You are here
Home > Ucapan > Raya Aidil Fitri 2009

Raya Aidil Fitri 2009

NCDRC UPSI Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya Aidil Fitri
Bro ucapkan kepada semua rakan2 blogger (hope anda semua ade menerima kad ucapan bro di facebook ek, kalau x nnt bro tag kan huhuh), dan juga warga Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).

Ramai yang dah mula bercuti dan pulang ke kampung halaman, bro nasihatkan elok2 di perjalanan, ingat orang tersayang. Kalau x, kurang pulak orang yang nak datang ke blog bro.

Hari ini merupakan hari terakhir Pegawai IT di tempat bro. Beliau mendapat tawaran kerja melalui SPA. Hope si Lizawati (Blogger gitew) ini dapat membiasakan diri di tempat baru. Jangan nangis2 n jangan gatai2 nak bikin onar di tempat baru ek.

Buat rakan2 blogger yang bersusah payah memenuhi syarat yang bro tetapkan di entry sebelum ini. Harap sabar menanti. Biar pakcik posmen menjalankan tugas dengan berdedikasi menjelang hari lebaran ini.

Anyway thank wat Cikgu Ayu (blogger jugak) yang bersusah payah mengepos kad raya buat bro. Xsangka masih simpan lagi alamat yang bro bg masa beliau menjejaki gerbang perkahwinan tahun lepas. Untuk pengetahuan semua, cikgu Ayu mungkin akan melahirkan anak dalam bulan 11 nie kot (if xsalah).

Maaf tahun nie,
– xde kad khas dari bro & si dia bro.
– Xsempat nak beli baju raya
– Bro mampu bagi sikit je duit raya
– Tidak melawat ke rumah rakan2
– Tiada open house
– Tiada pelita di depan rumah

Terimalah beberapa rangkap pantun dari bro

Persiapan raya sudah tersedia
Jangan dilupa pohon cuti Raya
ucapan khas dari bro dengan si dia
Selamat Hari raya

Ketupat rendang malas nak dibuat
Senang2 beli je nanti
harapkan perjalanan kita selamat
Ingatkan juga orang yang menanti

Tetamu datang perlu dihormati
Kuih raya sama di rasa
Jangan lupa tonton Jin Notti
Lebih jahat dari biasa

Hope anda semua sudi mengomen entry ini dengan pantun ek. Bro nak sambung wat koje

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

23 thoughts on “Raya Aidil Fitri 2009

    1. nampak yang…llaki tingi di tgah…hehehe waaa ade yg nk berkenalan tuh..sy pun same la…nk ebrkenalan ngan yg bju biru sblah perempuan yg bju mrah tu..=)

      boleh je,…. ops mane de la…

  1. selamat hari raya bro….
    xD
    wat open house bro g tau ea
    leh terjah
    ehehe
    xD

    selamat hari raya eazy he…23x bro hari2 bro open house nie..terjah je la ek…tp kne bgtau la ek..kot2 bro kuar ke time tue

  2. selamat hari raya bro
    mohon anmpum dan maaf
    πŸ™‚
    raya jempot dtg rumah yep
    hahahaa

    selamat hari raya wat zazaw ek… thank coz jemput bro dtg beraya…tp mane alamatnye he…23x

  3. apsal la baru terbaca nih?

    makan lemang panas-panas..
    makan ketupat 2 bungkus..
    kad raya tu dikirim dgn ikhlas..
    dah lama simpan baru nk dipos..

    errkk.. apo nya pantun nih?? owhh.. terharu sungguh la bro..

    he…23x peh dapat pantun dari cikgu gitew huhuhu…. bro beli ek pantun ini

    nampak sgt kad raya tahun lepas
    balance banyak bergantang2
    pemohanan anda dah pas
    tgu je la posmen datang

    1. uhhh.. posmen datang lepas raya arr.. aduss.. alamak.. kena tunggu lagi la plak..

      sabo la ek… kne faham gak pak posmen pun beraya gak he…23x

  4. mkan ati mkn hempedu
    thun nie tiada raya untok ku..

    main mercun gune lilin
    sbb si dy b’raya ngan owg len….

    huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~`
    sedey sdey sdey….
    :p

    sekali pantun beremosi gitew…xpe2 bro jawab ek huhuhuhu

    Ubat jangan lupa di makan
    moga rayamu diraikan

    hati2 men mercun
    agar kamu still cun

  5. mkan ati mkn hempedu
    thun nie tiada raya untok ku..

    main mercun gune lilin
    sbb si dy b’raya ngan owg len….

    huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~
    sedey sdey sdey….
    :p

    eh bnyak die komen ek

  6. samat ari raya bro…nk duit raye wane pepel dabel..ok… πŸ™‚

    nak duit raya kne la penuhi syarat2 yang telah bro tetapkan huhuhu…dah byk duit raya bro dah postkan…bg yang beno2 layak la… mesti epal dah terlepas pandang nie kan

  7. Ramadhan mubarak sampai ke penghujungnya,
    Sinar Syawal mula menjelma,
    10 jari disusun maaf dipinta,
    Mudah-mudahan amalan diterima Yang Maha Esa,

    Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..

    **Sile amek Kad Raye di Blog yea,Bro Framestone.. πŸ™‚

    waduh die komen pakai pantun la pulak…erm kne beli gak nie

    sinar syawal sudah menjelma
    hiasinya dengan kegembiraan
    kerje ofis jgn simpan lelama
    agar terasa nikmat perayaan

    ok gitew he…23x best pulak berpantun pepagi nie

Leave a Reply to schult Cancel reply

Top