You are here
Home > Uncategorized > Ketinggian Ku Di Mata Mu

Ketinggian Ku Di Mata Mu

Kenapa perlu pandang pada ketinggian luaran, sedangkan kita boleh menilai seseorang dari segi ketinggian ilmu & imannya

Assalamualaikum wbt & salam perpaduan

Baru-baru ini bro bersembang gurau dengan seseorang rakan

Bro :- Bro rasa bro sama je dengan semua orang. macam manusia biasa. Apa yang kurangnya..??

Dia :- pada ketinggian hahahaha

Isu sensitif di hari ini he..23x

Kata orang tua-tua, “if si suami lagi rendah dari si isteri lagi murah rezeki”….. Ye ke..!! Apa pendapat anda ek…

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

22 thoughts on “Ketinggian Ku Di Mata Mu

  1. Dan orang putih menjawab :
    “kalau dah pendek tu, pendekla”

    Bro pula menjawab balik
    “kau tinggi, aku pendek, aku pon boleh sampai di puncak gunung”

    he…23x ade2 je ko ek…. terkedu bro seketika

  2. me tak setuju.. jodoh ajal maut rejeki sumer Allah tentukannn.. wallahualammm bro

    tue cuma yang orang cakp je bro me… mungkin untuk menyedapkan hati lelaki2 yg pendek cam saya nie he..23x

  3. de org kate betul
    tp yana pun xtau

    jodoh..pertemuan..ajal..maut dh ditentukan Allah
    tinggi..pendek seseorang 2 xpe

    asalkan hidup bahagia
    hehehehe

    he…23x kate org la kan… mungkin sekadar nk menyedapkan hati si pendek cam bro or sekadar propaganda nk lakukan lelaki pendek

  4. Salam Bro Frame.. saya sependapaat dgn en_me, semua itu atas ketentuan Yng Maha Esa.

    he..23x mungkin juga ianya sekadar nk menyedapkan hati lelaki2 yg rendah… mybe juga salah satu marketing strategy untuk melakukan lelaki pendek

  5. out of topic–> yup duit tahunan..beshnye lau dpt tiap2 bln..mmg byk pun..bkn sng nk dpt rm200

    p/s: eh bro pendek ke?xbaik merendah diri..ala yana pun xtinggi bro..tinggi yana cuma 158cm je..haha

    he..23x duit tahunan rupanya he..23x cikyana berkerja ke or dok rumah je…

    he..23x bro bukan nk merendah diri tp tergolong dalam golongan insan2 yg rendah antara lelaki yang ada

  6. haah duit tahunan la bro
    semestinye cikYana b’keje tp p’dptan krg dr seribu r..hikhikhik

    ala lelaki pendek ke tinggi ke..
    sme jela bro..huhuhu

    oh berkerje as pe ek huhuhuhuhu

    xsama la… yg pendek tetap kne pakai tumit tgi if nk nmpk tinggi

  7. haha. ada gak dgr kalo si suami lagi pendek dari isteri, rezeki murah.

    hm.. wallahualam.

    he..23x tu hanya propaganda nk lakukan lelaki yg pendek je… he..23x marketing org kate

  8. Salam bro,

    Tinggi ke renah bukan persoalan utama.Yang penting kita ada nilai dari segi ke’tinggi’an budi bahasa dan ilmu.

    Tak perlu sensitif.Yang penting kita fikir positif.Pendek itu cute apa =)

    he..23x cute ek he..23x tp xramai perempuan yg cakap cam tue kan he…23x ke nk jaga hati je tue

  9. ingat x kisah di mmu cyber beberapa thun dulu?
    bile semua lelaki jln di hadapan n semua perempuan jln di belakang..tibe2 ade yg menegur…
    “zarien , cube ko tgok dpn tuh..siape yg pling rendah n kecik…” zarien pun tgok n glak kuat2…hahaha…

    xpela syg, abah dulu pun rendah jugak…sekurg2nye abg lg tinggi dr ayg kan?..

    mak n ayah pun ckp..nk wat cam ne dpt dr baka yg rendah jugak…hehehe

    oh komen yang amat mendalam nmpk huhuhu….. mesti ayeen yg cakap time tue ke….

  10. bro,
    rasanya bende tu xtepat
    sume tu byk kebetulan je tu
    kata2 org tua
    kata2 org dlu2
    yg pastinya
    rezeki tangan Tuhan
    kite yg patut usahakn.

    he…23x bg bro pulak.tue hanya propaganda nk lakukan golongan lelaki pendek cam bro nie…. kate org marketing strategy

  11. as my experience
    terus terang nona kate..nona agak memilih ttg ketinggian..tp tu dulu la time skolah la..
    psl asyik dpt bofren yg xtgi dr nona..

    then dpt bf yg cm tu..mule2 malu sgt..tapi bile da knl hati budi masing2..aspk fizikal bukan ukuran..tol x..

    yang penting hati n keikhlasan..
    sbb nk cari orang yg ikhlas tu payah..
    jika kita nk dgr kate org sampe bile kite nk bahagia kn..

    penah nona tanye kt bf,”xkisah ke i ni lg tgi dari u”

    die jawab “bukan nk kawin ngan tgi u tp nk orang nye je”…

    just sharing experience sendiri

    he…23x betul tue nona…

    ada sorg awek tue bro minat dgn die mase sekolah dulu..tp die minat yg tinggi2 je dari die… yg xtahan die xkisah umur budak tue berape asalkan tinggi dari die… last2 sampai skrg die dok tukar2 pasang je… coz xde yg sejiwa dgn die…

    anyway thank coz kongsi pengalaman dengan bro…

  12. hihihi…tak kisahla rendah ke tinggi, yang penting bahagia bersama. pernah terserempak dengan sepasang kekasih, yang perempuan tinggi melangit, yang lelaki memang rendah. lovey dovey je dorang. so, sume tu bukan penghalang kan..

    penah jugak dengar org cakap, kalo suami rendah drpd isteri, murah rezeki..hmm xtaula kan.mungkin betul kot kata bro, marketing strategy hehehehe…

    he…23x lecture bro pun same gak.. suami die rendah je.. tp sellau nmpk dorg jalan bersama kehulu kehilir he..23x cute gitew huhuhuu

    he..23x jom reramai marketkan bro yg pendek nie huhuhu

  13. mungkin ya mungkin tidak…semuanya bergantung kpd rejeki..sebut betul betul…REJEKI…

    Doa , Usaha, Tawakal..

    Allah xkn mengubah nasib seseorg hambanya melainkan dia sendiri berusaha mengubahnya..<–Sumber Sahih.

    ngeeee….(:

    he…23x ade2 je angah nie kan….

  14. penah gak dengo org ckp,kalo bini lg tggi dr laki..murah rezeki..tp jgn percaye la..rezeki dimane2 kan..hahaha..

    he..23x bukan nk percaya..cuma nk nolong lariskan lelai pendek nie…kate marketing strategy he…23x kasihan la kat lelaki2 pendek yg xlaku cam kite nie

Leave a Reply

Top