You are here
Home > Uncategorized > Asas Perniagaan MLM

17,419,278 total views, 1,099 views today

Asas Perniagaan MLM

Amik tanpa izin dari Gua.Com.My (bro kan suka promote Website Gua)
Amik tanpa izin dari Gua.Com.My (bro kan suka promote Website Gua)

Assalamualaikum wbt & salam Jumaat

Dah lama bro xwat entry tazkirah. Rasa kat blog baru nie, cam xpernah je wat lagi. Kekadang cam seronok pulak berkongsi tazkirah yang diselit sebalik rapu rapan bro kan.

Sekarang tengah banyak program MLM tumbuh seperti bisnes cendawan (untung wat bisnes cendawan nie). Ada yang betul2 membuat duit dan ada juga yang betul2 menyusahkan downline.

Tetapi adakah u’ll tau dari mana asal usul MLM aka Multi Level Marketing. Pe2 pun xperlu mengoogle or menyahookan diri u’ll. Just layan je rapu rapan bro nie ek. (ustaz pun kekadang merapu time bertazkirah kan)

Korang sedar x, apa yang korang lakukan (sesuatu dosa) selagi belum berkahwin (bagi perempuan) ianya akan di kreditkan direct ke akaun ibubapa kita (even dorang masih hidup atau pun telah menemui Allh swt)

Tapi yang betul2 mudah dikira even kite malas nak kira. Menunjukan aurat kepada yang bukan muhrim (lebih merujuk pada perempuan) sehelai rambut mewakili satu dosa dan dikali mahupun di kuasa 2, 3 atau 4 bergantung pada berapa ramai yang bukan muhrim yang tengok (melainkan kalau mmg xberambut la kan)

Dan segala dosa ini, tiada sebarang potongan mahupun dividend akan direct masuk ke akaun ibubapa. Bagi si isteri, confirm masuk ke akaun si suami (seksa si suami yang 4-4 isterinya tidak menjaga aurat) so fikir2kan la ek wahai lelaki yang memasang niat nak bukak cawangan (cukup la sekadar niat…ade gak pahala masuk akaun)

Kalau ikutkan, MLM berdasarkan prinsip downline terseksa n upline bahagia

Tetapi dalam kes ini, downline bergembira tetapi upline terseksa. Even prinsip lebih kurang sama.

Fikir2 la dan selamat beramal.

Annoucement

Thank buat Yaya atas kad raya tanpa duit raya

Thank gak buat TM coz tidak lupa hantar bil tiap2 bulan

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

14 thoughts on “Asas Perniagaan MLM

  1. ayoookkk bro…
    xpham ler…
    aper kena mengena MLM ngan dose pahala g account mak ayah n laki nie…
    adoooiiii…
    xplain ckit..

    he..23x mesti la ade kaitan MLM ngan dose pahala g account mak ayah n laki nie..

    Cam MLM.. downline wat sale..orang atas dpt untung… tang dosa pahala pulak… if anak2 or isteri wat dosa…si suami pun dpt dosa jugak

  2. erkk bace n3 bro nie trus asna tarik2 lngan di baju nie yg tersingkat sikit sbb mnaip hehe

    Thanks 4 the tazkirah~

    sama2 asna… ala tazkirah jumaat je..cam yg bro selalu wat he…23x

    op selamat tang lengan je..ingtkan memperbetulkan baju or tudung bg nmpk ayu td he…23x (gurau je asna ek)

  3. yo bro.. selagi pintu hati tak terbuka untuk menerima hidayah Nya.. selagi tu la aurat tu masih terbuka dan dibuka..

    x mo komen psl aurat org lain sbb aurat sendiri pun terbabas jugak nk jaga..

    sekdar ingat mengingati antara kite huhuhu

  4. ishk… apa kaitan gmbr siti gan mlm bro ni PLUS ada kaitan la jugak tazkirah bro ni hehehe~ macam2x la bro ni….

    percuma je isteri, nak buat camne suami ada. suami tanggung la.

    oh kad raya yg ya tulis guna tgn kiri tu ke? Hehe~ Ishk bro tak layak dah dpt duit raya.

    tang gambar siti tue…kan die terdedahkan rambut die sikit huhuhu tazkirah bro mengenai dosa yang ditransfer… kite lihat dari mane dtgnye dosa tersebut…bro just amik contoh dosa tayang rambut je la…

    he..23x so yaya kahwin nnt xkan nk bg dosa percuam kat suami…..

  5. Framestone

    ishk2x… sume ye ha dia nak balas. kira juara ah bro. hee. yg mn ek nk balas.

    hurm, kale putih kot terus g masjid, tayah xplain wt pe g msjid cz bro lg arif.

    ishk2x bro ni ya bgtau kakak kang. hee.

    tunggu la nt naik la tu. mmg tade org pon bro.

    relax2x makan biskut raya kat table tu byk lagi ye.

    he…23x

  6. bagus tazkirah bro
    kesian kat parents kite
    dowang beramal n beriman
    tapi anak x..dowang gak dapat dose

    ala tazkirah besa je la bella untuk ingt mengingati antara satu sama len…. if nk wat dosa pun biar la x transfer dosa tue kat sape2 kan huhuhu

Leave a Reply

Top