You are here
Home > Uncategorized > KeSakitan HidungKu

17,419,256 total views, 1,077 views today

KeSakitan HidungKu

Perit rasanya....
Perit rasanya....

Assalamualaikum wbt & salam kemerdekaan

Tiada entry yang menarik hari ini, maaf buat semua pengomen setia blog bro.. terasa perit sangat. Adakah dirimu merasainya.

Malam ini, insya’lah bro akan ke klinik Bakti (salah satu klinik yang family bro selalu pergi, kira cam klinik keluarga la kan, selalu men potong que je… xde beratur2 pun.. Maybe dah rapat dengan owner dari dulu, kini & insya’lah selamanya). Bro dah tak tahan dengan keperitan ini.

Bro mengalami pendarahan dalam hidung, dah sampai tahap… (belum sampai kritikal lagi la)

Tetapi agak parah gak la.. Malam tadi, bro tidak dapat tidur lena kerna ia.Perit sangat, sampai berdarah2 semalam semasa di office.

Pagi ini, ternampak bengkaknya di hidung bro, ada juga kesan lebam kebiruan pada hidung bro.

Sakitnya sudah sampai ke kepala, mata pun terefek sama. Mulut pun tidak dapat di buka seluas2nya. Yang paling parah… Tidak boleh mengembang kempiskan hidung (sakit tue)

Hope ianya tidak membahayakan diri bro la ek.

Update terbaru:-
– Bro tidak dapat fokus pada kerja kerna kesakitan
– Si dia bro akan datang petang nie coz esok malam akan bergerak ke Ipoh
– Bro tetap tak kan amik tema pink untuk raya ini

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

22 thoughts on “KeSakitan HidungKu

  1. adehhhh…skt lah….skt tuh..dh check doc lom??moga takde pape

    skt kan huhuhu skt sgt nie…xtertahan rasanya huhuhuhu…belum lg..cdg petg karang kot. riso gaka de pe2… tp nmpk la bengkak pada hidungku ini

  2. salam bro…. aiyak.. apa sudah berlaku.. itulah asyik kejenye mengorek lombong aje.. tu pasal berdarah2 tu..hehehe.. just kidding.. cepat2 pi klinik.. hope takde ape yg serius.. masa saya kecik dlu2 pun slalu gak hidung berdarah.. tapi skang alhamdulillah.. tak ada lah jadi macam tu lagi.. mungkin dah tak selalu berjemur kot.. jage kesihtan yer bro.. moga cepat baik..

    salam biskutz huhuhu….

    bukan sebab korek lombong sebenarnye…ade luka n berlaku pendarahan… sampai efek sistem penafasan…

    insya’lh ok je… nie pun dah rase cam nk demam dah nie huhuhu

  3. framestone,

    hihi… cakit idung ye… sabar… itupun rezeki dari Allah Taala. bulan2 puasa ni banyakkan bersabar ye…

    pink ok … ungu pun ok … sesekali bagi peluang pun ok.

    kdg2 … persefahaman tu yg kita nak. bila kita tanya jwb ok, kdg2 belum tentu kita dah ada pilihan …. yang penting “ok”.. ๐Ÿ™‚

    pink pun cun …

    oh… x ok (itu jawapan ku untuk warne baju raya huhhuhu), pasl persefahaman tue akak jgn riso..under control he..23x

  4. hamboiiiii….
    perli nmpk…
    yer ler klow x nk xper ler….
    ๐Ÿ™ :-S
    kembang kempis kembang kempis…
    lawak ler bro nie…
    kahkahkah…
    hope bro akn cpat sembuh ngan kehadiran si dy menemani bro ke klinik…jgn tkot g klinik tau…
    doc tue x cucuk punggung nyer…
    hehehe ๐Ÿ˜€

    mne de perli la eikin..dah lagu tue tajuk cam tue huhuhuhu oh eikin nk bro sepasang dgn eikin raya tahun nie ek…??

    kembang kempis kembang kempis… oh tidak hidung bro xleh nk kembang kempis dah…sakit n perit sgt… nak cuci kotoran pada luka itu pun sakit…dah sampai wat gigi pun sakit sama (nyilu tau)

    dah pergi klinik pun.. doc nk cucuk… bro elak… doc nk pegang..bro tepis… doc naik fedup..bro blah…tp lupe nk mintak mc he…23x

  5. usih…yg baca ni p0n rs perit tw..
    sm0ga cpt semb0h…

    sha pun terase same ke time membacanya..tue mknenye sha menjiwai kesakitan bro nie… oh meh la kongsi kesakitan ini…sakit n perit sgt…. gigi dah nyilu… muke dah bengkak sebelah huhuu he..23x

  6. kene tumbok ke bro? hihi get well soon..
    tema pink la bro..bru la nmpak jambu..hahaha

    he..23x boyfnd sape la yg nk tumbuk bro kan…. habis xhensem muke bro nanti.. (memang xhensem pun huhuhuh) buat masa skrg masih tidak baik sepenuhnya…sakit beno nie huhhu….

    oh xdenye bro nk nmpk jambu..dgn misai, janggut n jambang tebal nie

  7. laa..camna la plak leh pendarahan kat hidung tu? sape tumbuk idung mancung bro tu?

    ade prob sikit dgn hidung sebenarnye..tue yg berlalu pendarahan.. teruk gak..sampai bengkak2 muka nie…sakit mencengkam gigi, mata n kepale huhuhu

    xde boyfrend sape2 pun yg tumbuk bro… ke boyfrnd marzalina kot huhu he..23x

  8. out of topic——–>wah pulang paku buah keras nmpk…
    klow skit mental doc x cucuk bontot bro…
    doc letak yg karen tue kt pale bg wayar2 yg ptus kt pale smbg blik…
    heheheh ๐Ÿ˜€

    eh mne de pulang paku buah keras…(wat gaya tak bersalah..sambil sembunyi tangan kat belakang) bro just drop komen je la..

    oh kejamnye…selamat doc yg bro kenal sume ok2…xde pulak yg letak karen huhuhu

  9. Alo…ciannyer…ada resdung ka?

    Note: da link da bro nyer website nih…
    kuar topic:
    oopss…kiter da privatekan blog ats sebab tertentu…bro kasi la emel nnt nk jmput…hoho

    bukan resdung la… ade la pendarahannye huhhu

    thank coz linkan blog entah ape2 entah nie… susah2 je..ade mase nnt drop je komen kat blog bro..insya’lah bro akan reply punye….

    awat privatekan… ok nnt bro bg emailnya ek

  10. alala…tulah bro kuat korek idung…hehe..papon cemoga cept cembuh..

    out of topic–> ala..wat tuk org tersayang…xsalah kan..hehe idup pink panter..i

    sh ubi nie… xbaik tudung bro bulan2 pose nie… luka bukan sebab bro kuat korek idung he…23x tp ade galian yang keras dlm hidung menyebabkan terlalunya luka dan dijangkiti…(xleh cite lebih2)

    ubi nie…nk kne babap dgn bro nie… xnk la warne pink… nk purple jugak

  11. bro, taruk ais la
    hehe
    byk kan berehat la bro
    baring2 tido2
    chiyan kat tubuh tu bro
    bro, xnak pink ambik purple la bro
    haha~

    mlm td b4 g klinik sempat gak buh ais… pg td dah surut..cuma petg nie sakit balik..bengkaknya dtg balik… mybe sebab bro xmakan ubat tghari td (pose kan mne leh makan) nie tgh sakit lg nie..rugi mlm td xmintak mc dari doc

  12. Uikkk,sakit idung??? Nanti baik la tu,Bro.
    Be strong!!!!

    ๐Ÿ™‚

    tgh tgu nk baik la nie… sakit sangat nie… dah bengkak sebelah muka dah nie huhuhu….. td check ade nanah sikit..doktor cakap jgn usik… biar bnde tue kuar sendiri..tp tgh sakit nie..l

    epas buka krg baru nk mamam ubat huhuh

  13. bro..ni mest kes RESDUNG kan?? ke dah lame tak korekk idung..hahaha….

    bukan kes resdung la… huhu mne tahu dah lame xkorek hidung nie… (bulan pose mne leh korek hidung even bnde teu dah cam hobby)

  14. alahai..cian kat bro..
    hope cpt sembuh n dpt mjlnkn aktiviti mngempiskn idung…senaman gak tu kn??
    heheh

    siankan kat bro.. sakit sangat nie…dah xleh nk menjalankan aktiviti mengembangkan lubang hidung….

  15. hohu~ siannya. cepat2x bubuh ubat. tuang je semua. eh jangan nnt efek pnafasanla pulak kan.

    psst : ya dah tersenyum skrg. tq.

    doctor xbg ubat yg boleh dibubuh..semuanya ubat makan huhu…sakitnye hanya bro je yg terasa skrg nie..sakit sgt huhuhu…. pernafasan masih ok lg huhuhu…

    he..23x bro kan bisa wat ya tersenyum… nei tersenyum sebab bro ke tersenyum sorg2 huhuhu

  16. bro skrg mcm mn dgn hidung? ok ke lum? hope dah sembuh n seht sepenuhnya…^_^

    psst..nad raya ni tema bukan warna pink..eh ade kaitan x?hehe

    hidung dah ok sikit dah sekarang huhuhu… hari teu mmg teruk sagt… ops nad pun warne pink ek… nk sepasang dgn bro ke he…23x

  17. nenoneno..ambulans datang..cepat2..selamatkan bro..hik2..kasi potong habis sama hidung..erk..hahahha

    jgn la potong habis..xpasl2 bro kne wat pembedahan plastik cam micheal jackson huhuhu

Leave a Reply

Top