You are here
Home > Uncategorized > Cerai Di Pagi Raya

17,446,618 total views, 5,829 views today

Cerai Di Pagi Raya

Ceraiya = Cerai + Raya
Ceraiya = Cerai + Raya

Assalamualaikum wbt dan salam Ramadhan

Ada-ada saja cerita yang disajikan sebelum kita semua menyambut hari lebaran buat semua umat Islam pada tahun nie.

Bro di sini ingin berkongsi satu cerita yang mungkin sesuai untuk u’ll amik port or tahu la sikit2 pasal kewujudan cerita ini. Coz ianya hanya di siarkan di Gua.Com (besa la, drama Online gitew…tp cite sume gempak2 kalah astro, ala astro korang tue pun buat tgk bola, AF n cerita syok sendiri je)

Bro xde niat ape2 tau pasal entry ini. Hanya berkongsi sahaja dengan u’ll. Bro xnak ada comment, mahupun sms (bagi yang mmg ade no bro la kan) dok tanya “Bro nak bercerai ke Raya nie..??” or “Bro dah fikir masak2 ke nak bercerai nie”

Sinopsis: Ceraiya
Berkisar mengenai sepasang suami isteri yang tidak sehaluan biarpun inai di jari masih merah menyala. Malangnya beberapa hari sebelum menjelang Aidilfitri, mereka (Niki dan KP) sepakat untuk bercerai.

Tetapi apabila bapa KP diserang penyakit jantung, mereka terpaksa menangguhkan hasrat itu.

Dipendekkan cerita, sepanjang perjalanan balik kampung untuk pulang beraya, pelbagai peristiwa pahit dan manis ditempuhi bersama dan ia telah membuka mata mereka betapa pentingnya harga ikatan sebuah perkahwinan.

Layan jangan xlayan. Hanya di Gua Dot Com he..23x (bro xpernah try layan drama Online kat situ)

p/s- episod baru hanya akan di upload selepas kita semua habis bersahur. (Bulan pose xleh tertekan2…. kekadang kne relax jugak kan)

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

16 thoughts on “Cerai Di Pagi Raya

  1. lerrr…ingat ape dah tadi hehehe…

    inai masih merah di jari pon dah nak cerai.abes tu watpe kawen??uhuhu rugi duit wat kenduri besar2…photographer agi..hantaran agi..ish..

    he..23x saje je nk promote cerite terbaru kat gua.com he…23x bikin suspen kan

    klu dah dinyatakan bukan jodoh kite…khwin berapa tahun pun tetap xde makne… itu semua ketetapan illahi…wop wani nie… emo nmpk huhu… tau pun byk duit habis untuk kahwin je kan

  2. kahwin hari raya tade ke? —> ini tiada kaitan entry bro 09.09.09 tu ok~

    eh ia pakai kebaya purple gan kain lebuh ke tu? cantik le pulak… i like~

    he…23x ade je yg khwin time hri raya…tp raya ke-2 or ke-3…. he…23x nmpk nice kan…yaya raya tahun nie pakai la kebaya purple n kain labuh cam tue ek

  3. berdebar gak baca tajuk tadi. line tenet kat sini cam siput mana nak buleh bukak :C

    peh berdebar2 ek bace tajuk entry… waduh xde pe2 la.. tajuk je bikin suspen..cerita tetap santai gitew huhuu

    sabo2… jgn salahkan line internet..salahkan network kat situ he…23x kne setting kot baru ok huhuhu

  4. cite ni taun lepas pon da de kan bro..hehe..tp tak tgok pon

    eh xde la.. cerita nie tahun nie punye la… baru je shooting hari tue.. just di siarkan di gua.com…. eh naniey tgk kat mne nie he..23x kate tahun lepas ade cite nie

  5. lorrrrr…. mmg gempaq. hari baik bulan baik … biarlar semua yang baik2. pada yg punya kg satu utara satu selatan … bincang baik2… (sekadar mengingatkan..)

    he…23x cerita nie xde kne mengena dgn kmpung kat mne2 pun kak…cuma pasl krisis antara dorg..kate org..xde keserasian…masing2 ade ego he…23x

  6. wah, better elakkan, tak elok ler bercerai berai

    he..23x ala kak nie sekdar cerita je…dorg just nk ceritakan pasangan yg dah mmg nk bercerai..sekali xjadi cerai je… lyn la cite nie

  7. br0 nak bercerai ke raya ni?

    ekekeke…

    waduh…mintak simpang sejauh yg mungkin… bro xbercerai la raya nie…. ish sha nie..klu bro bercerai knpe..?? nk masuk line ek… g isi borang dulu ek

  8. hehe…da follow …huhu..xmen la kisah cerai nie..cedeh2…bek apy2…hehe

    thank ubi coz follow blog bro yg entah ape2 nie…. yup xmen la kisah cerai2kan…tp ceria nie lawak la.. saje nk bikin hapy… last2 dorg xjd nk cerai

  9. warghh..blog baru, wajah baru..cerita baru..pasti gempakkk….cerai??nauzubillah..

    he…23x yup sudah pindah ke blog baru… wajah pun dah baru dah,,,, cuma cerita je xsegempak dulu… bz la lately…thank coz sudi jejak kan diri ke blog bro ek

  10. laa..tajuk tu cam gempaq jer..ingatkan kisah artis bercerai lagi hehe..rupanya drama jer..kui3x

    he..23x tajuk kne la gempak… semuanya propaganda je huhuh.. klu nk tahu pasl artis2 cerai berai.. bukannya di blog bro nie ek

Leave a Reply

Top