You are here
Home > Uncategorized > Si Dia > Kau Yang Ku Cinta, Kau Yang Ku Rindu

17,410,410 total views, 1,939 views today

Kau Yang Ku Cinta, Kau Yang Ku Rindu

romantiknya
Kau & Aku sudah ditakdirkan bersatu @ HomeStay Tg Piai, Johor

Assalamualaikum wbt & salam 1Malaysia
Sekali entry berbau jiwang2 (bro pun manusia juga, punya hati dan perasaan)

Tertiba bro teringgat kenangan lama yang mengusik hati kecil ku untuk berbicara memalam nie (woi tido la, nk jiwang2 pulak memalam nie)

Teringgat kembali kisah lama yang mungkin ko juga akan tersenyum mengingatinya.

Dalam aku mencari2, tidak ku sangka kau diam2 menanti (patut la selalu dok menunggu) Bila ditanya, kau kat a menunggu si Yoon Loon (cet, xpuas ke dating dalam kelas)

I’m not single even kau single mingle, tapi punya rasa yang sama (3rasa or sweet sour asalkan sodap ikan bakar tue)

Aku bercakap, kau mendengar. Sebab kau mesti xmampu nak mencelah perbualan ku (detector tul)

Aku mengajar, kau di ajar. Tapi kau kurang ber”ajar”, aku tetap mengajar (awat aku xmintak jadi cikgu.

Kau hantar surat bulan 8, Aku reply bulan 11. Kau wat aku menitis air mate, Kau pulak?? Ku buat ko terkedu

Xsangka aku nie buruk siku… Tisu ku berikan untuk mu menjadi tisu yang mu berikan untuk mengelap titisan2 air di kelopak mata ku.

Buzday ku, ko tetap gagal menjadi yang pertama. Dulu & kini, akan datang..?? (siapa yang tahu) cuma aku sahaja yang mampu buat kamu menangis di hari jadi mu. (Even aku tidak reti bermain gitar seperti mu)

5 hari sekali buat aku menjadi warga public phone (time tue dok hostel) Kau terpaksa melayan rapu rapan ku. Sekarang aku kol, ko wat don’t know (aku tahu diri mu di alam lain)

Kau merampas ku dari si dia, dalam masa yang sama kau tidak melepaskan ku kepada yang lain kerna kau tau mereka mencemburui mu kerna memiliki diriku. (awat aku pulak yang di kenakan hantaran tinggi2… timbang kilo ke nie)

Tetapi kau tetap miliki aka framestone properties he..23x

Gambar di ambil semasa bro dan si dia berada di Tg Piai awal bulan 12 tahun lepas. Gambar ini bro amik dari entry bro terdahulu di blog BeliBuy.

Rasanya mahu menikmati percutian yang menarik bersama si dia… cadang nk ke Bali (cancel la h1n1) or sabah atau sarawak. Ada cadangan len??

p/s- maaf terjiwang lebih2 la pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “Kau Yang Ku Cinta, Kau Yang Ku Rindu

  1. sambungan sypnosis novel ek?…bgus2..nati akan d tambah d helaian belakang…

    synopsis novel ape ek?? tambah je huhuhu pe2 pun cite nie ade copyright tau

  2. hee!bahagie nyeee~
    jeles2!
    kui3~bahagianya..???

    pasti ke..biar yang merasa je tahu..org len jangan tau (xelok nk menyebok jaga tepi kain orang…elok lg tolong lipatkan ken yang baru diangkat dari jemuran)

    xperlu jeles2…setiap org ada caranya… setiap orang ada kisahnya.. xperlu nk mencopy paste hidup org len kan… kite ade cara kehidupan masing2

  3. adakah itu qayzarien?
    cam sama je?
    hehe
    anyway, hepi molek je korang.
    p/s: tumpang tanya eh, korang married dah eh?(sorry tanya straight 2ward)
    guer doakn korang kekal bahagia selamanya..
    🙂

    qayzarien kah ittew huhuu…ops he..23x ala erm huhuuhh (tgk fikir ayat nk ngelak nie) hepi molek ek he…23x

  4. bro berjiwe gwang..
    tak tahan btol…huhu
    terharu la jugak bace even ade part tibe2 blur…

    >>>>
    hehehe..mesti la die jelesh tengok saye tulis psal kawen2…owh kat tg malim…saje jalan2 kat ipoh..anta mak bella g meeting sbenarnye..huhu..
    sape pulak yg jiwe kaco???bro eh

    mne de jiwang2 huhuh…ala bukan selalu… xleh jugak klu jiwang hari2 huhu nnt cam xbest pulak he…23x

    tang mane yg blur tue (xperlu la..hanya yg faham sahaja faham)

    die jeles ek… rajin hntr g meetg huhuhu..rajin bersebab ek huhuu…. yg jiwa kaco oanr tue adalah budak2 UMP yg dok kat blok bawah

  5. tak jiwang pon? i want more!!! KAKAKAKAKAKA……

    (yaya baik ko diam)

    sikit2 sudah… klu lebih2 karang..org len jatuh cintan pulak dgn bro huhuhu… cukup la yg lebih tue si dia sahaja yang tahu

  6. bro muda lagi, nnt dah agak2 tua bro convo la tu. hahahahaha. jgn mrh eh. nnt kne jual kakakakaka….

    hr ni senang lak masuk blog bro…tenet pon ada mood dia ke ?

    he..23x entah bila la nak convo huhuhu… he..23x dah masuk tahun ke-5 nie…masih xconvo2 he…23x

  7. framestone…

    jiwang gitu …. dah masa sesuai lar ni …. bila nak buat kenduri…

    kenduri ape ek kak he..23x wat kenduri naik gaji ok gak he…23x bukan sellu jiwang pun kak

  8. ish bro bahaya rapat2 sgt tu…ni kes wajib kawen nih hehe

    khawinkan la bro huuhuhu he…23x rapat ke.. mne de la huhu… time tue dgn family angkat di home stay sane…xde wat pe2 tau huhuhu…semua terkawal

  9. wah..blog baru ek..hehe…romantis pulak bro ni ye hehehe

    yup blog baru he…23x rerajin la dtg ek lepas nie huhuhu…. rindu pulak dekat kamu he…23x romantis ke..eh mane de la..besa2 je niehuhuhu

  10. uii beshnya bahgie je…

    owhh bilakah akn tiba tyme aku neh huuuu

    xsemestinya bahagia je..pasti ade asam garamnye… adat la tue kan..asalkan saling memahami n ade give n take… insya’lah bahagia…

    insya’lah masa mu akan tiba..bro doakan yg terbaik buat kamu

  11. Bali syok woo..pi lah hehe.. kes h1n1 kat sana jauuuhhhh di bawah Malaysia yang dah masuk Top 10 dunia ni.. sana boleh kata aman lah, tapi tak yah duk hotel mahal2 yg ramai mat saleh tu (sasaran bom huhu) . duk yg biasa2 pun dah best tau…. 😀

    he…23x mmg la sane xde h1n1..takut kite je yg disyaki pembawa h1n1 je huhuhu…..

    duk hotel besa2 pun mahu riban2 jugak byrnya… besa la dok indonesia sume jd jutawan rupiah he…23x

  12. dok kt umah ja la honeymoon tu ^_^

    he…23x xbest dok honeymoon kat rumah je… nk gak jenjalan… nk tenangkan fikiran… lagi satu, nk rase jejalan di tempat org len huhuhu

  13. mmg betul…thn ni biaq le dok uma bercuti..takut mcm2 penyakit dok sggh tgh bercuti tu/…

    xdapt tahun nie..tahun depan pun boleh sis… plan nk g lawat sis n lawat singapore dgn sis pun x terplan2 lagi nie huhuuh

Leave a Reply

Top