You are here
Home > Uncategorized > Yang Sepatut Diketahui

17,419,280 total views, 1,101 views today

Yang Sepatut Diketahui

Tiada maknanya kehenseman jika....!!!!
Tiada maknanya kehenseman jika....!!!!

Entry ini khas buat wanita2 diluar sana

Maaf jika entry bro kali ini agak melucah or tidak berfilter. Sekadar untuk berkongsikan sesuatu yang mungkin anda terlepas pandang mengenai perkara ini.

Baru2 nie bro ada berYM dengan kenalan rapat bro.

Bro : Wei, gambar sape ko tempek kat YM nie
Dia : Bf baru aku, kenapa..?
Bro : hensem tue

Dia : Memang la hensem, caring gitew, tapi..
Bro : Tapi apa ek..??
Dia : Dia punya kecik

Bro : Muka je hensem, tapi kecik… patut la mencari jantan je
Dia : hahahah

Ops sudah habis di filter perbualan, hope ada yang faham or wat2 je pepaham.

Kekadang bro agak tidak suka bila seseorang mahupun sekumpulan wanita memuji kehenseman seseorang lelaki sehinggakan nak jd teman wanita si dia. Banyak juga golongan seperti ini yang bro jumpa. Tetapi akhirnya mereka juga akan kecewa and emo lelebih (kan bro dah pesan awai2..tp xnk dengar)

Bukan nak menyatakan diri bro jeles or kurang hensem bila berstatement sebegini. Sekadar ingin berkongsi info. Jangan ingat bro nak sebarkan virus anti lelaki hensem (bro pun hensem gak -cet xnak mengalah tue)

Apa yang perlu anda nilai jika memilih si dia yang hensem (or kurang hensem sikit he..23x)

  1. Kebanyakan lelaki hensem nie sudah berempunya. Muka dah ada, demand pun ade la kan
  2. Kebanyakan lelaki hensem or kurang hensem sikit lebih berbuaya berbanding buaya2 darat yang lain. Mulut kate lain, walaupun mmg asalnya mmg lain. Ayat n janji manis mampu mencairkan hati perempuan
  3. Ada jugak segelintir golongan ini berada dalam golongan gay mahupun mengamalkan bisexual. (Ops bahaya gitew) lagipun golongan ini tidak menunjuk sgt sexuality mereka. (So cam mana nak tahu kan)
  4. Dan yang akhir sekali, jangan la tergoda dengan kecantikan dunia. Yang terseksa korang gak. Muke je hensem tapi performance hampeh (dok minum air penambah tenaga je). Lagi parah jika dapat yang kocik (even badan berketul2) tue yang banyak kes isteri2 curang tue seperti kes isteri tawar sex RM50.

Ok itu je la untuk hari ini. If ada apa2, just bgatu je bro kat ruangan komen, nnt bro akan masukan dalam entry ini

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

35 thoughts on “Yang Sepatut Diketahui

  1. betul la tuh..tp kalo ade girl talk kitrog slalu gak bincang hal nie n kesimpulannye :

    “lelaki hensem – gay”
    “lelaki x hensem tp prsan hensem – playboy”

    ape2 pun dun judge a book by it’s cover kan?…nilai dulu hatinye mcm nie..atie pun menyampah gak ngan pmpn2 nie..tgok je laki ensem nk tackle, tgok je laki kaye nk tackle…

    juz nk share la…soal hati n perasaan nie xleh dimen2…sbb wat u gave u get back =)

    hehhe pilih la yg sederhana segala =) itu lebih bek…

  2. sokong sangat tang lelaki kurang ensem tapi playboy…ish sakit tak hati korang wahai perempuan di luar sana, jika bf sendiri nk mengayat awek lain ,pastu mengaku single?? aaaaaaa tensen kan…

    bila dah kantoi ada awek, mula la bgtau dah xde apa2 dgn awek lama, padahal dok layan sama jer dgn awek lama (mcm xdak apa2 berlaku), ni dah tahap lelaki tamak…opss sorry syuk, teremo lak dan lari topik huhuhuhu

    he…23x cam mne pulak dgn bf yg mengayat awek len tp die ngaku yg die xsingle lg he..23x leh bg pandangan x??

    he..23x xpe terover kat blog kite…asalkan ada isi2 untuk dikongsikan he…23x kite pun tamak gak…tp ikut kemampuan la.. xde la nk pasang banyak2

  3. takde ke petua camane nak tahu laki yang cmane kecik ke besor?

    hahahaaa…joking k..no hard feeling~

    biaselah, nak masuk alam kawin ni, mcm2 bnde bermain di fikiran..
    lebih2 lagi kl time en.tunang bergurau dgn kata-kata yang mnakutkan..
    hahhaaaa

    eh ape b merepek ni~
    =)

  4. huyooo..ayat bro tu..menakutkan plak hehehhe
    actually pompuan pon sama la cam lelaki, kalau lelaki nak yg cun gila..pompuan pon nak yg ensem gila..tapi sudahnya dua-dua jd gila kan hehehe

    apapun bg saya cantik atau hensem tu subjektif, tak semestinya rupa paras hensem, menandakan hati dia juga hensem..kehenseman tu akan lebih terserlah jika mempunyai budi bahasa, akhlak dan keperibadian yg luhur..panjangnya komen saya ni. yang penting hati budi..kita memang tak boleh nilai seseorang tu melalui luaran saja kan..so, bak kata nabil..lu pikirlah sendiri hehehehe

    1. “actually pompuan pon sama la cam lelaki, kalau lelaki nak yg cun gila..pompuan pon nak yg ensem gila..tapi sudahnya dua-dua jd gila kan hehehe”

      lawak la..

      he…23x mmg 2-2 jd gile pun…

  5. memang tension dengan lelaki yang macam tu…buat sakit ati je….p kalu nak discribe handsome r tak tu bergantung dengan individu kan?…coz sometime kta tgk handsome, but org lain x….so, kalu nak cari couple kena la cari yang sedap mata kita memandang sudah memadai rasanya….but yang paling penting hati budi dia….

  6. kalo wanie..lelaki nsem tp wat idop merana baek x pyh…so x yah pndg nsem sgt..yg penting sedap mata memandang..blh jg wanie, didk wanie, syg wanie n famly wanie

    eh bro cam memenuhi je he…23x leh gitew

  7. cr jantan tu mksdnye gay ke??
    klu betul….aduhaaiiiii
    LELAKI ZMN SKRG…haha

    alah..good looking atau x..klu dh empunye dri dh nk cr yg lain, dh bosan ngn kite..die tinggal kite gak akhirnye..ye x?

    sy x komen scr emosi ari ni

    sy suke tajuk kamu..tp sy x suke isi nye!!!
    waa…teremo dh :p

  8. wahh point num 4 lucah tu haha. ala bro,kocik kalau power xpa HAHAHAHHA.

    org sekarang pandang duit ja. kan? mmg itu yang diperlukan skang ni

    he…23x mmg no 4 tue agak lucah he…23x ish yonna nie cakap cam tau2 je kan… ok la tue dpat yg kocik tp power… tp kalau dapat yg kecik xpower cam mne… xsampai 5minit dah berlabuh sauhnya..

    sepatutnya entry nie direlatekan dgn beberapa kes di mana isteri jual badan rm50 n kes isteri kantoi khalwat di hari jadi

  9. no komen nieh..
    *bwh umo..haha..

    tp agree la gak..pompuan teruja tgk laki ensem..
    but to zatie,,mende tuh stop takat tuh..
    ble nmpk laki ensem je..
    masing2..weyhh..ensem gilos mamat tuh..aku punya..aku punya…
    but ble blk uma..lupe da…
    kalo nk crik sbg pasangn idop..prefer yg sedang2 saja…*nyanyi lagu dangdut sket..
    ceewaahh….

  10. bro thanks eh pasal duit raye..
    dah dapat dah..huhu

    bella tak berminat nak buat laki hensem as bf bella..just untuk wat admire n cuci mate je laki hensem nie..huhu
    sebab kalo bf encem sgt ramai pesaing n ramai pulak gurls yang minat die so rase terancam..
    pas tu rase cam tak sesuai je dengan laki hensem
    suke yang biase2 je..
    lagi 1 orang selalu cakap kalo laki xhensem awek die cantik..hehe

    mesti selalu cuci mate dengn laki hensem ek… patut la bersih je mate bella huhuhu

    ala besa la tue if bf hnsem sure byk pesaing…best of the best la menang kan huhuhuhu klu bro sure leh je dpt yg cun2 or cantik sgt (ayat manis gitew) tp bro kurang berminat…confirm xpandai masak n dok nk tempek2 je bnde kat muke

  11. bro.. klaka dan agak serius gak entry kali ni..
    nasib baik sy masi single.. kalu tak, sypun dok memikir gak ke’besar’an mana la bf sy punya..

    haha~

    uweks.. peluc–!!

    he…23x mmg bro suke wat entry klakar serius ke…. ke chan yg xperasan huhuhuuh if single pun kne amik tahu…. pasl ke”besar”an tue ikut taste masing2 la ek… (jgn test sebelum dpt sijil halal ek) tp perlu tahu la ek…

    coz ade lelaki yg xamik tahu sgt pasl nie..ade yg xjaga tp reti pakai je… lg terus ade yg reti pakai2 memanjang (tau2 ade penyakit) nie pun kne amik tahu gak

  12. Ihhh … aku dah beranak pinak ni pun takot nak komen n3 ko nih … eeeiiii!!

    he…23x so jgn komen huhuhu tp nie bukan komen ke namanya huhuhu….. just bukak topik yg agak berat… mybe ade yg terlepas pndng pasl bnde nie

  13. ade ke yang single lagi kat dunie ni? tak nampak langsung… mengaku single ade la kot.. 😛
    sape ke yg open sgt tu.. dah tau harap muke je hensem..
    tapi kan.. kalau tak hensem, tak de tarikan lak kan? kau pun setuju kan batu?a

    ku..aku.. single 3 he..23x xsemestinya..if muek xhensem tp ada cahaya keimanan di rupanya… dh masuk kes len tue he…23x

    belum lg yg xhensem tp duit masyuk huhuhuhu

  14. Ada jugak segelintir golongan ini berada dalam golongan gay mahupun mengamalkan bisexual. (Ops bahaya gitew) lagipun golongan ini tidak menunjuk sgt sexuality mereka. (So cam mana nak tahu kan)

    >> sangat2 setuju…sebab dah pernah terkena terkawan dengan golongan INI…..

    ops selamat terkawan… cam bro mmg dah terkawan… tp xde la ape2 berlaku… rakan as friend je…

  15. bro..kite dah ade `si dia`…xdelah hensem mn tapi sedap mata memandang…br nk kenal hati n budi…dr segi luaran dia nmpk ok..tp x tau lak dr segi dalaman…

    bro…bg nad x penting sgt hensem or x hensem yg penting dalaman dia kan..tp kan bro..ermm..xde apelah2 segan nk ckp kat cni..semua org baca ;p

    1. bia la xensem pown…asal sdp mate memndang..hensem2 ni susah..tp lgi susah yg perasan hensem =p

      oh susah ek dapat yg perasan hensem…. sedap mate memandang tue cam mne ek

  16. er..HAHAHA. apa kelakar sangat neh? kecik ke besar tade kene mengena sgtlah. (eh ayat macam orang dah kawen) tade-tade. ini berdasarkan pembelajar physiology dan anatomy badan manusia yang telah I pelajari keh. 😛

    ceh,sebenarnya sama je. hensem ke tak ensem, kalau perangai hampeh tu hampeh gak. kadang-kadang yang tak hensem lagi ngada-ngada dari yang ensem.

    baik carik yg ensem.kurang-kurang klo dia hampeh, deserve gaklah nak kasi kredit sbb dia HENSEM. T___T

    papepon.
    yang penting cariklah yang BERAGAMA. esok lusa bila dah tak ada nyawa, amal je yang boleh membantu (oke.ustazah mode) HOHO

    sekian

    ish ustazah nie he…23x leh pulak die jawab cam tue ek(jawap cam org dah kahwen he…23x) tp xguna gak dpt yg hensem2 tp ramai yg nk dtg rosakan ruamh tga kite kan….

    harap dapat la yang beragama kan huhuhuhu

  17. yeah..edisi kehenseman..
    heheheh
    bagi peanut
    yang encem leh wat bf lah
    tapi yang kacak leh wat teman
    hahaha
    pe ni aku merepek?
    hahahha

    suka tengok lelaki tak hencem tapi smart..
    suka tengok lelaki hencem tapi tak perasan pun dia encem
    dan paling tak suka tengok lelaki tak hencem tapi giler perasan…!!
    erk..

  18. ho ho ho hot ah !
    eh bukan bro ye…

    ya tak pilih bulu yg hensem atau tidak.
    asal dia pandai amik hati + tanggjwb + hormat mak abah + abang2x n adik2x + tau peranan + peganggan agama (so tau la dia camne nak lembutkan hati ya sekeras batu ni) + bijak control kerenah ya yg macam2x ini + mcm da byk sgt je menaip, tak reti nak benti ke haha~

    alhamdulillah dia tak sehensem mn tp dia sangat2x btangjwb. ya bersyukur sgt! dan wish dia dpt bhgiakn ya bukan sekadar skrg…

    -amin-

  19. Ermmm.. Bkan nak berbangga, tp keja ari2 tengok lelaki..
    Apa yg bro nyatakan kat atas tu mmg knyataan, tp bab nak mcari
    Kecik ke besar tu, suratan lah.. Org islam bkan leh ‘test drive’
    Pun.. Klu dpt yg kecik, sudah jodoh.. Maka setia lah.. Para lelaki plak, bernikah lah jika sudah mampu dr segenap segi.. Jgn memberi cinta n harapan pada perempuan jika diri xmampu.. Dan jgn sesekali menawarkan cinta pada perempuan yg telah dimiliki..

Leave a Reply

Top