdg cam muak je dengar alasan org kan

  9. lohh..alasan ke..berbelit2 lidah nak menyebutnya. alasan itu sangat penting..lebih-lebih lagi bila nak selamatkan diri daripada sesuatu/seseorang yg kita x suka 😀

    saje je nk bg terbelit2 lidah tue huhuu…. yup betul tue…if wanie xsuke dgn bro..ckp je.xperlu bikin alaan (xde kaitan pun)

  10. betul2..setuju dgn pndpt bro tuh..heheh…lau taknak ckp terus terang kan..ni byk plak asalan..eh alasan

    dah la byk alasan…menyusahkan org pulak tue kan… betul x???

  11. kalu lol tak nak sesuatu.lol kene carik alasan~

    so, mmg hidup manusia akan penuh dgn alasan2.

    so lol td cari alasan la ek xnk kim salam kat abgnye huhuh baik ngaku cepat…

  12. ntah tu bro ni..ingatkan nk wat entri omputeh ke ape td..rupa2nye alasan..haha.. 🙂

    alasan..
    kdg2 mudah dicipta, kdg2 tidak..
    kdg2 mudah diterima, kdg2 tidak..

    biase le..hidup n alasan tak boleh dipisahkan..alasan tercipta bile kita nk buang sesuatu atau dapatkn sesuatu dlm hidup kita..masa tu le kita akn jadi manusia plg kreatif dlm mencipta demi nk dapatkn ape yg kita nak..

    xsalah beralasan..yg penting, alasan tu boleh diterima akal n tak sakitkan hati org..sebab kdg2 kita trpaksa berlasan demi menjaga hati org lain..

    klu TERpksa beralasan tu, xpe le..tp klu sengaja carik alasan, tu mknanye carik pasal gak le..huhu..

  13. alasan tak nak solat memang tak leh diterima pakai hoho

    he..23x tp ramai gak yg bg alasan tak nak solat “sy lupe mandi wajib pg td ustaz” nnt bro wat entry pasl nie

  14. alasan….
    alasan….
    alasan….
    bell bile da terdesak sgt mmg akan cari alasan..
    bile tak mau buat bnde yang bella tak suke mmg bella cari lasan..
    even kadang2 alasan tu tak logik langsung..
    asalkan terlepas dari bende yang bella tak suke..

    suke ek cari alasan ek…sape la yg mendesak bella ek… dgn bro jgn cari alasan tau

  15. alasan adalah untuk mengkaber diri sendri.. hehhe.. tul tak??

    yup betul tue cikgu…10 markah untuk cikgu… erm xcover diri sendiri nk cover sape lg kan

  16. buka handbag jap….eh sejak bile ade hadbag…okes xde handbag….
    alasan?…biase la…kdg2 terpaksa bg alasan dgn senyuman jer =D

    alsan dengan senyuman tue cam mne ek…senyum tawar ek

Leave a Reply

Top