You are here
Home > Uncategorized > Kembangnya Ramadhan

17,419,248 total views, 1,069 views today

Kembangnya Ramadhan

Assalamualaikum wbt & salam ramadhan buat semua

Sedar tidak sedar (bukan pengsan atau buat-buat pitam dibulan pose) dah lepas sepertiga ramadhan telah kita tempuhi. Ke ada yang tidak rasa tempoh apa-apa (tak pose la tue kan).

Harap tiadalah diantara u’ll yang bersemangat time berbuka, tetapi time siang cam orang yang tidak bermaya (nak simpang tenaga untuk meredah bazar katanya)

Anyway, layan lawak seantarabangsa di bawah;

Just nak tahu la kan… (Tak baik tipu2 bulan pose nie…xberkat pose tue)

Siapa yang kat sini yang:-
1- Jenis X bersahur
2- Jenis liat nak bangun sahur
3- Jenis sahur just minum air
4- Jenis tidur balik lepas sahur
5- Jenis berbuka nak itu ini

Jawap jangan tak jawap

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “Kembangnya Ramadhan

  1. hehe… ada tak yang jenis celik aje mata pas tu pejam balik ….. agege… just nak baca niat pose jer…

    he..23x ada je kot..ade jugak yg bangun tp matenye xcelik2…dok tertutup je sampai la habis bersahur (ilmu tertinggi untuk bangun sahur)

    eh anak2 kak cam mne ek… sume kne terjaga ek tiem sahur.. ke celik kejab bace doa je

  2. wawawawa
    1. jenis x bersahur – kadang2 kalo dah malas sgt n x terbangun.
    2. jenis liat nk bgun sahur – memang liat sbb ngantuk sgt.
    3.jenis sahur minum air je – kalo dah terjaga je lagi 5 minit nk imsak so capai air masak je
    4. tidur blek pas sahur – pas subuh r tido blek..kang lgsung x bgun
    5. jenis berbuka nk itu ini – memang x la…pg bazaar pun x beli ape2…

    1- oh ingtkan nk diet
    2- bukan ke mmg liat nk dikejutkan
    3- he..23x nmpak sgt tido wat peta
    4- lepas makan tido.then kul 11 bgun
    5- ye je.. ke xde teman nk beli same2

  3. sahur!
    senang bangun!
    mnum + makan roti!
    tidur pas solat subuh kalo rase ngntox!
    buke mam 1 jenis je!
    jrg sgt berjenis2!
    hee~

    wow… ish budak nie… sume die ringkaskan ek.. nk jimat tenaga tiem pose ek uhuhu…..

    tang mam 1jenis tue… mam ape ek… nasi goreng ayam ke

  4. 1- saya pantang tak bersahur. Jatuh kategori WAJIB.
    2- alhamdulillah senang je nak bangun bersahur
    3- bkn air je, mesti ada nasi + ayam + cekodok cewahhh…
    4- hah yang ni betul hihihi =)) tapi kdg2x tak boleh nak tido. siap2x terus g kerje jela…
    5- cukuplah 1 lauk + sayur + tea panas. mkn sikit je pun da kenyang. dahaga je lebih.

    best bulan puasa ni. tyme ni la BETUL2x BERKUMPUL nak makan bersama2x family.
    bro pulak?

    1- peh berbuka sure lagi wajib kan he..23x
    2- mesti la bangun..klu x sure xbersahur kan
    3- peh nie sahur ke melantak
    4- ye ke kekdg..ke perlu letak kepale atas bantal jgk
    5- kuat minum air die ek.. td xbuncit2 gak..selalu g toilet la tue

    bro nk tunggu kumpul satu family..harap time raya nnt je

  5. 1- sahur itu wajib bg elle… klu xsahur, nt xbermaya bdn… mula la rs nk demam… hehe…

    2- elle xliat bgn sahur… kt sni elle yg kejut kwn2 bgn sahur! diorg yg liat bgn… hehe…3 – ktorg sahur mmg mkn nasi la… lauk je yg simple… mybe telur grg je… org bujang… hoho… kdg2 mkn roti ajela…

    4 – sllnye lps sahur xtdo tp golek2 ats tilam tggu subuh… (kdg2 tertdo gk sekejap… hehe) lps subuh klu xe kls tdo la. klu ada, xtdo la… huhu…

    5 – memandangkn elle ni student yg duit pn ciput aje, so berbuka hnya dgn 1 jns mknn n 1 air shj. even kuih2 pn xde. jimat byr dlm RM5 je sehari… hehe…

    so bro… elle sudah jwb ye.. puas ati? hehe…

    he..23x akhirnya elle mengomen gak di blog bro..nie syg elle nie..

    1- xbermaya ek… ops lupe elle nie mudah pitam kan…ala sian die ek.. minum la minuman tenaga tambahan… bdan kurang gula ke elle huhuu…

    2- xliat bangun sahur ek…leh la kejutkan bro kalau cam tue… bro bukan jenis liat cuma kekdg terlajak tido he..23x leh kan he..23x

    3- bro sahur makan sikit je..klu makan byk gamaknya kul 7 dah lapo balik… oh org bujang ek..telur tue sape la yg masak ek

    4- he..23x tetap gak tido kan if xde kelas…same la dgn bro lepas sahur dok golek2 je… nk golek2 same2 leh he..23x

    5- oh berjimatnye… bro tang air je dah habis 2ingt.. makanan..?? makan masakan mak sudah la kan

  6. framestone,
    ank2 Alhadulillah…. akak hogah pintu pagi2… habis jiran2 pun buleh tumpang bangun sekali akakaka…

    ank2 sume mmg kena bangkit, mkn ubat juga… skrg musim x sihat sngt. kalau x sahur sah2 tengahari dpt call nak buka…

    harus bersilat kat opis nanti…

    harus bersilat di ofis.???

    peh jangan gegarkan pintu bilik saya kak.. mahu dengan atap2 leh runtuh huhhu….

  7. sy t’kena kt no4 to bro..tapi bkn tdo lps sahur..tdo lps subuh hehe…ye la cni kn subuh awl..so nk tggu klas kol 11 better tdo dl kan hehe

    he…23x mane aci kelas kul 11… dah la subuh awal.. beza berjambang2 tue huhuhu

  8. hahaha…lawak..ubi jenis 4 tapi pas solat subuh tido balik…wawa..ngntukk ooo

    he..23x ngntuk knpe pulak.. bro lepas sahur agak susah nk tido.. lgpun xbesa tido siang huhuhu

  9. bro.. gua skang ni dh x kisah nk berbuka apa pun sbb gua rasa ramadhan kali nih mmg ramadhan terindah yg pernah gua lalui since gua berpuasa ber-3 tahun nih..( me, hubby , future baby). so sahur pun sekadar makan nugget je bro..

    tips nya.. banyakkan istighfar..beringat..baca quran..berdoa.. tu je yg gua amalkan .. sekian wassalam.. hehe.. ;p

    he…23x wow bahagia die ek… rugi time kahwin hari teu xdpt dtg kan he…23x

  10. bro..tul tu..dalia pun tak sangka ni dah 11 hari di bulan ramadhan..hope amalan kite diterimaaa..amin…

    bro, nak wit raye ek kalau dalia puase penuh…:)

    wow xsangka dah ek… tp tang raya mesti dalia dah xsabo2 kan..siap leh tahu raya keberapa kan he…23x

    ops dalia umur berape nei nk duit raya je nie huhu

  11. no..no..no…yani kalau sahur mkn lagi byk dari berbuka…apekah???

    mane la xkembang kn..weeeii=p

    he..23x waduh ganasnye… bersahur lagi bayk makan dari berbuka ek huhu…

  12. wani x pernah miss sahur n xleh miss sahur..kang nnt perut ngamuk hihih..
    after sahur xleh tido, kena pergi keje huwaaaa… kecuali weekend la, sure pas subuh tido, tengahari baru bangun muahahaha…

    wani sure kan dah besa bgun awal so xde prob nk bersahur kan… ops perut ngamuk ek..die ngamuk cam mne ek… sure semua periuk diselongkar ke huhuhu

    he…23x wani kan kne masuk koje awal..tp balik cepat… xaci huhuhu

Leave a Reply

Top