You are here
Home > Uncategorized > Cekik Darah Bencara H1N1

17,451,906 total views, 4,375 views today

Cekik Darah Bencara H1N1

H1N1 Mask
H1N1 Mask yang menyesakan nafas mahupun juga mencekik darah mu

Asslamualaikum wbt & salam 1Malaysia

Cukup sudah, bro berkongsi kisah mengenai virus B1N1 (dari blog lama bro) yang telah lama menular dalam masyarakat sekeliling kita, tanpa kita mengetahuinya.

Kali ini bro ingin berkongsi, kisah yang mungkin kita terlepas pandang terutama di masa berlakunya bencana akhir zaman (influenza H1n1)

Maklumat terkini, 64 orang telah terkorban kerna virus H1n1 di Malaysia. Walupun jumlahnya masih sedikit, kesedaran masih juga di takuk di bawah kesedaran (korang boleh fikirkan sendiri)

Paling parah, ada jugak insan2 yang sudi mengambil kesempatan dengan fenomena ini.

Korang ingat cam jual air ke bnde nie…

Tak perlu la naikan harga bnde nie sesuka hati u’ll. Ingat influenza H1N1 nie cam Micheal jackson ke. Dia meninggal, demand untuk cd or lagu dia naik mendadak. Itu mungkin boleh di terima dek akal fikiran. Sekali beli belum tentu dorg beli lagi sekali. Cukup sekadar satu koleksi.

Berbeza pulak dengan influenza. Sekali beli untuk di pakai sampai xleh pakai. Then beli lagi (besa la, benda yang tidak akan tahan lama) Tetapi tidak perlu lah mendouble triplekan price yang sedia ada. Cukup la influenza mendouble triplekan mangsanya setiap hari

Pe2 pun korang boleh fikirkan sendiri. Jaga kesihatan diri dan jauhi diri dari tempat yang sesak dengan manusia. Takut dijangkiti.

p/s- kebanyakan mereka terdiri dari perniaga Melayu?? (cam mne nie ek)

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

16 thoughts on “Cekik Darah Bencara H1N1

  1. yupp betul tue!!!
    asna setuju..
    dorang seolah2 amik kmsempatan lak..
    dah la selalu jer abis kat farmasi..
    macm ne nak jegah virus nie drpd mrebak..

    he..23x yup selalu habis kat farmasi…. tp xperlu la up harga tinggi2 huhuhu…. senang je nk cergah…. asalkan ada kesedaran dlm diri masyarakat itu sendiri…

  2. farmasi memang cekik darah, padahal pernah beli kat kedai alat tulis tak sampai 20 hengget sekotak 50 keping 🙁

    tau pun… bukan kat farmasi je… kat tempat2 len pun same jugak huhuhu… mmg bikin bisnes gitew huhuhu

    1. saye beli menatang mask tuh 1.50 sekeping..mende tuh da la tukar tetiap ari..xkn nk gune 2 3 ari kot..busuk owh bau dier..hahaha

      tau pun busuk baunya he..23x mesti mulutr kamu berbau..cam bro pakai 5minit pun rase cam xleh nk bernafas huhuhu…. cuba bygkan klu bulan pose nnt cam mne huhuhuu tp ade jugak tempat yg dok naikan harganya lg tgi dari tue huhuhuhu

  3. huhu~ kat opis ni pon dah kene.
    takot sey…jumlah yg kene makin tinggi…

    pss- lambat la nak open blog bro

    bro, ye..saya rindu jua pd ayat2x bro. ceh! sggest msuk kelas dia siap kenekan byaran tetamu. byran kwn2x tade ke? hohuhu~

    tue la… mmg makin meninggi pun huhuhuh riso pun ade huhuhu…tp nk wat cam mne… ramai org anggap bnde nie cam xde pe2 huhuhu…

    lmbt ke nk open blog bro huhuhuhu…. berat sgt kot huhuhu
    rindu kat ayat2 bro ek.. masuk la blog bro selalu huhuhu…saje je nk buh bayaran nk tgk ade yg willing x nk berlajar huhuhu yaya punya pasl byr ansur2 punb oleh

  4. itu la.nk beli mask skang ni pOn da mahal.apelah deOrang ni.xpatut btOl naekkan rege.tue la..

    mmg xpatut sgt naik harga doubel triple…ala2 kadar cukup la.. jgn sampai mask otomen mahupun power langes org pakai (coz lg murah)

  5. salam bro.. wah.. dah tuko umah lah.. ke wordpress plak..

    yelah.. mentang2 tgh laku skang ni.. sumenye nak amik kesempatan..

    bertukar cita rasa sekejab huhuhu… mgkin xsegempak blog lama cuma nk yg menyatakan identity bro sendiri huhuhu…. tue la… xde pulak yg nk amik kesempatan dekat bro..lehgak bro naikan harga… (he..23x cam la ade yg nk pinang bro kan)

  6. mmg x patut…riba nmenye tu….x baek buat cm2….

    yup..dah jatuh hukumnya riba he..23x tp tue la ramai yg xamik port pasl bnde nie huhuhu

  7. ni pasal mask tu ekk.. mmg x patut.. org peknen mcm aku nih kena beli 5 hengget satu.. yg harganya satu ketika dulu cuma 30/40 sen satu..

    out of topic :>>>>adehh.. pasai pa plak dah lain komen box nih?? nk email bagai.. mcm la dak tu rajin htr email..

    he..23x nk beli mask x dgn kite… sekotak de 50keping… harag dalam rm20 lebih..klu nk bgtau je la ek huhhu… kamu peknen nie..jaga la kesihatan ek..anytime je sy akan jd uncle nie he..23x

    yup dah pakai wordpress mmg cam nie huhhuhu

  8. Salam Bro.. lama saya tak mai sini. Tu la, semua peniaga nak amik kesempatan.

    xpe2 huhuhu… ade mase dtg je.. bro insya’laha de..if xde update terbaru teu mknenye bro agak bz sikit huhuhu…. yup ramai yg amik kesempatan lately… klu nk murah mask cari bro…bro jual sekotak terus je

  9. Bro, rasanya mask yang mahal ni bukan untuk selsema babi tapi selsema hamster. Ni lagi bahaya. Saper2 yang kena penyakit ni, air liur dier sentiasa terkeluar tanpa mengira waktu dan masa. Cam amat menyeramkan la bro sampai saya ingat nak pakai raincoat jer. Seram giler wa cakap lu bro! Sebab tu mask ni mahal. Dier tebal dan kalis air. Saya tau benda ni pon sebab opis saya dah ader sorang yang kena. Heh!

    oh cam tue ek… baru bro tahu huhuuh…. selsema hamster nie leh berjangkit x he..23x

  10. jom bro pakai mask!
    hee.
    bro!
    sy silap komen kat blog owg laen ea?
    hee~
    bukan blog bro ke tuh?

    bro mmg pakai mask kat ofis… kat rumah bertopengkan otomen he…23x
    yup bukan blog bro la… tue blog org len..bro just promotekan je

  11. sekarang, nak dapat face mask kat klinik2 pun susah giler. nurse2 nak jual kot bile balik nanti.hahahau

    ye la kot huhuuu ke dorg nk men2 otomen2 lepas habis koje… klu nk face mask leh je beli dekat bro… harga murah je… satu kotak ade dlm 50keping

  12. Woi..berani kau kata aku ada selsema hamster yer..ha..ni ada pengumuman…

    Korang di nasihatkan untuk memakai raincoat sebab satu lagi virus telah terkeluar dari seorang student yang baru pulang dari liverpool..nama virus tue virus “CICAK KOBENG” sapa yang terkena akan kurang zat badan macam cicak kobeng.
    Symptomnya adalah
    1. anda mula syok sendiri
    2. anda perasan hensem/cun
    3. anda kepala kurus badan ala2 vin diesel..

    tu symptom awal..maka cepat2 lah pergi ke kelinik haiwan yang berdekatan. Pesanan ini di bawa oleh leezarule.

    he…23x tue diesel hensem yang cakap…. bukan bro tahu huhuhu… oh bahaya gak symptomnya… takut gitew

  13. ya allah ya rabbi bro..
    semlm lgsg x dpt bukak blog bro
    so pg ni awl2x da bukak…boleh la plak..
    aiyakkkk!!

    so kalo ya lmbt2x singgah sini ada alasan la kan?
    bukan cr alasan kay

    => inform u

    awat semalam xleh masuk blog bro ek??/ tertnye gak nie huhuuhu…. xpe.. bro fham ya cam mne he..23x

Leave a Reply

Top