You are here
Home > Uncategorized > Bank Kafir

17,678,877 total views, 4 views today

Bank Kafir

Assalamualaikum wbt & salam 1Malaysia

Sekadar entry pendek untuk hari ini, buat teman2 bro dari blog bro terdahulu iaitu Blog BeliBuy.

Bro harap sangat u’ll akan savekan link ke blog bro. Sekurang2nya u’ll xkan ketinggalan rapu rapan bro yang merepek ini, walau kadangkala ada terselit isu yang anda tidak boleh terlepas pandang.

Jangan riso, bro tetap akan memberitahu update terbaru blog ini di Blog BeliBuy. So anda masih boleh memfollow blog BeliBuy untuk mengetahui update terbaru blog ini. Cuma comment di BeliBuy akan di tutup & anda boleh meninggalkan komen anda di blog ini.

Bro hendak berkongsi cerita mengenai Bank yang bro gunakan untuk company bro masukan gaji bulanan (sikit je… cukup menyara hidup n study bro)

Dia2 :- Awak cam moody je lately
Aku :- Cam besa la kak..

Dia2 :- Gaji xmasuk lagi ke?
Aku :- Belum lg, kak
Dia2 :- Awat xmasuk lg, orang len sume dah masuk
Aku :- Besa la kak, dorang pakai bank islam, saya pakai bank kafir

mereka2 :- hahah aku nk pakai bank islam nanti untuk gaji aku

Dia2 – Akak kat ofis ku
Mereka2 – Budak baru di ofis ku

p/s- pembayaran melalui bank yang berbeza kekadang mengambil masa jugak. Lebih2 lagi masa itu termasuk sabtu, ahad n cuti2 Malaysia

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

15 thoughts on “Bank Kafir

  1. xphm.apa yg bank kafir nya? hehe

    he…23x teu ayat perli sebenarnye… opposite bank islam…ialah bank kafir he…23x (bukan bank islam la maksudnya he…23x)

  2. dah menggunakan salam 1 malaysia…hee..

    ala…mas0k gaji lambat..abeh p0n lambat kn…

    dah seminggu lebih dah pakai salam 1Malaysia… dari blog BeliBuy lg..cuma xmenjadi trademark je he…23x

    gaji masuk lambat..tp nk byr utang2 sume awal2 he..23x akhirnya habis jugak… nk byr yuran pengajian…

  3. lor… dah follow dah pon blog ni.. lagi senang.. ehehehehe..
    selamat berhijrah..sure ek takde barang tertinggal?? =p

    ok noi… thank coz follow blog baru nie ek… senang ek he..23x buat masa sekrg xkisah ade yg tertinggal…coz blog lame still gak aktif..cuma xfull functional cam blog yg terbaru nie

  4. kalo gune bank kafir gaji msok lmbt kew??
    nape x gune bank islam??
    >>>>hahahaha..
    oh tidak…takkn campak die ke perempuan lain..
    bella pilih die dr bro..huhuhuhu..

    mengidam sangat2..baru 1 minggu..ngahahaha..
    turun ke mane??turun blok boleh la..ngee~~

    dulu ade bank islam..tp dah mati… mals nk hidupkan balik he…23x lgpun agak kurang mengunakan bank islam…

    sebab company pakai bank islam..klu transfer guna bank islam ke bank islam… mmg la cepat.. klu transfer bank islam ke bank kafir..agak lambt sikit la

  5. hahahaha…..ade org jelesh bace komen nie nanti…

    tmpat bro jaoh sangat..kalau nak turun yang paling dekat turun bblok bella je la..hehe

    xdenye org jels2 nie huhuh..asalakn die pun join same2 he…23x mne de jauh mne pun… klu nk turun rumah huda..leh singgah umah bro…. kt blok bella ade ape ek??

  6. nak wat cam ne…bukan kamu ade bank islam ke? nape xnak di gunakan? aktifkan blek…huhuhu

    he..23x dah ade byk bank kafir.. 2-3 bank lg tue huhuhu…. cuma duit je xde huhuhu

  7. la..pe susah, activkan je bank islam balik

    he..23x tgk la cam mne nnt huhuuhu… mls nk g bank islam..ramai org huhuhu….

  8. welcome to WP…

    aktikkan blk la.. susah pun kejap aja ..
    berbaloi baloi…

    thank he…23x dah jd warga wp pulak kite (bukan wilayah persekutuan… tapi wordpress he..23x) malas nk aktifkan balik… nnt lagi sonang nk kuar duit coz atm kat bangunan sebelah je

  9. Lohhh…ingat mende la td..
    orang gne maybank, cepat je gaji masuk heheheheh….

    bro pun pakai maybank… lambat gak..cox dorg transfer gaji dari bank islam ke maybank..still gak proses 2-3hari huhuhu

  10. tu petunjuk bro kene idopkan balik bro punye akaun bank islam tu..huhuhu..jangan malas2 lorh..

    >>>si die saye la yg jeleshnyer..hohohoho..mau merajuk gn bella..adoyaii..eh rumah bro kat ne??bella dah sampai rumah huda..kat blok bella ade ape???ade penoh dengan manusia yang kadang2 mensakitkan jiwa..huhuhu..

    he..23x nnt la bro fikkirkan nk hidupkan ke tidak huhuhu…dah lame xaktifkan..ade la dlm 4tahun gitew huhuhu…..

    oh si dia kamu ek yg jeles… mintak la die belanje kan huhuhu…eh wat pe kat rumah huda…rumah bro kat tg malim je… peh mesti ramai yg jiwa kaco onar kat sane kan

  11. bro..dh lame tak jejak kat sini..hehe…

    dilot br nak linkkan page baru bro..=)

    he…23x xpe2 bro tahu dilot bz huhuhu bro pun bz jugak… bz dgn duniawi.. duniamaya pun terbatas lately huhuhu…. thank ek coz link page baru bro…

    1. Bro mmg mencari rezeki yang halal… isnya’lah next week bro ade interview..

      hope dapat la ek

      bro selalu je jejak blog suri cuma xtinggalkan kesan je…

      lately bz sgt.. rehat sume xcukup

Leave a Reply

Top