You are here
Home > Uncategorized > Intan Payung

17,444,030 total views, 3,241 views today

Intan Payung

Menara Condong,Teluk Intan
Menara Condong,Teluk Intan

Bro Orang Perak

Ops entry nie bukan pasal bro wat program Jom Jalan2 or Jalan2 Cari Makan. Sekadar cari pasal sahaja.

Bro ada bagitau yang si dia bro datang last week (Kalau xingat or terlepas pandang, rerajin la belek balik entry terdahulu)

Semasa dalam perjalanan ke bazar, si dia bro bertanya

Dia : Intan x g bazar ke?

Bro : Entah, dia jenis jarang kuar rumah

Dia : Ye je..!! Habis dia berbuka dengan apa ek?

Bro : Erm masak sendiri kot

So semasa di bazar tue, tertibe bro ternampak kelibat seseorang yang bro amat kenali. Lalu bro berbisik

Bro : Eh itu Intan (nada berbisik)

Dia : Ye ke dia, pergi la tegur

Bro : Ala segan la… (wat aksi mengada2)

Dia : Sogan konon, bukan ke tue buah hati intan payung kamu dulu.. (sambil bro di cubit)

Bro : Adussss…!! (menahan kesakitan)

Semasa si Intan berlalu, si dia bro perasan yang Intan masih mengusha bro

Dia : Tengok tue, sempat lagi pandang2 ek

Bro : Besa la, orang hensem kate kan. Aduss…!! (kne cubit lagik)

He…23x sampai je di rumah sebelum berbuka pose bro mendapat sms yang berbunyi begini,

“Hai, td dgn sapa erk.wah,sampai xknal kitr erk”

He…23x syukri syukri… cukup la mengingati zaman muda rumaje mu dulu. Ok stop here…

Info tambahan:-
– Intan sekarang telah bergelar Ustazah (melepas sudah)
– Insan pertama bertahtha di hati bro (dari tadika sampai form 2, form 3 dah goyah2 sikit)
– Sepanjang dengan dia, xpernah bertegur sapa. Sekadar surat yang diselitkan di bawah meja menjadi medium perbualan.
– Dengar cerita, si dia menunggu bro selepas tamat Form 5 (maklumat tidak dapat dipastikan, tetapi sumber men”iya”kan

– intan yang di maksudkan bukan marzaliana ek
p/s (“,)

– Ada sesiapa yang nak duit raya dari bro? Tetapi kena menenuhi syarat seperti yang telah bro tetapkan di entry bro terdahulu.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

19 thoughts on “Intan Payung

  1. yo bro.. rajin sidia datang umah awak ekk.. erkk.. sidia kenal intan ke.. anyhow.. semoga berbahagia la ngan intan.. eh silap.. ngan sidia..

    p/s : nk duet raya jugak..

    kalau nak sila penuhi syarat2 yang telah di tetapkan… dan akan di bawa ke panel untuk dianalisakan kesahihan permohanan sebelum di proses he..23x

    si dia kenal semua bekas2 ku (len macam je bunyi bekas2 teu kan) ayu nei saje je nk mengusik ek he…23x (tumpang gelak je la kan)

  2. Syarat2nya:-

    1. Dok di Malaysia (kalau kat oversea xleh nk post duit raya yg seciput)– ni kira dah settle ..

    2. Belum berkahwin (bertunang tue boleh la)– ala.. mom-to-be .. leh la kan

    3. Menjadi follower di blog bro nie (syarat wajib)– alahai.. dua2 blog dah follow pe lagik??

    4. Link kan blog baru bro di blog u’ll (luv u’ll)– nk link jugak ke camno?

    5. Sent alamat ke email bro kza1105(a)gmail.com (xde alamat cam mane nk sent)– nk sent ke..sent jugak la..

    6. Berumur bawah 18tahun (jangan gatai2 ngaku muda ek)– alahai.. spesel la sket bro..

    he…23x sent je la permohonan anda itu huhuu

  3. Salam Bro…

    Sy nak ucapkan selamat hari raya aidil fitri.
    Maaf zahir & Batin ye. Kosong = kosng.

    Semoga Bro. selamat dlm perjalanan pulang ke kampung. hati2 di jln raya.

    **siapa yg intan, dan siapa pulak yg payung?? Hihihihi**

    he…23x bro mmg dok di kampung pun… hope bro selamat drive balik rumah dari tempat koje je huhuhu…

    bro pun nk mengucapkan selamat hari raya aidil fitri.
    Maaf zahir &; Batin ye. Kosong = kosng jugak.

    intan tue nama timangan my 1st xgf bro… payung pulak nama bnde yg bro pakai time hujan he..23x nnt basah kuyup pulak

  4. intan tu ustazah..intan ni bukan ustazah hahahaha…baik2 bro…kang si dia jeles tak tau!

    selamat hari raya maaf zahir batin bro!!

    si dia xjeles la wahai marz oiii… ish nk kne tempek nama marz kat blog bro la… bg popular kjb

  5. agak mgedix gak r bro nih..hahah
    elok pon sidia bro cubit
    pdn muke kamoo..heheheh..
    ala,biase r..jeling2 ala2 tringat masa muda mudi dulo2..hehehe

    he…23x bukan selalu mengedix pun kan he….23x mmg teringt kisah zamn memuda dulu he…23x

  6. owh si intan payung tu cinte monyet bro eh

    >>lepas nie boleh la selalu2 tinggalkn kunci dalam kete kan..hehe

    >>geli nengok jantan tuko jadi pompan..mereke lg dasyat dr perempuan yg tulen..huhu..bagus la member bro tu dah jumpe jalan yg benar..dah terbukak hati die nk kawen eh..

    >>dah kalau xramai orang bukan shopping la namenyer..bukan cuci mate tengok orang eh..cuci mate tengok baju..cinta monyet ke…

    entah la..bro xsuke monkey business kat sinie he…23x

    xdapat la nk tglkan kunci lepas nie..parah2 nnt huhuhu rosak pintu kete bro nnt

    tue namanya cuci duit he…23x kalau dok cuci mate dgn baju or ape2 la

  7. ahaah.yang penting intan tu bukan sy.hehe.

    mahu duet rayaaaaaaaaa!!!

    he…23x yup intan tue bukan kamu…eh nk duit raya ek…kne penuhi syarat2 yg bro pernah nyatakan dlm entry sebelum nie..klu x mmg xleh nk nolong dah

  8. haha..kire dah insaf la nie xnk tinggalkn kunci dalam kete..

    duit bella xtercuci..bella masih bawah tanggungan ibu bape eh..

    he..23x lupe yg bella masih bawah tggjwb family lg he….23x mmg dah insaf dah…xnk tgl2 kunci dlam kete dah

  9. hahahaha…atie x jeles la…erkk jap2..ade kene mngene ngan atie ke?…hehehe lgpun itu mase lalu kan…xperlu la d ungkit…

    haa td bru g teluk intan…tbe2 dh tertempek menara tu kn sini..madic sungguh…

    v(“,)

    he…23x no komen huhuhu

  10. huhu
    nakai kot bro nih
    jage2 kang jeles
    abes badan bro lebam2
    warhahaha ;D

    bro mmg nakai orgnye he…23x ada berani dgn bro he…23x (pe yg aku merapu time xde sape2 kat ofis nie)

    xjeles pun… tiem tue si dia mmg ade kat sebelah he..23x badan bro otot n ketul2… takat cubit2an tue xmampu wat lebam2.. cuma berbirat je la….

  11. aiseyman…
    pandang buat kali ke2 tu yang tak bole bla!!
    kalu ya, ya bunuh terus…

    eh tak tak
    kejam beno tuh…

    hihi

    terus bunuh knpe ek…. biar la pandang kali ke2 ke 3 ke 4 or ke 5..selagi boleh pandnag..mane tahu esok lusa keistimewaan ini di tarik ke…sape tahu… lg satu nyawa kita hanya sementara

Leave a Reply

Top