You are here
Home > Uncategorized > Pencuci Mata Di Bazar Ramadhan

17,431,143 total views, 4,987 views today

Pencuci Mata Di Bazar Ramadhan

Rezeki jangan di tolak, bala pun jangan di cari, kalau nak cari Bala Krisnan leh la
Rezeki jangan di tolak, bala pun jangan di cari, kalau nak cari Bala Krisnan leh la

Assalamualaikum wbt & salam Ramadhan

Cuma tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan berhari raya (cepat masa berlakukan) Berapa ramai yang pose cukup? Berapa ramai yang xsabar nak raya? Berapa % persiapan anda semua. He..23x

Jangan tanya pe2 pada bro coz raya tahun nie maybe berbeza sedikit dengan u’ll yang perlu bro uruskan. (Pe die..?? Nenanti la bro share dengan u’l)

Ok, bro nak stories sikit mengenai segolongan manusia yang suka mengambil kesempatan di Bazar terutama di Bulan ramadhan nie. Bro bukan tujukan pada golongan yang mengambil kesempatan berniaga, tetapi pada golongan lain.

Entry khas dari cetusan berfacebook dengan MizzLuna.

Ada sesetengah lelaki pergi ke bazar dan bertawaf mengalahkan orang yang pergi Haji or Umrah. Tetapi hanya beli air & kuih je. (Dimaafkan jika memang niat nak mencuci mata dengan mencari juadah yang mungkin berkenan di hati)

Dalam sedar xsedar, ada juga insan yang mengambil perluang ini dengan menikmati keindahan ciptaan Tuhan (wanita) yang menongol dikhalayak ramai. Peh, bro pun xterkecuali (kate orang rezeki he..23x, menambahkan amalan dosa je).

Dah tahu nak datang ke tempat yang sesak dengan orang, xperlu la menonjolkan bentuk badan mu seperti tagline iklan (Lihat body ku, cantikan..!!) Leh gugur iman dibuatnya. Bersentuhan confirm sekali. Tersilap bersentuhan, len jadinya, korang jugak yang xselesa (entah2 suka kot)

Baru2 ini, akhbar menyiarkan 2 pensyarah IPT di tangkap khalwat di Penang. Bak kata perpatah melayu, Cikgu kencing berdiri, Murid kencing berlari. Dalam serbuan yang sama, 2 pelajar IPT di tahan atas kesalahan yang sama. Erm alahai dunia. (Kahwinkan senang, suma halal. Xperlu nak wat besar2an, cukup sekadar memenuhi syarat2 termaktub didalam islam. sekurang2nya xde arang di sental ke muka sendiri)

Sekadar rapu rapan bro untuk hari ini

Jika nak berniaga, xperlu la bancuh air kedekut untuk dijual kepada orang lain. Kita sesama muslim, tidak perlu nak menipu dalam perniagaan. (Cam mana orang kita nak maju kan..??)

Ada yang xtau istilah air kedekut (bro yang reka sendiri)
Maksud air kedekut tue, air yang tawar (kurang gula) dan tiada rasa (warne je lebih, rasa elek- kes pakai pewarna ke bancuh air he..23x) belum lagi kes, bancuh air pakai air paip (entah di tapis entah tidak)

Anyway, tahniah buat mereka yang dah diapprovekan cutinya.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

18 thoughts on “Pencuci Mata Di Bazar Ramadhan

  1. cuci mata kt jalan tar smlm..hehe..
    selamat ari raya bro frame..hehe

    selamat hari raya juga buat noli…. he…23x cuci mate di jalan TAR ek…cuci mate je la ek…xkan xcuci duit gaji bulan nie… bg licin huhuhu

  2. Ala..perepmpuan pakai apa pun..lelaki cuci mata jgk..tabiat alam semula jadi..

    he…23x mmg la perempuan pakai ape pun laki tetap akan cuci mate..tp part2 yg dicuci berbeza.. jika aurat tertutup n tidak menampakan bentuk badan..insya’lah kami pandang pada wajahnya…

    tetapi jika aurat di tutup, bentuk body terserlah gak..tang tue la kami akan cuci dulu he…23x

  3. cuci mata:: perkara biase..bile lagi kan…stkat pndang2 je..xwat ape..ermmm pose x batal kan?…hehehe

    he…23x pose mmg xbatal..tp kurang kepahalaannya je

  4. apa beza baazar ramadhan ngan pasar ramadhan??

    ada orang kata bazaar ramadhan ni yg jual baju n aksessori untuk raya.. manakala pasar ramadhan ni plak yg jual kueh mueh dan lauk pauk tu..

    out of topic —- >>> jangka apa?? bersalin ke bro.. dijangka hujung november atau pertengahan december..

    entah la..xtau pe bezanya he…23x selalu dgr org cakap bazar ramadhan je…

    saje tnye… xsabo2 nk jd uncle nie huhuhuhu

  5. pencuci mata ~ tak yah pegi bazar ramadhan pon bersepah je ade..heheh

    pasal air kedekot lak mmg setuju sgt..kalo pembeli dah terkena air kedekut sampai bile pon takde org nak beli dah..

    he..23x tp time kat bazar la baru best cuci mata…lg banyak pilihan gitew huhuhu

    yg tang air kedekut tue… mmg xkan ade org dtg dah..bukan pasl air kedekut je…yg len2 pun sama gak..if xsedar confirm xde yg nk beratur membelinya

  6. huhu. sebab tu ya suka lagi masak dari beli cz tak sedap ah yg beli tu. tp ada gak yg best.

    bro cuti berapa lama ni ?

    bro cuti kejab je.. xcuti lame…xrequest cuti pun huhuhuhu he…23 pe kate ya masak untuk bro… leh x he..23x

  7. jom kite cuci mate kat shopping ptg nie..
    hehehe

    he…23x ade ke patut ajak bro g cuci mate kat shoping…bro xsuke shoping2… terutama kat tempat byk org huhuhu

  8. amboi2…sedpp coci mate yerr bro..batal pose..

    peh mmg sedap pun cuci mate… tgk sekali je (rezeki tue) tgk byk kali (dah dosa he..23x) xbatal pose pun…cuma kurang pahala pose je

  9. cuci mata kurus poser,hahahahahe..23x tue pun kalau dorg pose la kan

    he…23x kate dorg cuci mate leh bg dorg tenaga untuk bertahan time nk dekat hujung masuk waktu berbuka.. coz dorg dah lemah xde tenga nk harungi bazar mencari juadah berbuka… boleh terima x?? (sebenarnya nie alasan bro he…23x)

  10. masalahnya bro, pakai baju kurungpun lelaki tgk2.. mcm mana tu..?? sy balik keje td, trus gi bazar ngan papa.. sebab pelik org usha lama sgt, sy dakap tangan papa.. takut.. haha~ cute rupanya sy..

    — adakah mungkin dia melihat daya tarikan manik2 lawa yg menghiasi bajuku..?? —

    he..23x mybe chan comey sgt tue yg dorg tgk kot..xpun baju kurung chan menampakan bntuk tubuh chan kot he…23x xpun sebab dorg pelik tgk chan berkepit dgn papa (enth2 dorg ingt chana de sugar daddy) gurau je chan…

    ke baju chan terlalu menyerlah di khalayak ramai

  11. saya pon sama la bro. pompuan suka cuci mata tgk saya. terasa cam saya lak terkena sexual harassment. camne nk wat ek bro?

    mesti ko jampu kan he…23x

  12. Perempuan lebih suka diri mereka diratah oleh mata-mata lelaki. Padahal kalau bertudung berbaju kurung nampak cantik sangat. Nak buat macam mana..lu pikir lah sendiri (kata nabil)

    Bagi peniaga pulak janganlah jadikan bulan Ramadhan nak dapat untung sahaja. Sesama muslim poun cekik darah. Memang tak patut.

    he…23x tue la…cam seronok pulak meratah2 perempuan mengunakan mata… yg xtahan tue sume aurat tertutup..tp ade gak yg tersembul2 huhu….erm susah gak dorg nie..kate xsuke di tgk tp masih menayang…

    ada jugak yg mmg suka cekik darah even sesama muslim..tp balasan tuhan xtgu la… hari pertama kedua ramai la org… lepas teu lengang xde yg nk singgah… betul x

    anyway thank coz sudi jejak ke blog nie… salam perkenalan dari saya

  13. bro~
    dy xdpt nak agak la manis ke tawar~
    ahaha~

    he..23x selalunya yg kearp berniaga mmg leh agak manis ke x…sebab teu dorg ade wat air gula… nie rase pun x manis pun x he…23x

Leave a Reply

Top