You are here
Home > Uncategorized > Say No To Celcom

17,644,270 total views, 5,403 views today

Say No To Celcom

Islam tolong Islam... But..!!!
Islam tolong Islam... But..!!!

Kecewa bebeno dengan celcom lately

Sepanjang musim perayaan ini seperti xikhlas je perkhidmatan, sent sms fail, nak call pun susah. Sepatutnya time2 perayaan ini la waktu yang sesuai nak kikis duit kami (banyak penggunaan)

Malas nak story bebanyak. Kata orang boikot Maxis (coz banyak dana dari maxis masuk akaun agama Hindu) Kata orang islam elok tolong perniagaan orang Islam.

Tetapi dalam dunia bisnes;

“The best service should we us, don’t waste single pent on nothing but make it create something”

Sorry emo sekejab… Nak beraya pun seksa, sampai sesat. Nak call xdpt, sms lagi la… Tue baru dengan sedara mara… Belum lg dengan insan tersayang.

He..23x

p/s- bukan masalah hp or area kawasan… mmg tgh down di bebarap kawasan tertuma kawasan yang diakui wilayah celcom…. tgh hot diperbincangkan di facebook.

updated early morning of 25th Sept

– Bosan dengar alasan CEO celcom…

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

15 thoughts on “Say No To Celcom

  1. ok bukan nak kata la

    dgr dgr la kan

    celcom ni guna mesin murah
    server murah
    tu yg asik asik nak down

    maxis pula guna mesin mahal
    masalah down down ni jarang sekali berlaku

    jadinya apa cer skang ni

    y xleh nak invest kepada perkhidmatan servis yg lagi bagus..kenapa perlu nak bazir2x bayar duit kat fahrin tu la..maya karin la..

    pk pk kan lah

    he…23x meh bg bro gelak puas2 ek… nk golek2 nie….

    celcom bagus mmg la bagus… tp kekadang jgn la wat orang len menyampah terutama tang pesaing len tgh bagus nak naik nie…karng bro bantai yg tune punye…

    maybe bro kecewa seba dorg xamik bro jd duta product dorg kot… ingt fahrin pakai celcom ke… (tue pun sebab korg yg bg die line free..bil tetap kne bayar gak kan)

  2. bile la telekom nak wat line cam nie kan..means yg btul2 telekom punye…mesti rmai pakai….
    haiii nk wat cm ne..time raye byk org gune line telefon nie nk msg la call la mms la internet la tu yg prob…tnddenye celcom nie rmai penggune…hehexpe…

    celcom down time raya..tp stremyx laju he…23x

  3. huh tu la incik. nk wt camne ni. clcom ni x bagi pkhidmatan yg tbaekk la utk kiter… ;( kalau ada emergency, camne tu. x kn nk g cari publik sana sini. huh.

    klau stakat sejam dua tu leh dimaapkan lagik. ni lebeh2 la pulak. an rasa dlm kui 9-10 pg kut. until skg kui 7, still x leh guna lagik. huh!!

    xpe la… bro dah dengar dah keterangan agak bengong oleh CEO dorg huhuuh

  4. aicehhh ayat last x tahan…haha

    napa aku guna celcom ok jek? hahaha…
    maybe area ko tu xde signal kowt..

    he..23x ye je area sinie… coz dlm facebook semua tgh membicarakannya… xkisah tua muda.. pakai line ke prepaid ke upax ke, broadband ke

  5. ops..kiter pun pakai celcom line..
    hari ni satu hari cannot making a call la..
    hampagas tol!!!

    tau pun…cam mne la kite nk berbisnes cam nie kan… if customer xleh call kite…dorg still gak dpt duit even perkhidmatan kite xleh nk pakai huhuhu

  6. celcom sendiri dah cakap ada masalah failure dengan switch apa kebenda tah.. tpi, surely memang celcom very sux this raya.. nasib baik pakai max n cel, masih boleh hidup lagi.. huhu~

    yup mmg celcom really suck this raya… menyusahkan je..if raya tahun depan camnie gak..elok dibekukan je cuti raya dorg tue….

  7. ow same la buat kacau sungguh. sian tak dpt hubungi. eh saya la bro. saya. bukan bro. saya pun xdpt hubungi insan tersayang selama 3 hr. aiseyman. kesian jugak la kan. apa motif ni? Ntahhhh…..

    Framestone

    eceh kene bahan bukti gak ke? ni klasik ni. Hohu~

    ke trafic trun so xssuai nk tayang 23rd?

    kalu bkn hjau, purple la tu…

    ni ya nk kwen ke bro yg MEMANG gatai nk kwen hahaha~ Ye, Ya pasti tak pilih 13.13.2013… tak kawen la ya gamaknya nak tnggu bulan 13.

    ow, tq untuk surat ye + angpau. wow! wow! Tp Mak yg sebuk lebih nk tau punca srt dr mn. Mak mak….tlebih sudah….

    udah udah, byk da bebel..

    .he…23x yaya ke….ingtkan bro hhuhuhu bro selamat ade facebook..leh sms kat facebook je he…23x

    yup kne ade bahan bukti…nnt ade yg terkejut beruk pulak he…23x mmg trafic turun pun..rase cam xbest pulak nk share bnde yg best kan hhuhuu

    he..23x salah… tekaan anda salah lagi..sila cuba di raya depan ek…. bro mmg gatai nk kahwin… jom yaya he..23x tue la… nk gakade yg ami tarikh tue huhuhu

    wow awat mak yg sibuk2 ek..pelik ke?? he…23x

  8. mmg betul celcom bwat hal
    ishh bengang kott..
    nasep celcom tuh bukan sejenis objek
    kalu taa
    mmg berkecai kene lempang
    huhuhu
    tah pape celcom nih
    ish3

    he…23x mmg la celcom bukan sejenis objek…tp simcard die kan sejenis objek…tp pelik gak..knepline yg wat problem..hp yg dijadikan mangsa huhuhu

  9. 1st day raya celcom dah buat hal… hampeh…
    nasib baik ada 1 lagi msh boleh terus berhubung..

    he..23x akak ok la ade no lg satu…cam kite nie just ade celcom je huhuhuhu

  10. ayoookkk mcm mn kn…
    nk gune aper erk…
    pas nie gune wokey tokiey jer ler…
    hehhe…
    senang x yah bzir krdt…
    kn kn kn…??!!!

    he…23x pakai wokey tokie xleh nk sms huhuhu… lgpun 2-2 xlehnk cakap serentak huhuhu

Leave a Reply

Top