You are here
Home > Uncategorized > Yeh Yeh Esok Pose.!!

17,459,002 total views, 2,169 views today

Yeh Yeh Esok Pose.!!

Tahun demi tahun, dari puasa sampai la raya korban, muka die je yg dinantikan.. erm siapa la penganti dia nnt ek
Tahun demi tahun, dari puasa sampai la raya korban, muka die je yg dinantikan.. erm siapa la penganti dia nnt ek

Assalamualikum wbt & salam 1Malaysia

Yang di nanti telah kunjung tiba (ye ke nantikan..ke tgu yang lagi sebulan tue)

Berkumandangnya azan Mahgrib memecah ke cahaya senja di ufuk barat menandakan masuknya waktu maghrib bagi Tanjung Malim dan kawasan-kawasan yang sama waktu dengannya (he…23x pe lawak la yang bro wat nie ek)

Sebenarnya.. masuknya kita ke bulan Ramadhan iaitu bulan yang penuh dgn kemuliaan dan juga bulan peperangan dengan musuh di dalam diri iaitu nafsu tanpa bantuan dari musuh utama iaitu syaitan.

Dan seelok2nya bulan ini dipenuhi dgn amal ibadah.. yang penting buat seikhlasnya dan bukan kerna ini bulan ramadhan.

So bulan pose nie hope u’ll leh la kawal:-
– bercakap bnde yang xberfaedah
– nafsu makan or minum
– keinginan merokok
– sistem pencernaan
– bagi sistem badan berehat
– melakukan dosa2 kecil mahupun dosa besar

Tetapi bagi bro la kan…
bro paling xleh kawal diri bro dari menjadi pengorek hidung tegar..cam nikmat pulak he…23x (riso dah nie)

pe2 pun,

Korang ada fikir x, pakcik2 yang selalu kite tunggu or nak dengar suara dia (kalah artis tue… xpayah nyanyi… xpayah cari publisiti murahan) dah berapa tahun dok terpacak dalam rancangan yang sama. (de member bro dok cakap..dari kecik sampai la sekarang, pakcik nie je yg berucap..bila nk bersara pun xtau)

lagi satu… intonasi dan gaya percakapan even dialog pun same… cuma yg membezakan baju n lentuk kepale die je…

Anyway… selamat berpose huhuhu

jangan x terawih pulak ek… wat 21 + 2 rakaat dan bukannya 8 rakaat je.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

28 thoughts on “Yeh Yeh Esok Pose.!!

  1. he3..
    slmt berpuasa, ok
    slmt bersahur jgk
    jgn lupa g terawih..he3

    inysa’lah… jumpe nnt kat masjid ek he..23x surau pun boleh je

  2. selamat berpuase bro..
    puase penoh tau..
    kawal2 la nafsu nak korek idong tu..
    ngahahaha..
    dah 2 tahun kot xtengok pak cik tu kat kace tb..
    sebab dah 2 tahun x tengok announcement puase

    selamat berpose jugak buat bella… insya’lah pose penuh…bella je mybe yg pose xpernuh kan he..23x

    susah la nk kawal anfsu..takut xterkawal je..dah nikmatkan..

    la siannye..mesti rindu nk tgk pakcik tue kan he..23x

  3. “bro paling xleh kawal diri bro dari menjadi pengorek hidung tegar..cam nikmat pulak he…23x (riso dah nie)”

    hehehe…xboleh bla betulla.,..geliiiiiiiiii oooooooooooooooooooooooooooo…………hehehe..celamat posa n bertarawih,..i

    sh ubi nie..xpayah la copy paste pe yg bro tuliskan kat ruanag komen… malu pulak bro nk bace balik he..23x

    geli2 pun..ianya satuy nikmat n salah satu cara membersihkan diri he..23x selamat bepose n bertarawih buat ubi

  4. slamat posa erk bro…
    erm…
    jgn terlupa sudah sok posa…
    kang xpasai2 malu jer dpt….

    kdg2 ada gak terpikir….
    asal pak cik tue jer muncul…
    tapi kan nnti klu owg laen yg muncul sure kami tertya2
    kemanakah dier..
    ahhahahah

    he…23x selamat pose juga buat pooh ucuk bro nie…. he..23x tetap akan ingat pose la..xdenye gatai2 g kuar mamam… elok mamam dalam bilik je…xde org tahu huhhu

    he..23x terfikir jugak ek… maybe sebab pakcik tue hensem kot…tue yg dok keluar je… mesti lg pooh tertnya2 klu bro yg tertibe muncul di kaca tv kan huhuhu

  5. hehehe….tengok la macam mane..berjaye ke x pose penuh..hehehe

    bulan2 pose nie mane ade setan..so tak ade lah yang nak menghasut bro..

    agak rindulah gak dengan pak cik tu..sebab setiap tahun tunggu muke die..

    he…23x mane la tahu kot2 bella leh poase penuh tahun nie kan huuu…. (last bile ek..nk kire huhuhu)

    setan mmg la xde..cuma perangai menyetan tue tetap ade huhuuh

    oh merindui pak cik ni eek…xpe la..lepas nie doakan bro jadi pengantinya he..23x (cam xlayak je)

  6. salam ramdhan bro
    samat puase
    jgn ponteg2 pose
    hahahaha
    :DD

    ponteng pose??? ish senyap2 sudah he..23x (xde alasan pun nk monteng) salam ramadhan juga wat zazaw

  7. hu3..tw xpe..dari kecik sampai skg asek nmpk pakcik ni je kn…

    slamat berpuasa br0..

    Selamat berpose jugak budak si adik manis sharamli dengan ucapan selamat menyambuit hari kemerdekaan he…23x

    he..23x tue la.. cube sha bayngkan tetibe bro yg ganti pakcik teu cam mne ek… masih setia kah sha nk tgk rancangan tue

    1. *pembetulan

      jaga setiap jari2 tu agar tak termasuk ke lombong bijih timah.. huhuhuhu… =p, jgn marah,, esok pose.. (^__^)

      ok pembetulan diterima

  8. dah pakcik tu aje yang sangat2 sesuai menyampaikan amanat tu.. huhuhu.. hargailah dia slagi dia masih bernyawa.. (^__^)

    kat kg sy uat 8 rakaat je terawikh.. hehehe.. slamat berpose ye bro.. jangan setiap jari2 tu agar tak termasuk ke lombong bijih timah.. huhuhuhu… =p, jgn marah,, esok pose.. (^__^)

    he..23x tgu je la ek… kot2 bro pulak yg ganti pakcik tue…mesti biskutz tiap2 tahun dok tatap muek bro di kaca tv huhuhu

    kat tempat bro pun ade yg wat 8 ade yg 21+2.. bergantung… ops susah nk jnjikan keselamatan jari2 ku..takut dorg nk mencari rezeki di lombong bijih

  9. selamat puasa dan sahur..bape banyak wish dah.
    kat muka buku lagi…hehe

    he..23x xkisah berapa byk wish pun…. tue mknenye sentiasa mengingati antara satu sama lain… selamat nuyu xsms bro wish jugak he..23x (cam la ade no bro kan)

    pe2 pun selamat menjalani ibadah pose.. balik krg leklok…mintak pak cik driver bawak leklok

  10. salam ziarah bro.. slmt berpuasa.. hehe.
    sori lama x singgh..
    bro cht ke?
    hehe.
    smoga d rmdhn ini..
    kita smua akan diberi keberktn dan nikmt kesihtn yang baik.
    amin. hehe.
    *jujur ni.. _____ lama dh x bc post kt cni. hehee

    salam juga buat kamu he..23x selamat berpose..yup dah lame kamu x singgah blog bro kan..terindu2 dah nie he..23x

    bro sihat je…makin sihat pun ade juga huhuuh… he..23x kamu mmg budak yg jujur… ala ade mase layn je rapu rapan bro… bro dah pindah blog baru..hope leh update link bro.. blog lame pun bro masih aktifkan lg..xnk tutup..rugi

  11. rasanya yaya pose ni nak diam jela…
    takot salah ckp kan…
    lagi baik diam je…
    tp kalo terus diam je kang pelik gak kan…

    lagi, harap2x sihat tubuh badan
    kalu dah pose nak mam ubat pon susah

    he…23x mampu ke yaya nk dok diam je bulan pose nie ek..cam bro tgh usaha menyenyapkan diribro yg agak susah nk senyap nie huhuhu…. dok nk merapu rapan je…xkira bulan ape.. ramadhan ke..bulan penuh ke mahupun dtg bulan (org len n bukan bro tahu)

    bro doakan kite semua mendapat kesihatan dariNya untuk memudahkan kita menghadapi bulan ramadhan ini

  12. salam ramadhan bro..
    ade mengatakan “ramadhan ni seperti tetamu..sambut la ia.. muliakan lah ia..”
    papepun, bersahur..
    p/s: srh qay gerak kan. hek3 😛
    p/s: kalo xpun, bro gerakkan qay. ahaks
    *sorri masuk cmpur hal umah tangga org. huuu

    salam ramadhan buat kamu juga he…23x mmg sahur pun…

    qay mlm td balik Ipoh dengan adik beradik die… bro pg nie g noreh…turun lambt sikit..coz hujan rahmat pg td…

  13. Selamat berpuasa dan selamat menjadi warga wordpress, ekekekeke……

    he..23x kak tie nie..perli ek he..23x yup kite dah jd warga wordpress huhuuh…tp blogspot tetap di hati juga huu

    selamat berpuasa buat kak tie sekeluarga

  14. Bro Framestone

    lepas ni pon ya plan nak beli peti ais tapi lepas bayar balik dwet peti ais tu kat mak la.

    hehe. Almaklumla bro, gelagat org bujang mcm ni la.. bro bukan tittle bujang dah… cuma bujang 3… KOT.. hahahaha…

    oh perli bro bujang 3 ek..ke yaya nk wat bro jd bujang 2 he..23x klu nk g isi borang he…23x

  15. Hahaha… nanti bila bro nak brucap je sy picit siaran lain.. kuikuikuikui..
    err.. ingatkan jari2 itu selama sebulan harus berpuasa dari melakukan prkara2 jenayah itu.. hahaha.. =P (^__^)

    cet huhuhu..tp klu xsalah semua siaran dok tyg bnde yg sama… ke kamu tgk kat astro nie huhhuhu…

    oh jari2 bro masih terkawal lg..klu x mesti dah melakukan jenayah yg biskutz pun xrela nk tgk huhuuh

  16. ye ke?? tipu ar bro…

    slamat berpose bro… tahun ni kita x beli baju raya coz saiz xder.. huhuhuhh..

    mne de tipu2..xbaik tipu2 bulan pose nie…. ye je xde saiz..kan ade baju untuk ibu yg ngndung hhhuuh… ke dalam masa terdekat nie nk deliver huhuhuu

  17. korek hidung…?/smbil geleng2 kpale…

    ape kate bro ganti pakcik tu beri pengumuman……e

    h knpe nk geleng kepale…tue dah jd kebiasaan… kate nk jage kebersihan kan huhuhu

    tue la cdg nk ganti pakcik tue… bukan sonang tau hhhu

  18. slmt berbuka arini bro..slmt berpose..smoga puasa esok lebih baik dari arini,,

    awal lagi nk wish berbuka la dilot huhuuh…. moga pose tahun nie..lebih baik dari paose tahun2 lepas he..23x

  19. hahahaha….xbleh bgtau bro..weak!!!

    bro nie setan bertopengkan manusie ke???(jgn marah huhuhu)

    xde gaye mcm pak cik tu langsung bro nie..xseswai..lagi la bella tak tengok announcement puase..a

    la bgtau je la bro uhhuhuuh…. weak la sgt he…23x

    ade ke bro nie setan bertopengkan manusia… oh bro xlayak ek jd tukang bg announcement tue ek… nnt sure la bella xtau pose or raya jatuh bile huhuhu

  20. xmo bgtau bro…huhu

    alalala jgn la marah…bro xlayak sebab bro x cukup tua lagi..tunggu bro dah jd mcm pak cik tu baru layak..hehe..

    he..23x ala bgtau la…dengn bro je huhuh leh kan he..23x

    ok alasan bella bro terima he…23x hope nnt jgn la bella g tukar channel ek

  21. salam bro, akhirnya bertemu juga jejak bro kat blog baru ni. 10 jari disusun mohon keampunan di atas kekhilafanku seandainya terkasar bahasa dan terguris perasaan sepanjang perkenalan ni. selamat menunaikan ibadah puasa. salam ramadhan..

    ok bro maafkan dosa kamu pada bro (cam xde je he..23x) sorry xbalas msg… lately mmg bz..hp pun juz angkat call je…tue pun kalau terangkat

    anyway thank coz terjejak juga ke blog bro nie… selamat berpose ek..

Leave a Reply

Top