You are here
Home > Uncategorized > Duit Ku Berterbangan

17,692,746 total views, 6,472 views today

Duit Ku Berterbangan

Duit mengalir lagi terasa dari duit berterbangan
Duit mengalir lagi terasa dari duit berterbangan

Assalamualaikum wbt & Salam Perpaduan

Bolehkah anda ceritakan apa yang anda mampu buat dengan Rm100 (orang bagi) di bulan puasa ini

Adakah anda menghabiskannya untuk
– Bershoping raya (Baju Raya)
– Simpanan di hari raya nanti
– Membeli juadah berbuka sepanjang bulan Ramadhan
– Plan nak berkahwin
– Bersedekah
– Lain-lain

Bagi bro Rm100 ini amat bermakna buat bro. Kenapa..??

Kerna ianya bukan jatuh dari langit, tetapi dari usaha bro berblog selama ini. Dari berblog bro dapat mengumpul RM100 (bukan bro cari..tapi duit datang sendiri)

RM100 ini datang dari
– Orang yang mengiklan di blog bro
– hasil keuntungan dari menjual One Drop Perfume

Masih terdapat beberapa keuntungan dari berblog yang masih bro xkeluarkan lagi iaitu
– Nuffnang
– Adsense
Youthsays

Dan akhirnya bro laburkan RM100 untuk memiliki hosting & domain sendiri. Ianya semata2 untuk membawa diri bro melangkah lebih kedepan dalam dunia berblog ini.

Anyway Thank buat semua blogger yang banyak memberi semangat dan tunjuk ajar untuk bro meneruskan rapu rapan bro setiap hari dalam bentuk yang lebih berprofesional terutama kepada

Jazmanie Rakan Blogger dari tahun 2007
Taukey Rakan bisnes on9 dari tahun 2007
ReezLuv Member Memanah Negeri Perak & Satu sekolah

p/s-No Politikus here if you’re not the political enough

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

23 thoughts on “Duit Ku Berterbangan

  1. Tahniah atas perpindahan ini & rezeki bulan posa nie. RM100 nak beli baju melayu 1 set tak cukup kot tp nak belanja akak makan orait gak…

    thank kak…. he…23x rm100 mmg xcukup nk beli baju sepasang..tp klu belanje reramai leh la… he..23x xkan la akak sorg je kan…nnt pe org kate he..23x

  2. hehe..tahniah la sebab akhirnya dah berpindah ke self hosted blog…masyuk tu bisnes..ganas2..setakat ni bape hit ko sehari?nanti check le kat Awstats..minat gak aku nak mengiklan nanti..hehe

    aku plak dah start borong domain bebanyak..huhu..nak wat duit punya pasal..lau blog malay neh,adsense tu buang je le..stay kat nuffnang sudei..

    nak lagi serius ko patut ada satu domain english,satu domain malay..hehe

    he..23x thank beb… hang la sumber inspirasi aku he..23x bisnes aku xsekencang ko kan… if kat wordpress aku b4 aku tukar ke hosting nie.. adalah dalam 100lebih…time aku nk pindah tue ade la dalam 170hits yg paling tgi..

    mybe dalam sebulan nie aku nk up hit dalam 200-300lebih sehari… awstats kne install ke??

    adsense aku kat sub2 blogspot aku yg len he..23x running byk2 baru besar sikit skop duit aku…

  3. 0it..seratus p0n ad ati nak kawen ?
    ai..ai..ai..

    seratus kalau simpan2 leh jugak wat duit untuk kahwin… ok pe ade seratus dah fikir nk khwin..ade yg herta berjuta2..dlm otak xfikir nk khwin.. nk pasang sana sini de la

  4. kawen?? nanti kOt! haha.. ^_- mane cukup RM100 tue kan? myb bli bhan2 tOk wt cOOkies..nyam2! ^_-

    he..23x simpan la sikit2 last2 kahwin la he..23x

  5. Wah…akhirnye…dapat gak domain sndrik ye..trskan useha berblog ni..

    he..23x bukan takat domain sendiri..bahkan dengan hostingnya sekali he..23x jd la kan huhuhu… hope rajin2 la jengguk kita di sini

  6. bulan pose zarien dpt 100 gak..si dye bg…tp dh byr tuk reunion n sambutan majlis berbuka pose…so camne?….cdg nk suh dye simpan sratus tuh tuk beli cincin…hahaha v(“,)

    he..23x senang je… kamu beli la cincin untuk dye..kan dah senang kerje die… xpayh nk susah2 sudah he..23x

  7. adoya bro, seratus beli baju raya pun xckup skrg ni bro.

    nk buat apa eh? simpan ah. nak beli perabot uma.
    cewah…

    lg kejam… nk beli perabut rumah pulak tue…yup mmg xcukup pun..tp beli peti ais 2nd hand lepaskan he..23x

  8. apa boleh dikatakan jika RM100 tu listkan sekali belanja akak makan …. haa tak kisahlar terubuk bakar ke, pari bakar ke … amal jariah ….

    he..23x akak nie…demand pun tgi he…23x kite baru je terpakai duit tue untuk blog ini

  9. tahniah mr prame sebab de domain sendiri… along tunggu masa nak claim nuff.. huhuh.. rajin² la klik 😀

    he..23x terime kasih along…selaku antara blogger yang lame dgn kite huhuhu…. nuffnang along dah berape ek… insya’lah kekdg klik gak untuk memember

  10. bro,
    1 je blog bro ada kan.
    yg ni je kan
    hehe
    anyway, best ada domain sendri.
    so wordpress n blogspot mmg tutup cawangan lah eh.
    xpe..
    mudah sikit nak uruskn 1 je kan ahaks

    yup after this just ade satu blog iaitu blog ini je….

    tp yg BeliBuy tetap aktif..just untuk mewakili entry yg ade kat blog ini..sekurang2nya org yg dtg ke BeliBuy leh link ke blog bro nie

  11. wah bro. hebat bergaya. selamat datang ke dunia wordpress!

    he…23x tang mne yg hebat bergaya tue ek he…23x pe2 pun dah selamat sampai dah..rase dah 3minggu kot pakai wordpress..cuma kali nie dah pakai hosting n domain sendiri je

  12. hehehe. once nuffang saya dah cukup utk buy domain/hosting…i will follow u.wakakaka

    ntah biler agaknyer 😛

    he…23x ok la tue..lgpun lizz pun berblog dgn serius… bro pun riso he..23x topic2 sume mengancam gitew… hope leh la berhosting n berdomain sama2

  13. duit dana remaja ialah bantuan sebanyak rm200 yg diberikan pd anak2 belia negeri Terengganu yg blum berkahwin n b’pndapatan kurang dr rm1000..

    oh… then duit tue nk wat ape ek..rm200 tue huhuuu..untuk sambut raya ke

  14. xsemestinye duit 2 tuk raya
    ikut kita la nk gne tuk pe

    besenye yana dpt
    dpt simpan jer..hikhikhik

    ni thn ke 3 yana dpt rm200
    nenek lak dpt rm300

    mmg tiap2 tahun
    belia akan dpt rm200seorg
    warga emas akan dpt rm300seorg

    oh duit tahunan ek… ingatkan tiap2 bulan he..23x wow byk gak tue kan he..23x

  15. naz pn tak sabar nak labur rm100 utk blogging ni jgk. ngah tunggu komisen jgk

    ^_^

    oh ye ke… welcome to club la nnt huhuhu…. komisen dari mane ek…nuffnang ke he..23x

Leave a Reply

Top